Manzel ma drzi v zlatej klietke

Príspevok v téme: Manzel ma drzi v zlatej klietke
Zufka

Ahojte.
Chcem sa podeliť o svoj osobný problém, sktorým si neviem rady a potrebovala by som názory aj iných ...
Jednoducho začnem: môj manžel pracuje, ja som vyše roka nezamestnaná. Presťahovali sme sa do Ba, on chodí do roboty, ja sedím celé dni doma. Hľadám si robotu, občas nejaký pohovor, starám sa o domácnosť a venujem sa pár aktivitám. Avšak môj manžel mi nenechá poruke ani jedno euro, ak by som chcela ísť niekam na návštevu alebo do mesta na kávu, alebo kúpiť v obchode soľ, keď sa minie. Účet od ktorého mám kartu, je prázdny, iné peniaze k dispozícii nemám. Nemám právo nikam chodiť, pretože si to nezaslúžim - výnimočne koncert, wellness- čokoľvek, čo mi napadne spoločne. Takže sa už ani sociálne nestretávam, občas nejaký ten piatok žúrka. Ak chcem, aby ma podporil, nebaví sa so mnou. Je to moja vina, že som stále doma. Nemám šancu ani nikam újsť - napr. za rodičmi - som tu ako v zlatej klietke. Samota je hrozná.
Tak som sa chcela opýtať, čo si o tom myslíte a aký mám k situácii zaujať postoj, lebo v tejto kríze sa prehlbuju naše osobné problémy a kazí sa vzťah. Čím ďalej tým viac myslím na rozvod a začať niekde sama - nie som ani hlúpa, ani nula, ako ma nazýva. ???

lentilka25

Necitala som sice prispevky predo mnou, takze mozno ti to niekto uz radil. Ale myslim si, ze v BA zase nie je take tazke zohnat si pracu. Hoci by aj nebola uplne podla tvojich predstav alebo by sa celkom nezhodovala s tvojou specializaciou, ale ked clovek naozaj chce, da sa to. Vacsina ludi tu sice kyda na tvojho manzela, ano, je pravda, ze to svojim spravanim prehana, ale mozno by bolo dobre sa na to pozriet aj z druhej strany. Byt v BA vyse roka bez prace...no neviem neviem.

25

dievka,veru ze ty ber nohy na plecia a utekaj kolko vladzes.taketo hlupe ponizovanie bude len narastat.ja byt tebou idem ku rodicom.ostatne vyriesis casom.ste manzelia takze vsetci za jedneho a jeden za vsetkych.on to uz porusil a urobi to znova lebo ty sklopis usi,stiahnes chvost a cakas kym to prejde.veru utekaj.

tak

Mila priatelka, ten Tvoj milovany manzel si Ta vobec nezasluzi, ja si myslim, ze potrebujes zmenu, ze sa potrebujes zamestnat, ze potrebujes byt nezavisla, a velmi Ta podporujem, Ty mas na to, aby si tomu Tvojmu milovanemu manzelovi ukazala, co v Tebe je, drzim Ti palce, hore hlavu, Ty to dokazes, ...

Pepa1

No ja si myslím že tvoj manžel má problém.Hlavne on by mal zájsť za psychologom určite nie je ok.Ty prosím ťa s ním netrp toľko bude to len horšie a ked si nevieš predstaviť s ním deti to není dobrý vzťah.Uteč kým je čas aj ked ho možno ľúbiš za to to nestojí..viem o očm hovorím bude to bolieť ale potom to bude lepšie.Partner ťa nemá právo ponižovať a ked to robí má on problém v sebe.Nikdy sa nezmení a budeš pre ňho ničím.Chod k rodičom budú radi a možno mu to aj pomôže aby si uvedomil pre budúcnosť že musí sa správať inak a že s ním nik takdo nevydrží...len hlavne netrp lebo budeš mať ty sychické problémy...

Zufka

Caute, priatelia.
No, musim prv napísať Vladinovi, že: rok nerobím, pretože sme sa medzitým sťahovali, v lete nenájdeš nič a ešte do toho zdravotné problémy a operácia.
Ale už sa táto téma nemusí riešiť, prácu som si úspešne našla, tak sa teším a odteraz kormidlujem k lepším zajtrajškom :)
Ďakujem za reakcie.
PS: Nesmiem si nechať skákať po hlave.

vladino

Ivanke45:

Ibaze, este nemaju ani deti a teraz ked sa maju akoze postavit na nohy, tak ona rok nerobi. Manzel tolko asi nezaraba, aby si to mohli dovolit. A prave preto, ze chce v tom vztahu rovnopravnost, tak by sa mala aj o to pricinit... Ja sa skor priklanam na stranu manzela. Davno pominula doba, kde muz chodi do roboty a zena sa stara o domacnost. Neviem, co tam treba tolko robit, ked maju 1-izbovy byt a nemaju deti... Manzel, by mal kusok zmenit slova, ale urcite ma pravdu.

A s tou krizou som to myslel tak, ze kto chce robotu, tak si ju najde, ci je kriza, alebo nie... Jasne, ze za to moze ona, nie kriza a pod, ale vyhovorky sa vzdy lepsie hladaju

ivana45

Velmi suhlasim s bbttll.
vladinovi: nezamestnanost a kriza si jedna vec a rozdelovanie financii vnutri rodiny druha vec.
Usporiadanie, ktore opisuje Zufka, povazujem za zle. Mozno je prejavom hlbsieho a navonok tazko zrozumitelneho problemu medzi manzelmi. Mozno je to trest, mozno protest, mozno demonstracia sily, ziarlivost...
Iste je, ze Zufke to nevyhovuje a ja sa jej necudujem. Tiez pochybujem, ze by to mohlo nejaky iny problem zlepsit. Poradna.

bbttll

V každom prípade je tu viac divných vecí. Manželov až grobiansky vzťah , názory a správanie a manželkina nemohúcnosť, nečinnosť, či až neschopnosť postaviť sa na vlastné nohy. Neverím, že v BA sa to nedá. Isté je, že netreba nad sebou lamentovať, ale začať niečo seriózne robiť a riešiť.

jaja39

ja som myslela,ze "zlata klietka" znamena,ked ta partner drzi doma a ze mas vsetko po com tuzis co sa tyka materialna,ale ze sa nemozes s nikym stykat alebo,ze nemusis pracovat,lebo on sa o teba stara a tak...
inac problem je mozno v tom,ze on je dost manipulativny typ a ty sa nim chtiac-nechtiac nechas ovladat,hoci vnutro sa ti buri...skus najst v sebe este zbytok lasky k sebe,hrdost a vykroc,bur sa,proste nieco urob...posluchni svoje vnutro a urob co ti kaze instinkt,ten my zeny mame dobre vyvinuty,neboj sa