Manzel ma drzi v zlatej klietke

Príspevok v téme: Manzel ma drzi v zlatej klietke
Zufka

Ahojte.
Chcem sa podeliť o svoj osobný problém, sktorým si neviem rady a potrebovala by som názory aj iných ...
Jednoducho začnem: môj manžel pracuje, ja som vyše roka nezamestnaná. Presťahovali sme sa do Ba, on chodí do roboty, ja sedím celé dni doma. Hľadám si robotu, občas nejaký pohovor, starám sa o domácnosť a venujem sa pár aktivitám. Avšak môj manžel mi nenechá poruke ani jedno euro, ak by som chcela ísť niekam na návštevu alebo do mesta na kávu, alebo kúpiť v obchode soľ, keď sa minie. Účet od ktorého mám kartu, je prázdny, iné peniaze k dispozícii nemám. Nemám právo nikam chodiť, pretože si to nezaslúžim - výnimočne koncert, wellness- čokoľvek, čo mi napadne spoločne. Takže sa už ani sociálne nestretávam, občas nejaký ten piatok žúrka. Ak chcem, aby ma podporil, nebaví sa so mnou. Je to moja vina, že som stále doma. Nemám šancu ani nikam újsť - napr. za rodičmi - som tu ako v zlatej klietke. Samota je hrozná.
Tak som sa chcela opýtať, čo si o tom myslíte a aký mám k situácii zaujať postoj, lebo v tejto kríze sa prehlbuju naše osobné problémy a kazí sa vzťah. Čím ďalej tým viac myslím na rozvod a začať niekde sama - nie som ani hlúpa, ani nula, ako ma nazýva. ???

beskyd

consuella, sak mozno ma pekny barak, spolocensky status atd., ja neviem, vychadzam aj z toho nadpisu, ze zlata klietka. keby si to k nej dovolil nejaky chlapcek so skodovkou 120 a plesnivou garzonkou v blave vo vrakuni tak asi by zienka sa zvrtla na opatku okamzite a na druhy den by jej nebolo, sak toto nie je jediny pripad, je to ako cez kopirak, jedna je bita, druhej nadava, dalsia nemoze ist von z domu ale maloktora odide/rozide sa lebo stale nejaky ten benefit prevazi:D ..akurat tu potom mame take tie dojemne pribehy ze svina nasilnik a milujuca zena neschopna odist. zhodou okolnosti som tu dneska videl tiez taku temu, babena sa stazovala ze jej priatel, advokat (niektori si neziju zle, zopar v blave poznam:D) jej dal po hube, ze ci mu ma odpustit:D teda clovek by az slzu vyronil aka je ta laska silna:)

consuellaII

beskyd, cital/a si si vsetko?? ona je mozno materialne zabezpecena len co sa tyka toho, ze ma kde byvat a jest.. cokolvek ine chce, tak si musi doprosit u neho.. vies, to je nieco ine, ako ked si ta manzel vydrziava a kupuje, co ti na ociach vidi, bez rozmyslu.. keby śa asi mala tak dobre, tak nepise tu, ze ma problem - ako vidno, je si toho vedoma, takze stastna urcite nie je. Ale nemusis hned odsudzovat preboha, ved tu vlastne nikto nic nevie o tom druhom, okrem toho, co tu o sebe dotycny ci dotycna napise.. nie je vzdy take jednoduche vyriesit danu situaciu, ako sa zda, nemyslis?

beskyd

:D sa zase potvrdzuje ze zena ma hrdost len dovtedy kym ju dakto materialne nezabezpeci, potom mozu lietat aj facky, ani obmedzovanie osobnej slobody nie je problem:D hehe, to je take zlate, co pre tu nekonecnu laaaaasku je ubohe ziena schopne vytrpiet, hehehe

dangula

moja,mas pomyleny pojem zlata klietka...to je uplne nieco ine...ty si v poriadnej ri...najdi si robotu,bud nezavisla na jeho prachoch,alebo mu daj zbohom,toto nie je laska a ani riadny vztah...len ty vies,co ta k nemu viaze,nie my ostatne...nedaj sa ponizovat,urazat,lebo sa to zmeni na nieco este horsie a potom bude neskoro...

