Som veriaca a na pokecové znamosti na nete moc neverím, uz som skusala si podat inzeráty aj na iné stránky na nete, snad som vyskusala vsetko z netu, kde sa dá zoznamovat, existuje este nieco kde som nebola? Ako ste vy kde ste spoznali svojho milu, milého, ale nerátam pokec, o také znamosti moc nestojím, síce sa tam daju spoznat aj fajn ludia ale nie vztah pre veriacu zenu. Chodím aj na akcie veriace niekedy, ale tam ma este asi ziadny muz takto neosloviil, a prílezitosti doma nemam. Preto nemate nejaký napad, alebo tu nechodia normálnejsí chalani mam 27 rokov. Dakujem za odpovede.
Spoznat priatela - váznu znamost?
teraz som mimo, ze kto je kto..
sory to som písala Krtovi omylom pod jeho nickom
samozrejme ze hovoria asi zle cítas moje príspevky nehovrím ze iný su zlý písala som ze mam aj fajn neveriaceho kamaráta. ale s teba pravdupovediac necítim dobro...
Aj ja som na take nieco myslela... Ale tak, nemam take vyjadrovanie ako ty :DD
Ked uz raz si clovek vezme nieco do hlavy, tak je pak tazko mu to vyvracat...
alusinka:
narazal som na to, ze dievca ma krestanske hodnoty, ale akosi na ne zabuda. Asi laska k bliznemu, porozumenie, odpustenie atd jej nic nehovori. Jednoducho, neni ortodoxny krestan, takovy a makovy a koniec, hned musi byt zly... Ako hovorim, sektarske spravanie. Od malicka maju niektori ludia vstepovane do hlavy nieco a ono im to v nej ostane. Bludy fararkov, co su tiez len ludia co chybuju. A potom hla, je tu z toho generacia ludi zijucich mimo realitu... Naviac tento druh ludi je nebezpecny, lebo uz od toho je len krocik k fanatizmu a obhajovanie si svojho nabozenstva aj nasilnejsim pocinanim...
tak Boh do nas vlozil aj svedomie a to je typické ako sa ohradzujes tým ze je v písme mnozte sa Boh to myslel po svadbe, rozdiel je v tom ze ja chcem byt cistá pre Boha, preto aby som nebludila v tmach ale mala Kristovo svetlo a ty to len pre etické presvedcenie, tak ja mam iné presvedcenie ako ty.
oprava... nie budha ale budhista... ci jak sa tomu nadava :D uz som mimo.. sry
AdamKrt :D sry, ale ja sa do tychto "svatych" veci nejako nevyznam.. hlavne ze ma dievca pochopilo.. ci? :D
Ja som bola hlboko veriaca... ale jeden pekny den sa to nejako otocilo, prestala som chodit do kostola, prestala som verit cirkvi... ale to je nadlho..
Ja som vzdy bola nazoru, ked lubis, a lubis zo srdca, tak je jedno ci je clovek cierny, zlty, zeleny, ci je budha, ateista, krestan... Proste, vybera si srdce, kto je ten pravy... Laske nerozkazes, ze: Zalub sa do toho, lebo je taky, alebo do toho, lebo je onaky...
Ja by som sa s chlapom, co je presne taky ako ja, asi nudila :))
Ale tak, tebe to neberem, mas take zasaady, a ked si tak stastna, budis ;)
alusinka Dnes 20:51: ake krestanske... :))))
angelika1563 Dnes 21:03:
\"Napr..ak dievca povie ze nechce v partnerskom vztahu sex ten chlap vycúva a preco vycúva, lebo zmysla sebecky, chce ju pre jej telo, nevazi si jej vnútorné krásne hodnoty, keby chcel skutocnú lásku obetoval by sa pre tu dievcinu a prisposobil by sa jej. Toto neveriaci nedokázu, nemajú zmysel zivota, vztah s Jezisom iba s ním dokázu prekonat pokusenia proti cistote, inak su slabí, bez neho nemajú sancu a nepochopia to ze s Bohom sa dá zvítazit.\"
- prepac dievca mile, bez urazky, ale Tebe, kde takto propagandisticky premyli mozgovnu ? Pre ilustraciu napr. ja som ateista, mam vyssie hodnoty nez krestanske, pretoze tie sa mi zdaju farizejske a tiez nie som nakloneny velmi sexualnemu vztahu pred svadbou, ale na druhu stratu viem, co su to potreby partnerky a ono to proste k vztahu patri. Ved si zober aj bibliu. Uplne prve prikazanie, ked bol vyhnany Adam s Evou z raja: chodte a mnozte sa... :) A teraz vaznejsie. Napr. priatelke som hned na rovinu povedal, ze vobec nie som proti sexualnemu vztahu az po svadbe a to priatelka je moja prva s ktorou som sa fyzicky zblizil a to som mal vtedy rok po 30tke... Jednoducho som vedel, ze si nezacnem s nikym, pokial som vo vztahu nebol pripraveny uz na to, ze by to skoncilo manzelstvom, ci rodinkou...
Hodnoty, ktore clovek ma su o nom samom a urcuje si ich sam. Ziadne nabozenstvo na to nema vplyv. Clovek urobi co sam chce. Niekto na to potrebuje nabozenstvo, inemu staci jeho vlastne eticke presvedcenie. Iny zas moze mat i nabozenstvo a konat v jeho mene zlo, ako je to dnes bezne. Skus este nad tym pouvazovat, ze nabozenstvo a viera je nieco uplne rozdielne, pretoze cirkev neni jedina co ma patent na rozum.
angelika1563:
- dievca mile a toto mas odkial ? To, ze pan fararko povedali ? Ti co zneuzivaju deti, ci spovedaju, alebo spravaju sa horsie obcas, nez ich ovecky ? Ti, co si pasu pupky z desiatkov bedarov, ktori polozili v stedoveku svoje zivoty na oltar chamtivosti cirkvi ? Tej cirkvi, co upalovala ludi ?
Zobud sa a pouzivaj rozum. Mas ho od Boha a nie cirkvi. Uvedom si, ze cirkev vznikla az davno po Jezisovi. Niekedy niekto nieco vymyslel a v ramci uchovania mocenskej struktury si budoval svoju armadu veriacich... ;-)