Nika, na výšku 159 cm by mala byť ideálna váha okolo 53 kg, nieto 43! Nielen že nie si tučná, vážiš málo. Ale zasa aj baba, ktorá váži málo môže mať problém s istou partiou, ktorá je väčšia, neprimeranejšia ako ostatné partie. Ja som tiež vážila kedysi málinko, ale stále som mala pocit, že mám veľké to, veľké hento, pneumatiku na bruchu a tak ďalej. Keď to hodnotím spätne a pozerám si napr oblečenie z doby pred pár rokov keď som skutočne vážila málo, ale aj tak si pripadala tučná, nemôžem pochopiť prečo som vtedy chcela chudnúť a z čoho. Nebola som spokojná s oblečením veľkosti S, alebo čo som sakra chcela dosiahnuť? Nezačínaj s nezmyselnými diétami, lebo keď s nimi začneš, bude to už na celý život. Stále budeš chudnúť a naberať viac a viac a zasa chudnúť a priberať a budeš veľmi ľutovať. Ak máš napr. pocit, že máš nafúknute brucho, veľké stehná, jedz pravidelnejšie, menej pečiva, viac ovocia a zeleniny, sladkosti a vyprážané jedlá striedmo a hlavne športuj, nájdi si niečo čo ťa bude baviť. Je nezmysel chudnúť, CHCE TO LEN SYSTEMATICKY VYTVAROVAŤ PROBLÉMOVÉ PARTIE cvikmi zameranými presne na tieto partie. buď sa o tom s niekým poraď, alebo naštuduj cviky z internetu, či literatúry, je toho všade kopu a tiež si prečítaj o tom ako správne cvičiť, ako dýchať. napr brušáky robiť nie doblba 100 naraz, ale v sériach maximálne po 2O, zdvíhať len vrchnú časť trupu po lopatky, keď ideš hore, stiahnuť brušné svaly a výdych, pri uvoľnení nádych. Odporúčam knihu FORMOVANIE POSTAVY od Margit Rudiger, je to taká málá brožúrka, ale sú tam skvelé rady a stojí len zhruba 2,50€.