Som bulimicka uz viac ako rok!Strasne s tym chcem prestat ale neviem ako poviem si ze uz nebudem a znova to pride,hlavne ked vidim navarene na peci!Neviem ako to mam zvladnut,prosim vas nejako mi poradte uz naozaj nechcem viac zvracat a plytvat jedlom,prosim baby........POMOOOC!!!
Prosim baby poradte mi ako prestat sama
kaine zoe:
Dakujem za radu budem sa snazit nejako to takto urobit!Ale ked mna strasne zabija to ze mam 2 bratov aj ocina samozrejme a mamka niekedy nestiha navarit,tak to je na mne a ja pri vareni ochutnavam a nasledne sa este najem a potom mi je hrozne tazko a zle a ..........!Neviem ako to mam spravit aby sa mi podarilo dodrzat nejaky rozpis jedla!!!
napr. ja dnes:
R: 1 biela activia, 2 PL ovs. vlociek
D: jablko
OB: 1 naberacka morcacieho sote, 1 naberacka dusenej zeleniny, kopcek ryze
OL: 1 tvarohovy dezert
VEC: dusene file, zem. kasa, salat
dezert: acidko
VCERA:
R: 1 biela activia
D: 1 celozrnny rozok, jablko
OB: miska cestovinového salatu (penne, fazula, tofu, oliv. olej, bylinky)
OL: bebe brumik, kava
VEC: 1 mala celoz. bageta (sunka syr zelenina), jablko
VEC 2: pohar parad. dzusu, kusok nakrajaneho ovcieho syra s bylinkami
slaninka - jedalnicek si priprav dopredu. najlepsie tyzden. musis si ho naplanovat s ostatnymi vecami ktore mas v diari, lebo nie vzdy si na obed/veceru doma, nie vzdy rano vstavas o tom istom case a pod. sadni si jeden den v tyzdni a napis si na papier alebo do PC taku tabulku PON-NED do stlpca a hore do riadku ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera, dezert
potom si napis co chces kedy jest na ranajky, s tym ze to sama CHCES dodrzat, napr. jogurt s cerealiami, rozok, najlepsie aj ked pripises mnozstvo, teda 1 jogurt, 2 PL ovs. vlociek, 1 salka kavy. to iste s obedom, vecerou (tam uz nemusi byt gramaz, ale aspon od oka - 1 naberacka kuracieho sote, 2 kopceky ryze, miska kompotu/Salatu... ako snacky medzi jedlami so svol doobeda ovocie a popoludni mliecne vyrobky - male acidko, jogurt, jog. napoj, tvarohy, prip. aj sladkosti, ale nie kazdy den a nie viac ako 1 kus. ako dezert po veceri sa hodi si nieco vzdy napisat a dovolit si to, aj ked nie vzdy budes mat mozno chut. vhodne su bielkovinove veci - tvaroh, cottage so zeleninou, ovci syr posypany koreninami, paradajkova stava...
ak mas este otazky, kludne sa spytaj
Viete, to, že máte výčitky svedomia po jedení je len vo vašej mysli. Sami už aj počas jedenia si myslíte a ste presvedčení, že vám bude zle aj keby ste si dali len malý kúsok mrkvy či čoho zdravého. A tu je ten problém, zbytočne sa budete napchávať liekmi, ktoré nevyriešia psychické problémy. Z
a psychológom ani ísť nemusíte, mnohí to dokážu sami a to tak, že zmeníte myslenie pred a počas jedenia. Zo začiatku je to veľmi ťažké zmeniť tú myšlienku, že vám to uškodí, ale vezmite si ostatných ľudí, ktorých tento problém netrápi, ono to nie je porucha v organizme, je to porucha v mysli, sami veríte v to, že vám to spraví zlo.
Ale ak môžete odmietať jedlo, znamená to, že nedokážete STRÁVIŤ SAMI SEBA, najprv sa musíte PRIJAŤ V PODOBE AKEJ STE, myslíte si, že je výhra byť chudý, samozrejme ani tučný, ale KAŽDÝ SME JEDINEČNÍ a vykašlajte sa na tie vzory, ľudia vás budú mať radi, aj keď ste takými alebo takými.
Alebo niekedy, ak aj teraz máte normálnu postavu, v hlave máte nastavené, že sa vám nepáči. Vykašlite sa byť len obyčajnou kópiou ženy z obálky časopisu. Sú samozrejme aj ľudia, ktorým záleží na vzhľade, ale sú povrchní a nevidia na človeku nič hlbšie, nevidia mu do duše a práve to je chyba.
Bohužiaľ sa tu učí len sa starať o telo, ale čo ďalej? Stále sú tu nezmyselné prúdy, vyskočte z nich a žite si svoj život, buďte hrdí na to, že ste JEDINEČNÍ a potom vás všetky problémy s trávením opustia, vtedy, keď si zo srdca poviete, že sa máte radi.
