Tekutý rybí olej

BJ_2

Este uvediem aj zdroj.
articles.mercola.com

Po novom uz nedoporucuje branie rybieho oleja, hoci dovtedy to doporucoval. Retinol je dost nebezpecny, kedze telo sa vitaminu A zbavuje tazko, ako vitamin rozpustny v tukoch. Retinol treba pouzivat iba v pripade, ze clovek nevie ziskat vitamin A z beta-karotenu.

Takze ako vacsinou, si ludia branim doplnkov skodite, lebo o tom nic neviete, v tom pripade je lepsie nedoplnat nic. Podla mna viac chorob mate z brania doplnkov, nez to, co vam to vylieci.

BJ_2

Pokial obsahuje vitamin A (vacsina ho obsahuje), treba brat maximalne 1-1,5 gramu. Inak si skodite predavkovanim retinolom. Najnovsie vyskumy ukazuju, ze uz davky nad 3000 M.J. mozu skodit, pokial ma telo dostatok vitaminu A (doteraz sa malo za to, ze az davky nad 10000 M.J. mozu byt skodlive) a je nim nasytene, vysoky obsah vitaminu A blokuje posobenie vitaminu D a tym negativen vplyva na zdravie.

Vsetko co obsahuje rybi olej sa da ziskat aj inak. Je lepsie ho nebrat, alebo brat taky, ktory je cisty od vitaminu A a ten doplnat inou formou. Bacha na to, ak berete cajovu lyzicku denne, uz si mozete skodit.

siluetka

Tento dávam svojim deťom a veľmi im chutí -odkaz odstránený-

Rybí olej je zdrojom vitamínu D, ktorý je nevyhnutný k normálnemu rastu a vývoju kostí detí. Pôsobí tiež na imunitu, a to vďaka vitamínom A a D, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému. Rybí olej prispieva tiež k normálnej činnosti srdca ak udržaniu dobrého zraku. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

mata3

My uzivame tiez rybi olej ten tekuty norsky mollers tran. Zacali sme ho uzivat popri detoch. odporucil nam davat to deckam nas kamarad pediater na imunitu. My sme si s manzelom dali s nimi aby sme im ukazali, ze je to zdrava vec a aby sme ich motivovali v uzivani. Je tomu uz 3 roky a cuduj sa svete odvtedy sme nemali nejake vazne zdravotne tazkosti. A to som ja predtym vzdy byvala chora pri prvom chladnejsom vetriku :-) tiez kupujeme z rybiolej.eu a spokojnost. Len treba ten olej po otvoreni skladovat v chladnicke a spotrebovat do 3 mesiacov, lebo inak ako kazdy iny zivocisny tuk oxiduje a tym straca svoje dobre vlastnosti. Zabranit sa tomu neda, ale staci len mysliet na to a uzivat pravidelne kazdy den nech vam to nestoji pol roka otvorene. Za moju rodinu odporucam

annie S.

ahojte no ja som veganka a teda som nechcela ten rybi tuk pouzivat. citala som o tom hodne a viem ze rybi tuk ma velky obsah vitaminu F. tak som patrala po nejakej nahrade a nasla som Cedrovy olej, zevraj ma viac F ako rybi tuk a je tak ucinny ze nahradza aj kokosovy mandlovy, olivovy olej svojimi ucinkami..obsahuje magnezium a dolezite kyseliny. pouzivam konkretne tento www.sebapoznanie.sk

a myslim ze mi pomohol dost aj co sa tyka mojej unavy aj bolesti hlavy...davam si ho raz za den teraz tak na lacno preventivne.. vravi sa ze je velmi dobry na podporu imunity tak poslusne skusam...