Manzel ma drzi v zlatej klietke

Príspevok v téme: Manzel ma drzi v zlatej klietke
Zufka

Ahojte.
Chcem sa podeliť o svoj osobný problém, sktorým si neviem rady a potrebovala by som názory aj iných ...
Jednoducho začnem: môj manžel pracuje, ja som vyše roka nezamestnaná. Presťahovali sme sa do Ba, on chodí do roboty, ja sedím celé dni doma. Hľadám si robotu, občas nejaký pohovor, starám sa o domácnosť a venujem sa pár aktivitám. Avšak môj manžel mi nenechá poruke ani jedno euro, ak by som chcela ísť niekam na návštevu alebo do mesta na kávu, alebo kúpiť v obchode soľ, keď sa minie. Účet od ktorého mám kartu, je prázdny, iné peniaze k dispozícii nemám. Nemám právo nikam chodiť, pretože si to nezaslúžim - výnimočne koncert, wellness- čokoľvek, čo mi napadne spoločne. Takže sa už ani sociálne nestretávam, občas nejaký ten piatok žúrka. Ak chcem, aby ma podporil, nebaví sa so mnou. Je to moja vina, že som stále doma. Nemám šancu ani nikam újsť - napr. za rodičmi - som tu ako v zlatej klietke. Samota je hrozná.
Tak som sa chcela opýtať, čo si o tom myslíte a aký mám k situácii zaujať postoj, lebo v tejto kríze sa prehlbuju naše osobné problémy a kazí sa vzťah. Čím ďalej tým viac myslím na rozvod a začať niekde sama - nie som ani hlúpa, ani nula, ako ma nazýva. ???

vladino

Ivanke45:

Odpoved:

Nie nepacilo. Ale kto by za to mohol? Ja alebo moja zena?

Kto za to moze, ze nema pracu? Jej manzel, kriza, nedostatok vzdelania, vek alebo ona?

ivana45

vladinovi: aj ja chapem, ze Zufkin manzel chce, aby pracovala. Aj Zufka to chape. Teda - aspon to tak vyzera :-).
Ale prepac, ale neodpustim si otazku:
Keby si bol nezamestnany a tvoja zeny by zarabala...pacilo by sa ti starat sa o domacnost a pritom by odkazany len na nakup, co manzelka prinesie a nemat k dispozicii vobec ziadne peniaze ? Nemoct si kupit listok na MHD, nieco od smadu v kiosku, pivo s kamaratmi.. Varit, ale nemoct urobit nakup potravin podla seba... Pritom - o materialnej biede by nemohlo byt ani reci ...

ivana45

Vysoko ocenujem, ze citis potrebu objektivneho pohladu na situaciu. Clovek je niekedy uzkostny a hlada vinu v sebe (specialne vraj zeny). Vtedy sa zamotava a zamotava. Neskor sa mozno sama sebe podivis, ze si bola bezradna. Hadky a zbrkly rozvod je tiez hlupost.
Skus psychologicku poradnu. Zreferujes, poprosis o otvorenost, uvidis.

vladino

Dam Ti este jednu otazku.

1,Co by sa stalo, kebyze sa mu nieco stane alebo pride o pracu? Postaras sa o neho? Mozno by si si to mala aj kusok vazit a brat z tej lepsej stranky.

vladino

Hmm... Ked v BA nenajdes za rok pracu s VS vzdelanim, tak nechapem o com pises? Co potom ludia z Oravy alebo odkial. Na tvojom mieste prvym krokom by malo byt najst pracu, alebo stat sa SZCO. Praca ti pomoze hlavne v tom, ze nebudes doma sediet, budes mat peniaze, manzel to zacne uplne inak vnimat. A druhym krokom by malo byt to, ze sa porozpravas s manzelom o tom co chcete v buducnosti dosiahnut, nadobudnut a zacat na tom pracovat. Ako sorry, ja by som tiez nebol nadseny, keby zena sedela doma a ja jej mam davat peniaze aby ona mohla ist na kavicku, ked ja som v praci...

mnamka257

viem ze je tazke najst si pracu, ale skus aspon nejaku brigadu aby si mala aspon nejake to "vreckove" .a mozno ked manzel uvidi ze sa snazis tak to oceni a prestane s tymto pristupom.drzim ti palce.

keksa

nadpis by som zmenila na ubohu klietku, vsak ten chlap ti nic nedava, fakt nic, iba ta obera o nervy, ani nijaky majetok nema pre ktorý by ta akoze mohol mat obtocenu okolo prsta, ja navrhujem rozviest sa ak mas problem zit v BA, vrat sa k rodicom na vychod a zacni odznova, vies si predstavit, ze budes takto trpiet do konca zivota? fuuu

keksa

nadpis by som zmenila na ubohu klietku, vsak ten chlap ti nic nedava, fakt nic, iba ta obera o nervy, ani nijaky majetok nema pre ktorý by ta akoze mohol mat obtocenu okolo prsta, ja navrhujem rozviest sa ak mas problem zit v BA, vrat sa k rodicom na vychod a zacni odznova, vies si predstavit, ze budes takto trpiet do konca zivota? fuuu

keksa

a pred manzelstvom bol aký? toto sa az zle cita, neverim, ze sa zmenil na debilka po tom, cim skor vlastnu pracu drzim ti palce a odist od neho, to je psychicky teror, ten clovek pravdepodobne trpí nizkym sebavedomim a na tebe si to vybija