consuellaII

Zufka, je to horor, co si opisala. Ani si to neviem predstavit!!! Uprimne mi Ta je luto - ale v takom slova zmysle, ze rada by som Ti poradila, ako sa z toho dostat, ale fakt neviem. Ten manzel ma nejaku skvelu pracu, ze si tak namysla o svojom postaveni a Teba poklada za nulu? Ak to nie je tajne. A Ty co si robila pred tym? A kolko mas vlastne rokov? asi nie ste spolu strasne dlho, vsak. No kym nemate deti, mozno je fakt cas na to odist od neho. Casom sa to moze (nemusi) stupnovat a ako tu niekto pisal - otazne je, ci z toho odides so zdravou myslou.. Ved to je fakt chore, aby si Ta drzal doma ako nejake domace zvieratko.. Ma v Tebe neskutocnu istotu, ale za to Ta predsa nemusi tak ponizovat. On to ale podla mna robi umyselne - cele to do seba zapada: ubera Ti sebavedomie, hovori Ti, ze si bez neho nic a dava Ti to plne pocitovat, kedze Ti nedava ziadne peniaze.. A o vsetko musis prosit. Je to fakt chore. Tyrania. Psychicke tyranie. Mozno na Teba nevztahol ruku, ale takto je to mozno este horsie, nehovorim, ze fyzicke nasilie je lepsie, ale aspon to vidi okolie. Takto sa to okoliu tazko dokazuje a zavistlive kamaratky (teda ak nejake kamaratky vobec mozes mat) si povedia, ze vsak sa mas fajn, vydrziava si Ta.. (uz som sa stretla s podobnymi nazormi na moju kamaratku, ktora zila podobne, ako Ty). Fakt neviem, co Ti poradit. Fakt si zhodnot vsetky pre - a proti. Milujes ho vobec este? Urcite mas na viac, sama to dobre vies a vidiet to aj z toho, ze sa snazis to aspon riesit. Urcite sa mu nepoddavaj naplno. Ach jaj, ti chlapi su hovada fakt.

datelinka

zufka, toto nie je normálny vzťah, to je zrejmé. manželia alebo partneri sa musia navzájom ctiť, to znamená neponižovať!!! samozrejme pomáhať a podporovať sa navzájom.
tak to mu povedz na rovinu, že v takomto vzťahu sa necítiš dobre a že za takých podmienok v ňom nezotrváš.

Zufka

Problém je, že mi hovorí, aká som neschopná a nedáva mi peniaze, keď ostávam doma sama. Nemôžem sa niekam vybrať a všetko, čo si chcem kúpiť - musí prejsť jeho schválením. Aj to, kedy a kde idem mu musím hlásiť... Ak niekam pôjdem a poviem mu neskôr, tak už si "vyhadzujem z kopýtka" a nezaslúžim si to, lebo na to nemám, kedže nezarábam. Na pohovor sa dostanem, existuje lístok na SMS... Ale ak niečo potrebujem, nič. Je to celé trápne! Hlúpe. Nie je iné náboženstvo a jeho rodičia žijú v pohode.

datelinka

zufka, ty si otrokom, "manžel" ti upiera tvoje základné práva a slobody. takto máš obmedzené možnosti nájsť si prácu, získať kontakty a hlavne, obísť so zdravou mysľou.
nie je to žiarlivosťou? odlišným náboženstvom? nemá násilnú povahu? nevieš nájsť prameň takéhoto správania? aký majú vzájomný vzťah jeho rodičia?

emiirka

A nakupy robi on?
Aj ja som doma, ale vsetky peniaze mame spolocne a mozem si vybrat kolko chcem a na co chcem. Toto sa ani nevola zlata klietka, v com ta drzi on, podla mna to je obycajny klepec na mys. Nikde nemozes ist a nemas k dispozicii peniaze... To bude riadny despota.

Aduliena

Vieš, je to ťažké ti radiť. Je jednoduché napísať ti, že od neho odíď. To ty musíš zhodnotiť váš vzťah, všetko dobré aj zlé, čo ste zažili, ako veľmi ho miluješ... atď..., či si schopná od neho odísť, či sa ti tento život v zlatej klietke páči....ty sama sa musíš rozhodnúť. Ja by som v zlatej klietke určite nevydržala. To nie je život. Pre mňa by určite nebol.