Ktorý je lepší na vlasy? Chcem si jeden kúpiť, no neviem ktorý. Používate niektorý z nich? Ktorý odporúčate?
Arganový alebo makadamiový olej?
Ked som si precital, ako sa arganovy olej tradicne vyraba, tak tam uvadzaju, ze tradicne zbieraju trus koz, ktory je plny nestravenych arganovych semien a lisuju ho. Nuz taky by som rozhodne nejedol....
Ale na stastie vacsina je lisovana z oberanych plodov dnes
en.wikipedia.org.
Osobne by som sa vyhybal jedeniu olejov, ktore nie su kontrolovane prisne na potravinarsku kvalitu.
Pred nedavnom som bola u kadernika a dal mi na konceky arganovy olej znacky NASHI... bola som velmi prekvapena, ake jemne vlasy som z neho mala, dal mi vyskusat aj na ruku - prijemne vonal,a vstrebal sa za chvilku... bezne pouzivam loreal profesionel nejaky olejcek na vlasy ale neda sa vobec porovnavat s tymto arganovym olejom..je naozaj super, preto si zhanam informacie...som rada ze som sa tu dozvedela dalsie zaujimave informacie...ze sa da pouzit aj na telo a plet som netusila...urcite to vyskusam, len sa neviem rozhodnut pre znacku z tolkych tipov :)
Tu je uvedene zlozenie arganoveho oleja, kde samotne mastne kyseliny su menej dolezite, nez rozne ine zlozky, najma antioxidanty
moroccannaturals.com
Inac kokosovy olej sa lepsie vstrebava, lebo obsahuje kratsie mastne kyseliny, nez ine oleje.
A nezosmradne, lebo je nasyteny, tj prirodzene stabilny. Kto che rozne polyfenoly a vitamin E v nom, moze si vyrobit rozne zmesy sam pridanim don menovanych doplnkov a to v jedlej kvalite. Ja si vyrabam sam zmesy kremov na kozu, lebo zatial kozmeticke spolocnosti sa nedrzia myslienky, ze na kozu nepatri nic, co by po vsiaknuti sa v tele nesposobovalo zamorenie. Kozmeticke spolocnosti sa tvaria, akoby sa kozmetioka do tela nedostavala cez kozu.
Zmesy , co si vyrabam najdete popisane pod mojim nickom a slovom prirodna kozmetika cez google.sk
Samozrej e nie su jedine, kazdy si ich moze podla potreby upravit.
To, že má nejaký Arganový olej uvedené že sa dá aj jesť, automaticky neznamená, že je z pražených jadier. Treba si pozrieť či je alebo nie je za studena lisovaný. Vo všeobecnosti je arganový olej jedlý, len pri baleniach určených na kozmetické účeli nie je táto skutočnosť zdôrazňovaná. Napríklad pri Arganovom oleji Nobilis Tilia je to, že sa dá aj jesť, uvedené len ako malá poznámka. www.nobilis-tilia.eu Je možné, že sú na trhu aj nejedlé čisto kozmetické arganové oleje, v ktorom je nejaká prímes spôsobujúca ich nejedlosť.
neviem, ci nepisem neskoro, ale keby niekto este hladal arganovy olej na vlasy- urcite vyskusajte od firmy Nashi, ten je urceny na vlasy a existuje cela rada Argan oil- sampon, kondicioner, maska aj 100% olej. kamoska si pouzivanim tejto rady zachranila vlasy, ked si ich sama doma odfarbila a spalila. olej hydratuje a chrani vlasy aj pred teplom. velmi dobre ceny najdete na www.sklicka.sk
Dakujem Ivka, už som si teda objednala menšie balenie, tak dúfam, že pomože..:-))
Maruška, ak chceš arganový olej na pleť tak určite vyberaj z tých drahších olejov v menšom balení. Tie lacnejšie vo väčšom balení sú určené ako potravina, čiže na vnútorné použitie a do šalátikov.Tie drahšie a v menšom balení sú kozmetické arganové oleje - výrabané z nepražených jadier arganovníka, lisovaním za studena a zbavené úsadenín, vône... Však si najdi info na internete a uvidíš tie rozdiely, nie všetko je len o cene
Neviete poradit, ktory arganovy olej si objednat z internetu, kedze som nasla vela stranok ale napriklad 250ml tohto oleja stoji niekde 18EUR a niekde len 100ml skoro 40EUR??Ako si mam byt ista ci ten lacnejsi nie je len nejaka zriedenina a vobec mi to nepomoze na to co potrebujem.Ja trpim koznou chorobou a chcela by som tento olej vyskusat, kedze bol velmi dobre prezentovany aj v Reflexe na Markize a chcem ho vyskusat aj na plet...
Suzan pozerala som si tvoj odkaz, ale tento olej je zaradený ako potravina, čiže je určený na vnútorné použitie a je aromatický a získaný z pražených jadier! preto je aj lacnejší ako iné ponúkané oleje, vieš :-). Takýto olej - potravinový je určite výborný do šalátikov :-). Ja si radšej kúpim drahší kozmetický olej na vonkajšie použitie, ktorý sa získava z nepražených jadier a lisuje sa za studena a neobsahuje potencionálne alergény ako je aj jeho vôňa.
arganovy je uzasny na vlasy