Som bulimicka uz viac ako rok!Strasne s tym chcem prestat ale neviem ako poviem si ze uz nebudem a znova to pride,hlavne ked vidim navarene na peci!Neviem ako to mam zvladnut,prosim vas nejako mi poradte uz naozaj nechcem viac zvracat a plytvat jedlom,prosim baby........POMOOOC!!!
Prosim baby poradte mi ako prestat sama
Ja som to sama zazila, a viem o com to je a dostala som sa z toho sama..vies musim sa vyhybat prilezitostiam presne ako su take si doma a nudis a jedine na co dokazes mysliet je jedlo..poznam ten pocit, je to ako droga..,hned ked vsetko poctupis si povies uz nie..ale potom to neprekonatelne nutkanie..a mozno si i povies dnes posledný krat, a zajtra si povies to iste a kazdy den si povies..nejde s tym prestat, ja uz som bola tiez na pokraji, nevedela co robit, mala som hrozne depresie, nic ma nebavilo a k tomu, na nic ine ako na jedlo som asi ani nemyslela..strasne som chcela s tym prestat a neslo to..skutocne to neslo uz som mala pocit, ze sama to iste nezvladnem..vtedy som chodila este do skoly ani skolu som nezvladala..., lenze po case po roku a mozno i dlhsie som mala hrozne ruky odrete od zubov, zuby ma boleli,hrdlo, no a nakoniec spolu z jedlom ktore som vyvratila sla aj krv..bolo to strasne a dokonca ani to ma nezastavilo, len potom, uz som nemohla, ked som si prectavila co neskor, co by sa bolo stalo, a ako by som dopadla, a vzdy je len jedno vychodisko, kazdy vie, ze by to zle dopadlo..rodinu by som sklamala a nakonies aj seba..a seba asi najviac a taku hambu som nechcela dopustit..octupom casu..teraz, ked to hodnotim, zaciatok je vzdy v dvoch veciach..ten prvy byva vacsinou v tom, ze dievca chce schudnut a ta druha je zo psychickeho razu, dievca vo svojom podvedomi, mohlo nieco prezit a tym sa takpovediac tresta..ublizovanie sameho seba nemusi to byt take vazne..ale i to sa stava...preziva nieco s cim sa sama nevie vyrovnat...ja som svoj problem riesila tak..nasla som si brigadu, cize som zacala pracovat a do toho som dala vsetko co sa dalo,ked chce naozaj clovek s tym prestat..musi mat toho starsne vela na krku, tolko ze sam bude mat pocit, ze nic nestíha..musi sa cez ten den maximalne vycerpat psychicky i fyzicky, a nemusi to byt len praca ale cokolvek do coho sa clovek vzije..ale musi dat do toho tolko..kolko da napriklad do tuzby prejest sa a zvracat musi ta cinnost cloveka maximalne pohltit..a vzdy byt medzi ludmi, a v takych miestach kedy ten clovek to nebude most zrealizovat...a byt neustale v pohybe..nemoze sa dostat do takej situacie nudit sa..pozri si nejake internetove stranky o cviceni, a ak by ta to trosku bavilo ponor sa do toho, neviem kolko mas rokov ani ci chodis do skoly ... ale najdi si nieco, ked uz nie pracu, hocico ine..tak aby si svoj volny cas netravila len doma, kedy je vzdy nieco fantasticke navarene upecene a tak...chod plavat, potom si zajdi cvicit, na bycikel, do kniznice tam je tiez vela kniziek o bulimii a o skusenostiach inych..nie nieco odborne ale skutocne príbehy..a este jedna rada, niekedy clovek dostane chut velmi vela zjest i vtedy, ked rano vstane nezje nic az do vecera a potom sa naje, a vtedy aj zaludok prijme toho vela..u bulilikov este o nieco viac...a aj to je niekedy spustac..clovek aj ked je napriklad iba raz za den, priberie viac ako ten co sa naje priebezne pocas celeho dna, pretoze metabolizmus mu funguje rovnomerne cely den, vzdy kazdy jeden den ho rozstartujeme prave prvým jedlom co zjeme, ale ked fungujeme aj cely den bez neho a vecer citime velky hlad a aj tak si povieme vsak som nejedol cely den, predsa si mozem dopriat, lenze nase telo sa nastavilo na setriaci rezim, kedy si energiu strazi preto priberie clovek viac..aj ked sa naje len raz za den...velmi vela pi tekutim, a hlavne ranajkuj.., zaciatok je tazky lebo velmi velku ulohu z tejto choroby robi psychika..ale skus to urcite, ja ti to hovorim z vlastnej skusenosti, mne to pomohlo a dufam, ze i tebe..
Drzim ti palce..moooooc..
vdaka ale tam som uz chodila a akosi nic a to som bola pri 2!
psycholooog
prosim vas preco mi nikto z vas nechce poradit ja uz ozaj nevladzem!!!
mimochodom ta kravicka som ja len som najprv zabudla prihlasit!
nie nehladujem,no teda okrem toho ze neranajkujem a jem az na obed!Ale dost sa prejedam,dam si normalnu porciu,ktoru si myslim ze zjem a potom po zjedeni este chosim vyzierat hrnce!Je mi hrozne samej zo seba!
a nehladujes? jedavas pravidelne???