Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
a je to tu..ALICA..teraz som si vedla v teme citala co si papala...ceeelkom zle...tenky platok vianocky???...to ta ma nastartovat???..praveze na ranajky sa nemusis bat spapat viac...vsetko sa ti rychlo spali..kludne aj 2 platky...a hrubsie..vobec ti to neublizi...a potom obed...pangas na vode???...aj to urcite len kusok...toto ta ma zasytit???...sa potom necuduj ze ta prepadne vlči hlad...a ten je najhorsi..potom papas hlava nehlava..a vsetko ide von...a preco ryba na vode...to uz aku moze mat chut???..ja robim pekne na oleji(jasne ze mi v tom oleji neplava)..ale treba ho tam...troska..aj koreninky nejake..nech to nie je nemastne neslane...to ti ani nemohlo chutit...bleee...ryba na vode...no radsej hladna by som bola...ja varim normalne..ziadne dietne vytrty...sem tam aj rezne...a som tu..a v pohode...a o nic ťazsia...
ide o to..keby mam jest rybu na vode..tak zjem za vagon a furt budem hladna..ked si dam rezen..napriklad...ani nezjem cely...syte jak hovado...a o tom to je...das si tu rybu na vode a si stale hladna..potom to dopadne tak ako to dopadlo...porozmyslaj troska nad tym..ok moja???
..a ozaj...este nieco...ALICA..
..uuuplne zle ze budes teraz sama 2 tyz...vidim to veeelmi zle...ak si doteraz vracala len raz....teraz budes 3-4x...ver mi...sama..nikto ta nevidi...spravis to uz len preto...ze doma nikto nie je..mozno ani nebudes mat chut to spravit..ale povies si..vsak som sama treba to naplno vyuzit...neviem..mozno sa mylim...chcem sa mylit a bojim sa o teba...holka s bulimiou a prazdny byt...najhorsia kombinacia...prosim...skus si to dokazat...no ze nikto doma...a ty pekne papas a negrcas....skus to...zacni pravidelnym papanim..a hlavne..nenehaj sa vyhladovet...vtedy povolis...radsej si davaj...po troske a kazdu chvilu...ked to bude ozaj po troske...prisaham ze nepriberies...ok moja???drzkaj sa......
ozaj...ZUZU..
ty papas normalne..alebo pekne pomalicky prezuvas...neviem..ja som s tym zacala aby som sa vyliecila...a zabralo...ale akosi uz neviem inak papat len pomaly...neviem..je to choreee???...proste pomaly papam a jedlo si uplne vychutnavam...a druha vec je ze ani nechcem inak papat..takto mi to maximalne vyhovuje....a stalo sa mi ze sa na mna cakalo kym dopapam...a aj som chcela rychlejsie...ale som to uz ani nevedela...nedalo sa..tak som to radsej nehala a povedala som ze uz mam dost...ale to sa stalo len raz...inak papam ako dlho chcem... :)
..holky moje...no ja som sem po dlhom case zabruslila...a co nevidiiiim....ZUZU...holka...no neveriiim :DDD...pochopila si tu spravnu podstatu jedenia...vies aku mam z teba radost???citala som len posledne dva prispevky..bo casu malo....