Ahojte,
Prosim vas nemohli by ste mi poradit ohladom vytvarania si jedalnicka,v com to spociva,ako si ho mam urobit,to si ho mam napisat den dopredu alebo ako sa to ma robit!PROSIM VAS VELMI PEKNE
Ahojte, tymto sposobom by som sa vam chcela prihovorit resp poprosit ci by ste sa nechceli anonymne antropometricky zmerat. Vedeli by ste presne ako sa vase telo vyvija, kolko percent tuku mate, ako by vase telo malo vyzerat na vas vek..pracujem na diplomovej praci Antropometricke ukazovatele pri PPP. Vase mena nebudu vobec pouzite, a praca bude zaslana do Anabell Bc. Viere Jamriskovej, s ktorou som komunikovala. Vysetrenie je zadarmo a neboli :) trva nanajvys 15 minut. Prosim ak mate zaujem ozvite sa mi na mail: evalacho@gmail.com
Dakujem vam vopred :)
Ano aj ja by som bola najradsej leby to nezacalo ale zo zaciatku to nebolo umyselne ja som si to ani nepripustala a neochala som si prsty!Vsetko sa zacalo stresom na skole a tym ze ja som tam nechcela byt no nechela som sklamat rodicov!Mala som stresy a nic som nejedla no vedela som ze musim jest lebo to bude so mnou zle!A tak som zjedla kusok jeden kusok knedlika a hned so mna vysiel lebo mi sedel na zaluku a nedalo sa to vydrzat,neskor som si myslela ze mam nejake problemy so zaludkom tak som tomu nevenovala nejaku pozornost,po case som si vsak vsimla ze to uz robim preto lebo sa mi podarilo schudnut a zacala som pocitovat obdiv ostatnych co ma velmi tesilo!No teraz..........Chcem to skoncit,chcem si len udrzat vahu a nezvracat,ale nedari sa mi to ani malickou nahodou,velmi ma to mrzi!Moji rodicia sa snazili mi pomoct chodievali so mnou k lekarom!Potom som ich oklamala,probrala som a nasledne zasa schudla a stale to takto so mnou beha briberiem a schudnem......Moji rodicia sa trapia a hlavne maminka,no ja si nevie pomoct a hlavne nie teraz ked mame este aj rodinne problemy!Nasi sa v kuse hadaju,mamina si mysli ze ocinp ju podvadza,nenisu peniaze atd!Baby nemam sa s kym pozhovarat a tak pisem vsetky problemy sem dufam ze vam to nevadi!?Ak mozete a mate chut tak si so mnou pokecajte,ak chcete,prosim!
Ja som začala s anorexiou keď som mala 13 rokov, v 19 som dostala bulímiu. Teraz mám 28 a stále v tom lietam a neviem ako von...nedávno som sa vrátila z nemocnice a zasa som v tom, nepomohlo mi to...Sklamala som všetkých okolo seba, v rodine a najmä sama seba...myslela som si, že to zvládnem, ale zasa sa prejedám a vraciam a neviem s tým skončiť..chodím aj na svojpomocnú skupinu PPP, psychologičke aj jednému pátrovi, aby mi s tým pomohol, ale výsledky sú v nedohľadne...poradíte mi, prosím?
Ďakujem
slaninka,
ked citam tvoje prispevky, normalne rozmyslam ci som ich nepisala ja... som na tom uuuuuuplne rovnako.. s tym rozdielom, ze ja som uz aj pribrala.. ale nie preto, ze by som s miou prestala, ale preto, ze ju stale mam. praveze ja viem ze by som schudla keby s nou prestanem, ale aj tak to nejde.
mia ovlada cely moj den. prve na co myslim- kedy sa prejem, ako sa prejem, cim sa prejem a ako to pojdem vyvracat. vseeetky moje peniaze idu na jedlo. s kamaratmi nechodim von na pizzu abo tak, lebo by som za 1.- musela jest a nemala to moznost vyvracat a za 2.- by som minula peniaze za "blbosti" a nasledne mala menej prostriedkov na nakup jedla na prejedanie..
je to ako vazenie.. kazdy jeden den (okrem tych co som na intraku) viem, ze sa jednoducho MUSIM prejest! aj ked nechcem, nemam chut alebo mi je zle este z prredchadzajuceho dna plneho vracania, aj tak sa proste musim musim musim prejest.. a vyvracat.
a fakt neviem ako s tym prestat. viem, ze by sa to dalo, lebo pred casom som s tym aj na cas sekla- ale to som bola zalubena a proste plna nadeje na lepsiu buducnost... ale teraz... priatela nemam- s hentym to krachlo, skolu neznasam a idem na inu- ak sa na nu dostanem :o( zaluby nejake mam, ale zdaju sa mi zbytocne, pretoze v nicom nevynikam,nemam ziadny talent (okrem megarychleho vyprazdnenia zaludku) a nic ma nebavi viac ako mia :o((
je to peklo a jedine co chcem je, aby to skoncilo.. vidim co to robi mojej rodine, nie som si ista, ci to vedia uplne vsetci, ale doma sa to vie.. a to ma naplnuje uplnou hanbou a pocitom zbytocnosti. setkych som len sklamala, nie som tym, co som mala byt. cierna ovca rodiny...
a najhorsie je.. ani neviem kym som bez mie. celu pubertu som stravila s anou, potom s miou, cize netusim kym som. chcem byt zdrava a seknut s tym setkym, ale keby stratim aj miu, tak mi nezostane uz absolutne nic..
kiez by som nikdy nezacala.....
mne pomohla laska musela som priatelovi slubit ze s tym prestanem.porusovala som to samozrejme.neslo to.a potom som sa priznala.strasne mi vynadal ze som hocely cas kalmala a to som psychicky nezvladla.stazovala som sa kamaratke ktora vedela o mojich problemoch ze ma priatel nechapem a tak a ona sa tiez nastvala a povedala mi ze sa mam spamatat,ze nepotrebujem predsa aby ma chapal,ze jednoducho musim prestat a ze to asi sama nedokazem ze mam vyhladat pomoc lebo ze ona uz nema silu so mnou o tom hovorit.vtedy som si poriadne poplakala a spamatala som sa.nechcela som ho stratit a ani kamaratku tak som s tym sekla.zo dna na den.do teraz mam nutkania a aj som sa raz neovladla ale nevraciam.musis sa naucit jest pravidelane a po malych mnozstvach to bol pre mna najvacsi problem.ale da sa to.nevem ako ti inak poradit kazdemu asi pomaha nieco ine.kazdopadne drzim palce :)