Manzel ma drzi v zlatej klietke

Príspevok v téme: Manzel ma drzi v zlatej klietke
Zufka

Ahojte.
Chcem sa podeliť o svoj osobný problém, sktorým si neviem rady a potrebovala by som názory aj iných ...
Jednoducho začnem: môj manžel pracuje, ja som vyše roka nezamestnaná. Presťahovali sme sa do Ba, on chodí do roboty, ja sedím celé dni doma. Hľadám si robotu, občas nejaký pohovor, starám sa o domácnosť a venujem sa pár aktivitám. Avšak môj manžel mi nenechá poruke ani jedno euro, ak by som chcela ísť niekam na návštevu alebo do mesta na kávu, alebo kúpiť v obchode soľ, keď sa minie. Účet od ktorého mám kartu, je prázdny, iné peniaze k dispozícii nemám. Nemám právo nikam chodiť, pretože si to nezaslúžim - výnimočne koncert, wellness- čokoľvek, čo mi napadne spoločne. Takže sa už ani sociálne nestretávam, občas nejaký ten piatok žúrka. Ak chcem, aby ma podporil, nebaví sa so mnou. Je to moja vina, že som stále doma. Nemám šancu ani nikam újsť - napr. za rodičmi - som tu ako v zlatej klietke. Samota je hrozná.
Tak som sa chcela opýtať, čo si o tom myslíte a aký mám k situácii zaujať postoj, lebo v tejto kríze sa prehlbuju naše osobné problémy a kazí sa vzťah. Čím ďalej tým viac myslím na rozvod a začať niekde sama - nie som ani hlúpa, ani nula, ako ma nazýva. ???

Zufka

Nie, rady nie sú zbytočné - potrebujem si nechať aj poradiť, objektívne, aby som vedela, ako ďalej, čo áno a čo nie...

LilaAbner

podla mna najdôlezitejsia vec je, či ho milujes.lebo on Ti nedava nic vynimocne (1-izbovy najom,ako si pisala),to nie je nic,preco by Ta mal ponizovat a brat ako neschopnu. si pri nom nestastna,nemas slobodu,ziadne peniaze,drzi ta doma...preco pri nom zostavas?jedine,ze ho milujes.a potom su nase rady zbytocne, lebo s nim aj tak zostanes.laska je totiz silnejšia ako hrdost.

kajka01

hmm a preco by si sa ani vracat nemusela?? ved na tom akoze nie je nic zle ked pojdes navstivit rodicov. on ta obmedzuje!! chce ta izolovat..nedivila by som sa keby sa takto spraval aj keby si si nasla robotu len by si nasiel nieco ine.. odit k tym rodicom a uz sa naozaj nevracaj.

Zufka

Ešte som zabudla doplniť, že keby som sa vybrala k rodičom, povedal, že mi cestu na východ platiť nebude a že sa ani vracať nemusím, keď ho tak nechám... ???

Zufka

Ďakujem za postrehy.
Tak áno, treba si vymedziť medze. Je hlúpe, ak hovorí, koľko ho stojím. Vraj prať a variť by si vedel aj sám - no, to by vyzeralo. Povedala som, že to môže skúsiť - že pôjdem k našim na mesiac - sú už v dôchodku na opačnom konci republiky, potrebujú opateru. Veru, keby boli deti, nemyslím, že by mi inak než finančne pomáhal - aj to som si nie istá. Ach, ako závidím tým, čo žijú skromne, v láske, aj s tromi deťmi a nehádajú sa /poznám také rodiny/.
Dieťa nemáme - to už by bolo... Ani tak skoro nebude. Mám pred tridsiatkou. Rovesníčky už žijú úplne iným životom.
Na margo toho welnessu - to navrhol on, aby sme si raz za čas spríjemnili chvíle vo dvojici a ja prišla na iné myšlienky, ale ani tak sa ešte nestalo. Kamkoľvek ho musím ťahať ja a vymýšľať program.
S prácou nepohŕdam, ale nezoberú ma hocikam. Ale skúšam všetko možné.