ale prekvapenie veeeelmi prijemne..ze si niekto na mna spomenul..ALICA..veelmi dobre padne...takze takto...pises..ranajky..obed ok...kriza pride pobede..prip.vecer...vies prečo??...no lebo ranajky,obed,vecera sa uz daaavno nenosi...najnovsie leti...ranajky..desiata..obed..olovrant a vecera..pripadne aj druha...nemusis sa bat moja toho jedla..ak sa bojis..davaj si po troskach...ale viac krat...a pooomalicky dlho prežuvaj...aby si citil aze si zasytena..u teba to vrcholi pobede preto...no lebo papas malo...len rano a obed...telicko je vyhladovene..kopi sa to pocas celeho dna...a potom to praskne...ak budes jest viac x...ked len po troske...nestane sa ti to...ver mi ;-)
povedz mi ako to...ze s tebou som si nepisala a ty si ma poametas hm?..si ma prekvapila ale milo :)
co sa mna tyka..pohodicka....uz si ani neviem predstavit ked nieco spapam...ze by som to sla dat von...akoby to bolo roky rokuce davno..ked som take robila..pritom to je...no neviem presne...2 a pol-3 mesiace...fakt netusim...nie je pre mna podstatne kedy som s tym prestala...ale ze som prestala...skvely zivot bez grcania holka moja...neskutocny...skus zabojovat a pochopis...co sa vahy tyka...jem pravidelne..a vselico...ale asi je zas kilko dve dole...neviem..nevazim sa..len podla rifli tak sudim...alebo su vytahane :DDD...to uz je jedno...na vahu nehladim..hlavne ze som zdrava...dufam...ostatne je vedlajsie..pisala som to len preto aby si sa nebala jest pravidelne...aby si sa nebala ze priberies....oka??? ;-)
Ahoj Alica,
noooo, veru si ma vobec nepotesila. A dieta pocas toho, ako budes sama doma je ten najhorsi napad. Pretoze budes hladovat, jest len blbosti a o takej 17tej itak nakoniec skoncis v tom Tescu, 4 rozky zozeries este cestou domov, doma to dotlacis, vsetko naraz, ani si to nevychutnas, budes zhnusena sama zo seba, za tie dva tyzdne minies tolko penazi, ze pekne topanocky by si si mohla kupit... Je leto, preco ho chces takto premarnit a pregrcat ? Ja som za posledne dva mesiace bola na wc grcat asi 2 alebo 3x. Som na seba nesmierne hrda, citim sa uzasne. Neviem odkial sa vo mne zobralo tolko sily, ale velmi sa tesim. Myslienky na grcanie uz ani nemam, skor mi to pride hnusne, nechutne, dostala som sa do stadia, kedy sa mi ani nechce. Som asi leniva, neviem. Radsej idem upratovat, pozriem si pri vinku nejaky dobry film, idem von na prechadzku, na kavicku, stretnem sa s kamoskami. Idem na rande :) No, poviem Vam, laska je ten najlepsi liek na svete. Ale takato "zalubena" som len dva tyzdne a ja uz negrcam dva mesiace. Asi som konecne dostala rozum, no konecne !!! Uvedomila som si, ze takto to proste dalej nejde. Nechcem pregrcat cely zivot, chcem si zivot uzivat. Odkedy "to" nerobim, ludia sa na mna pozeraju uplne inak, nevedia, co sa zrazu so mnou stalo. Hovoria, ze "sa zase na seba zacinam podobat". Minuly tyzden mi dedo povedal, ze "uz nemas ani tie hrozne kruhy pod ocami". Stale som vysmiata, mam konecne enegriu na sport :) Konecne po roku nejedenia a grcania som to zase ja. Neskutocne sa tesim.
Alica, daj sa dokopy a nechci dietovat, grcat, mrhat zivotom, casom... Baby, vzpamatajte sa a zabojujte trosku. Mne toto forum pomohlo, no najviac som si itak pomohla ja sama. A kamoska, s ktorou som bola tyzden na dovolenke, kde so mnou papala 5x denne a zistila som, ze sa tak vobec nepribera :) Skus aj Ty taky experiment...
babenky, co je s vami? co sa deje? tato tema tu len klesa v poradi a ja sa pytam co sa s vami stalo... bojim sa o vas, o nas vsetky, kde ste kocky, zuzka, ladida. marushik, wasabi, pytam sa... myslim na vas. dufam, ze sa nic nedeje a ze ste len na dovolenke... ale vsetky naraz? :( ja na tom tiez nie som bohvie ako, vrackam kazdy den skoro, hoci je leto, moc sa nedari, ranajkujem malo, obed zvladnem ako tak, ale kriza vzdy pride v case olovrantu, byvam velmi hladna, takze planujem si dat len kusok sladkosti alebo zmrzku ale vzdy to prezeniem a skonci to v zachode... asi preto, ze jem maly obed, alebo celkovo mam len chut brutus na vela sladkeho... teraz budem 2 tyzdne sama, takze planujem dietu, nikto o tom nevie, len vy, konecne si budem moct jest ako chcem... neviem ci chcem nieco zdrave ci chore robit ale v kutiku duse sa bojim ze zas skonicm kazdy den v tescu a doma vsetko zjem a vyvracam. bojim sa toho, viem, ze nezvladnem tak dlho jest normlane. najdlhsie obdobie bez vracania si pamatam asi na 5 dni :( a to je za poslednych 8 rokov :( baby, ozvite sa !!!
