Som tucna?

Príspevok v téme: Som tucna?
NikaS

Ahojte mam 15 ,159 cm a 43,5 kil som tucna ?? Na bruchu sa mi zda sadlo a v pase mam 59 chcem schudnut tak rychlo lebo mam aj velky zadok na rukach a nohach mam sval a vyzeraju tak obrie ako sa da rychlo a dobre schudnut ? Staci jest zdravo 5- krat denne a cvicit pritom ale nie velmi ???

Dakujem za rady

j

Nika, ved prave to, ze zo stresu sa vraj pribera, takze klud :) uzivaj si zivot a nemysli na postavu a uvidis ze to bude dobre :))

NikaS

Pametam si ze ked som chudla a mala anorexiu z nervov to slo hore alebo stalo
ked som na to kaslala schudla som !!! Kiezbu to tak bolo aj teraz :(
velmi pekne dakujem za rady

j

a neustaly stres nad sebou ti nepomoze ale skor uskodi, takze skus sa trochu odviazat, uvolnit, robit nieco co ta bavi, ist s kamoskami von, ist do prirody... zabudnut na svoju postavu, uzit si cas pri niecom inom, ine myslienky...

j

Nika z prispevku od \"moje nervy\" si nic nerob
to neznamena ze vekom musis priberat, len ty este dospievas a tvoje krivky sa este mozu menit, to nie je o priberani ale o formovani postavy, takze je podla mna zavcasu robit radikalne opatrenia alebo si robit stresy z postavy, ano skus cvicit a porad sa s niekym ake cviky by boli najlepsie

NikaS

Skusim
pocvicit a myslite ze este musim pribeat na vyzore aj na vahe - vekom ?? Lebo ja uz nechcem

a preco by som si mala robit srandu ???

NikaS

Myslite ze moja vaha je v poriadku alebo vazim malo alebo vela ??? Mam tucny zadok vsetko sa mi zda tucne :( uz nechcem znovu anorexiu

M.P.

Nika, na výšku 159 cm by mala byť ideálna váha okolo 53 kg, nieto 43! Nielen že nie si tučná, vážiš málo. Ale zasa aj baba, ktorá váži málo môže mať problém s istou partiou, ktorá je väčšia, neprimeranejšia ako ostatné partie. Ja som tiež vážila kedysi málinko, ale stále som mala pocit, že mám veľké to, veľké hento, pneumatiku na bruchu a tak ďalej. Keď to hodnotím spätne a pozerám si napr oblečenie z doby pred pár rokov keď som skutočne vážila málo, ale aj tak si pripadala tučná, nemôžem pochopiť prečo som vtedy chcela chudnúť a z čoho. Nebola som spokojná s oblečením veľkosti S, alebo čo som sakra chcela dosiahnuť? Nezačínaj s nezmyselnými diétami, lebo keď s nimi začneš, bude to už na celý život. Stále budeš chudnúť a naberať viac a viac a zasa chudnúť a priberať a budeš veľmi ľutovať. Ak máš napr. pocit, že máš nafúknute brucho, veľké stehná, jedz pravidelnejšie, menej pečiva, viac ovocia a zeleniny, sladkosti a vyprážané jedlá striedmo a hlavne športuj, nájdi si niečo čo ťa bude baviť. Je nezmysel chudnúť, CHCE TO LEN SYSTEMATICKY VYTVAROVAŤ PROBLÉMOVÉ PARTIE cvikmi zameranými presne na tieto partie. buď sa o tom s niekým poraď, alebo naštuduj cviky z internetu, či literatúry, je toho všade kopu a tiež si prečítaj o tom ako správne cvičiť, ako dýchať. napr brušáky robiť nie doblba 100 naraz, ale v sériach maximálne po 2O, zdvíhať len vrchnú časť trupu po lopatky, keď ideš hore, stiahnuť brušné svaly a výdych, pri uvoľnení nádych. Odporúčam knihu FORMOVANIE POSTAVY od Margit Rudiger, je to taká málá brožúrka, ale sú tam skvelé rady a stojí len zhruba 2,50€.

j

Nika, prave preto ze uz sa nechces dostat do problemu, potrebujes objektivne hodnotenie. Nezostavaj v tom sama. Ty sama sa nedokazes objektivne posudit, skus sa spytat niekoho, komu doverujes, ze co si mysli o tvojej postave. A tiez skus to cvicenie, nejakeho odbornika, co ti poradi ktore casti postavy by si mala formovat a akym sposobom. My ti mozme poradit len z cisel co si napisala, podla toho si myslim ze vobec nepotrebujes chodnut, ale nevidim tvoju postavu, ako vyzeras.
A este nieco, skus pouvazovat co je naozaj dolezite. Ja mam dobre kamosky, ktore su chude ale aj take, ktore su plnostihle. A vobec nepozeram na ich postavu, je mi to fuk, lebo su to dobre kamosky. Podstatne je, co je vo vnitri. Podla toho ta budu ludia hodnotit, aka si vovnutri. Vonkajsi vyzor je az na druhom mieste. Ak si faj baba, dobra kamaratka, vesela, spolahliva atd... tak mne osobne by bolo uplne ukradnute aku mas postavu :)