ivana45

beskydovi: snad "nadobudli" pocas manzelstva ...?
Zufka, neviem, nakolko vazne si pracu hladas. Poznam dost ludi, ktori sa len tak tvaria a radsej sa nechaju zivit alebo zivoria z mala, nez by mali dennodenne vstat a ist makat. Pozri, zobrat (prezeniem) "hocico" je lepsie nez cakat, kym sa uvolni miesto viceprezidenta nadnarodnej spolocnosti. Ked robis, mozes obzerat sa po lepsej robote, najlepsie sa dozvies o dalsich moznostiach.
Predpokladam ze neohranas nos nad robotou. Potom je az trapenie citat o tvojej situacii s manzelom. Skor ci neskor prides na to, ze si zaviazla v nevyhovujucom vztahu.
Zareagujem izolovane na toto: "A tak mi stále opakuje, koľko ho mesačne stojím /časť nájmu, potraviny atď/..." Je to sice rovnako trapne a od veci ako jeho reci, ale skus vynasobit hodiny prace v domacnosti hodinouvou mzdou "pomocnice" a nazvi to svojim financnym prinosom... Skus to najprv akoze zo srandy ... Ked budes doma s malym dietatom, chces pocuvat kolko podaromnici prejete, prebyvate a pod ...? Ja by som to dlho nevydrzala.

ivana45

beskydovi: snad "nadobudli" pocas manzelstva ...?
Zufka, neviem, nakolko vazne si pracu hladas. Poznam dost ludi, ktori sa len tak tvaria a radsej sa nechaju zivit alebo zivoria z mala, nez by mali dennodenne vstat a ist makat. Pozri, zobrat (prezeniem) "hocico" je lepsie nez cakat, kym sa uvolni miesto viceprezidenta nadnarodnej spolocnosti. Ked robis, mozes obzerat sa po lepsej robote, najlepsie sa dozvies o dalsich moznostiach.
Predpokladam ze neohranas nos nad robotou. Potom je az trapenie citat o tvojej situacii s manzelom. Skor ci neskor prides na to, ze si zaviazla v nevyhovujucom vztahu.
Zareagujem izolovane na toto: "A tak mi stále opakuje, koľko ho mesačne stojím /časť nájmu, potraviny atď/..." Je to sice rovnako trapne a od veci ako jeho reci, ale skus vynasobit hodiny prace v domacnosti hodinouvou mzdou "pomocnice" a nazvi to svojim financnym prinosom... Skus to najprv akoze zo srandy ... Ked budes doma s malym dietatom, chces pocuvat kolko podaromnici prejete, prebyvate a pod ...? Ja by som to dlho nevydrzala.

beskyd

sa rozved a mala by si ziskat polovicu jeho majetku ktory nadobudol za trvania manzelstva. alebo este vydrz nejaky ten rok, nemaj dieta a potom sa rozved, na sude povedz ze sa ti manzel hnusi, ze je ti z neho na grc a daj do toho emocie, sak to zeny vedia:) no a budes mat slobodu aj peniaze na wellness a za ten cas si najdi robotu.

kajka01

mala by si od neho odist....viem lahko sa hovori tazko kona ale, ....psychicky ta nici nie je ti oporou aby ta prave naopak podrzal, povzbudil ze si najdes urcite robotu a podobne. hlavne ak si dovoli ta zhadzovat napriek tomu ked si aj zo svojich penazi investovala do domacnosti
a prepac ale pride mi trochu divne ze nevezmes od rodicov pomoc a radsej budes trpiet absolutnym nedostatkom a das na jeho slova ze nie si decko..lebo pri nom sa tak akoze necitis hej???mi chces povedat. pozri s prepacenim zdrbava ta tak ci tak. chce ta manipulovat a mozno by to takto dopadlo aj keby si robila zrazu by si mu musela vsetko davat jemu. a este si pytat zo svojich. nikdy nevies co sa z neho vykluje ked aj teraz sa takto sprava.

nexus

..zlata sliepka patri do zlatej klietky :))
to som pocul uz aj v nejakej rozpravke od uja dobsinskeho...
alebo ze by to bola zlata kacica? :)