Vajicka

Príspevok v téme: Vajicka
ace23

Chcem sa opytat kolko vajicok mozem tak zjest aby mi to neuskodilo. Totiz, som zdrava, mlada, stravujem sa teraz ale zvlastne kedze som v krajine, kde nemam pristup k syrom, obcas nejaky jogurt inak ziadne mliecne vyrobky, velmi ojedinele pecivo. Snazim sa jest vela zeleniny, dusenej aj surovej, ovocia, maso velmi nemusim ale toho tu jesto vela, tak sa aspon snazim. Zakladom potravy je tu ryza a sojove tofu.
V poslednej dobe mi ale velmi zacali chutit vajcia, Mozno tym ze telo sa snazi aspon nieco si doplnit. Jedavam ich aspon 6 do tyzdna. V inej "skrytej" podobe sa v mojej potrave teraz vajcia nevyskytuju. Mozem takto pokracovat? Teda myslim s tymi vajcami, inak viem ze ten jedalnicek nie je nic moc ale to teraz nezmenim :(

BJ

Ano, ista cast vegetarianov sa zo strachu pred bielkovinovym mytom, uchylila ku konzumacii soje a inych nezmyslov. Ti mudrejsi uz po rokoch zistili, ze to nebola prave najmudrejsia volba. Nedavno mi jeden 40rocny vegetarian hovoril, ako si dlhorocnou pravidelnou konzumaciou soje ublizil a hlavne poskodil stitnu zlazu, propaganda soje ho dostala.

Za nevedomost sa plati, ked si niekto mysli, ze musi konzumovat maso, aby bol zdravy ,samozrejme mu tento nazor casto nejde zobrat, ale najlepsie je, ze to co konzumuje, maso ani nieje. Maso je v prirode to, co ostane po zabiti zdraveho zvierata, a je to vacsinou skonzumovane este teple a krvave ,do 4 hodin po zabiti zvierata. Zacina sa organmi, pecenou a krvou, svalovina sa konzumuje az nakoniec, ako najmenej hodnotna. Ano, to je maso. To su masozravce. Taketo konzumovanie masa by dokazalo nieco malo dat aj telu bylinozravca. Ale, toto ludia nejedia. Ludia si mylne myslia, ze konzumuju maso, ale v skutocnosti su daleko za mrchozrutmi. Mrchozruti jedia ciastocne zhnite maso, ale maju nato usposobene travenie. A teraz sa pozrime, co jedia ludia. Ludia jedia mrsiny, ktore su zo slabych zle krmenych nestastnych zvierat, plnych chemickeho sajrajtu, a tieto nekvalitne mrsiny si este znehodnotia tepelnou upravou, cim zlikviduju este to malo hodnotneho, co tam ostalo. To je nutricne na mile daleko za tym, co sa v prirode povazuje za "konzumovanie masa", a telu bylinozravca to nemoze dat absolutne nic, len zaplavu hnilobnych bakterii, tazko stravitelnych bielkovin a prekyselenia. Dokonca aj telu masozravca to da zalostne malo. Takze, ak niekto chce konzumovat maso, smelo do toho, ale osobne takeho cloveka este nepoznam, poznam len tisice mrchozrutov zijucich v iluzii, ze jedia maso.

blazen

BJ:hej presne to som myslel a takato odpoved mi uplne staci.chcel som len poukazat ze ked vezmu sliepke vajco tak jej to jejako nevadi skratka ho znese a ide dalej.
A stou inteligenciou to vidim tak,ze kazdy o tom rozmysla trocha inak takze to co niekto oblubuje a berie to ako normalnu vec napr.tie slepacie vajca,maso. iny povazuje za neeticke a proti prirode. takze je to na dlhsie, ze co je pre a co proti. v prvom rade zalezi ako si bol/a vychovany...a potom ako sa zacnes v neskorsom veku k tomu stavat.
taka sliepka ak ju zacnem brat ako sucast potravinoveho retazca tak by som ju mal bez problemov zjest lebo nezjem ja tak ju zje nieke ine zviera alebo niekto iny ??a ostanem hladny alebo si pojdem natrhat nejake jablka takze ide o to ako sa ktommu postavi kazdy jeden.

myslim ze strava by mala byt pestra kde by malo patrit ovocie a zelenina v pomere zo zivocisnymi vyrobkami mlieko,maso,vajcia.ved sme vsezravci tak nevidim dôvod preco by som mal jest len ovocie a zeleninu!!napr.spravna kombinacia zivocisnych a rastlinych bielkovín.zivocisne bielkoviny nenahradi ziadna rastlina preto vegetariani zeru soju lebo jej struktura bielkoviny sa najviac podoba masu,myslim ze tak to je ,ale ak sa mylim tak ma kludne opravte.

TrainingBoy

Sak kludne jedz mozog, ak ti chuti.
To mas trochu jednotvarny jedalnicek. Ale s tym ubytkom energie to trochu prehanas, strava dokaze pomoct, ale zazraky nespravi.

BJ

blazen, pekna vyhovorka. Podme tu logiku trochu rozsirit... ked ludsky mozog vyprodukovala priroda, a ja papam ludsky mozog, predsa jem len to, co vytvorila priroda! Z toho vidno, ze aby si dospel k nejakemu zmyslupnejsiemu poznaniu, musis pouzit vyssiu inteligenciu.

Inak, pytal si sa, ci sa vyhybam vajickam aj v roznych potravinach. Ano. V podstate priemyselne spracovane vyrobky nejem vobec, moj jedalnicek je surove ovocie, surova zelenina, uvarena zelenina a strukoviny, kefir a par specialitiek a drobnosti. V ziadnom pripade ale nejde o polotovary, vzdy su to zakladne suroviny. Ostatne male mnozstvo su vynimky, co nieje ani 5% celkoveho mnozstva potravy. Kedysi som zvykol vajicka zjest v nejakej torte alebo tak, ale za posledne mesiace som uz nemal ani chut na tortu, ten ubytok energie nestoji za tu chvilkovu rozkos. A cim jednoduchsiu stravu mam, tym menej mi staci a som stastnejsi.

Viem vsak, na co narazas, ze vajcia a mlieko sa davaju do kazdeho mozneho sajrajtu, co kupis v obchode a rozhodne nejde o kvalitne vajcia a kvalitne mlieko. Ano. A ludia to papaju, pretoze sa tymi sajrajtami zivia, to preto je "take tazke" sa tomu vyhnut. Je to kazdeho slobodna vola, cim sa zivi, ale podla mojho nazoru, lenivost v zivotosprave sa nevyplaca a energia investovana do pripravy vlastneho jedla so zakladnych kvalitnych surovin, sa cloveku po rokoch urcite vrati pozitivne.

blazen

inak ak patri sielepka k prirode tak potom aj jej vajca patria k prirode??nie cize papam len co mi ponuka priroda!!

issn

blzaen, kde som napisal ze ich nejem? Vyhnut sa im neda, ale volske oko, prazenica, namakko, tvrdo, hamandeggs atd. nemusim, cestoviny uprednostnujem bezvajecne a tak..

blazen

inak ak patri sielepka k prirode tak potom aj jej vajca patria k prirode??nie cize papam len co mi ponuka priroda!!

blazen

issn:stavim ze papas vajca nepriamo teba spracovane napr. v cestovinach, cesta do kolacov ,piskoty ,pecivo ,...a rozne ine jedla...