baby sorry,toto sa neda citat!som 5r vyliecena anorekticka,tiez som mala pocit,ze mi rodina nepomaha,nici zivot atd,ale je to naopak!myslis si,ze mama upecie kolac len pre teba?myslis ze ju bavi denne nakupit jedlo,ktore ma byt pre rodinu na tyzden a ty ho zjes za pol hod?tam nejde o to jedlo,ale o fakt,ze to nie je normalne!a otec by sa urcite o sladkosto podelil aj s tebou,keby si mu ich choro nevyzierala bez opytania!vedia,ze si chora a chcu,aby si sa liecila.to je jedine,co pre teba mozu urobit.cakas ako,ze ti budu kupovat kolace?tu moja zozer jedlo za liter a vygrcaj to,ved mame doma stres...???ako zobudte sa!aj ja som to cele uvidela z uhlu beznych ludi az po rokoch,co som s jedlom zasa kamarat!
Aj predo mno už zamykajú špajzu, keď sa upečie koláč, ja si z neho ani nemôžem dať a už sa ide zamknúť do takej chladnej miestnosti v pivnici, proste nedôverujú mi a to ma bolí...naposledy som zlikvidovala sladkosti môjho otca, ktoré mal vo svojej skrýši a strašne hučal, no proste mi to prišlo akoby mal sladkosti radšej ako mňa, áno je to pravda, lebo my dvaja sa moc "nemusíme", on sa strašne upäl na nášho psa, jemu dáva tie sladkosti ako prihoretý a má ho oveľa radšej ako mňa alebo mamu...ale to je objektívne, lebo aj mama to tak cíti...u nás v dome je strašný nepokoj, veľké napätie v ovzduší, a tak aj moja mladšia sestra už z toho dostala úzkostnú poruchu a lieči sa na ňu...a to len kvôli mne a otcovi, ktorý je navyše aj alkoholik a gambler a narobil nám obrovské dlhy, ktoré nevládzeme splácať...proste ja sa už z toho asi zbláznim!!!
marushik: ahojky precitala som si co prežívas..som natom podobne ako ty.. ja sopm tiez zacala s anorexiou pred rokom zo 65-47kg som to dotiahla..a potom som niekde na nete citala o bulimii...ako kazdy kto s tim zacal tak vsetko je zo zaciatku ok ze wau mozem zjest co chcem a vivratim a som chuda nepriberiem..no toto som mala aj ja u man sa moja bulimia vlecie od minuleho leta....a nvm s tym skoncovat...najprv par krat dop tyzdna no teraz cele dni premyslam o jedle ...u náás doma teda moja rodina uz su na pokraji zrutenia a ja prezivam peklo ako im ublizujem...mama je definitivne zato aby som sla sa liecit ze to nieje normalne ako vsetko vizieram ...a ja nvm ako dalej ..BOZE vsetko si tomusim zniest sama a moja rodina sa pozera ako sa mi dary ...nie aby sa snazili pomoct ale hned liecit chcu sama zbavit..uz sa u nas zamika kuchyna, mraznicka a izby v ktorych je nieco sladke..je to hroznee..ale mozem si zato sama..no ale co sama ved aj oni zato mozu...podla mna ked dievca zacne s vracaniim tak okolie ho hned odsudi ale taKTO by to nemalo byt nevedia co to je je to zavislost ako kazda ina povedala by som najvecsia zavislost a najhorsia ako zxistuje...
marushik: aky mas plaán-chces sa ist dat liecit? ajja som bola par krat za psychologickou no ta mi len tie antidepresiva predpisala nakoniec som uz ani nesla lebo necitila som pomoc...vracias kazdy den
zuzi neboj, ostane ;))) ked uz sa dari mne, tak to musi ist kazdemu...