Asi každý dospelý človek v určitom veku už netúži len po pár nahodných flirtoch, ale chce niečo viac chce niekoho s kým môže byť sám sebou, niekoho s kým bude hore celú noc a budú spolu piť teplé kakao a rozprávať sa.
No akosi mám pocit, že v dnešnej dobe je čím ďalej tým ťažšie nájsť niekoho koho som si vysnívala ja.
Je to asi smiešne, ale aj keď som to v sebe akokoľvek popierala a snažila sa pozerať na vzťahy realisticky nejde to. Akoby všetci chalani čo sú okolo mňa boli rovnakí. Alkohol, diskotéky, žiadne váženie si ženy, žiaden šarm, žiadne dobrodružstvo, vášeň a najmä romantika.
Asi som jedna z mála, ktorá tak veľmi potrebuje romantiku, ale ja bez nej neviem žiť.
No ešte som nestretla muža, ktorý by bol natoľko romantický, aby mi to vyhovovalo. Jasné na prvom, druhom rande sa každý snaží ukázať z lepšej stránky a ešte aj po 3-4 mesiacoch ho baví hrať sa na romantika, ale potom to akoby zázrakom zmizne.
Prečo neexistujú muži, ktorí Vám večer zaklopú na dvere a unesú si Vás autom niekam na veľkú lúku, zapália sviečky, otvoria víno a celú noc ste tam len Vy dvaja. Prečo neexistuje muž, ktorý Vám nechá pred dverami ružu s pozvaním na večeru, ktorý sa nehanbí na ulici Vás vziať do náručia a povedať Vám ako veľmi Vás miluje, ktorý pri Vás stojí vždy viac ako pri svojich kamarátoch, ktorý sa nehanbí za svoje slzy a netvári sa,že je ten najtvrdší muž na celom svete, ktorý Vás pobozká do vlasov a leží pri Vás celú noc bez toho, aby to skončilo milovaním, ktorý Vás vždy rozosmeje, uteší, váži si Vás ako ženu, je k Vám nežný, citlivý a pozorný? A ktomu všetkému je to ešte sexi, vždy upravený, voňavý muž ktorý k Vám nepríde s neumytými vlasmi, neoholený a s boxerkami, ktoré mal na sebe včera.
Nie som pubertálne dievča, ktoré si niečo vysnívalo, mám 23 a čím ďalej tým viac prestávam veriť na takýchto mužov.
Stretla už niektorá z Vás takého a milí muži sú medz Vami takýto, ktorých to všetko staranie sa o seba a romantika neprestane baviť po 5 mesiacoch chodenia s priateľkou?
Existuje niekto taký?
Krasny pribeh :-)
Ano ja viem,ale ak by to videlo k dobremu,tak by to predsa nelutovala.Snazila sa s nim dokonca spojit,ale uz nema to cislo co predtym.
Ak to vedie k dobremu,preco to lutuje,aj po 5 rokoch co s nim uz nie je?
Muz by mal byt pre zenu oporou,mal by jej dat pocit,ze je pre neho dokonala,byt pre nu vzdy prekvapenim v pozitivnom zmysle :-)
To je otazne, ci urobila dobre, ze ho nechala....
Vo veľmi starej knihe čínskej múdrosti nazvanej Tao-te-ťing (O ceste a cnosti) je okrem iného zachytený aj takýto kratučký príbeh, ktorý potvrdzuje, že ťažko je vždy vedieť striktne a jasne, čo je dobré a čo zlé.
Jedného dňa dostali starý čínsky roľník a jeho mladý syn darom koňa. „Ach otec, nie je to úžasné? O čo ľahšie sa nám bude s ním orať?!“ rozplýval sa radosťou syn. „Môže to viesť k dobrému, a môže to viesť i k zlému“ zadumane povedal starec. Syn sa vyšvihol na koňa, keď v tom zviera uvidelo poľnú myš a splašilo sa. Mladík spadol na zem a zlomil si nohu. „Ach otče, pozri, akú hroznú vec mi ten kôň urobil!?“ sťažoval sa syn. „Môže to viesť k dobrému, a môže to viesť k zlému“ znovu si zahundral popod nos staručký otec. Skoro na to vypukla v ich krajine vojna a na ich hospodárskej usadlosti sa zjavili vojaci, aby roľníkovho syna zregrútovali a odviedli do bitky. Pretože mal však zlomenú nohu, museli ho nechať na pokoji. „Môže to viesť k dobrému, a môže to viesť k zlému“ opakoval si starec. Potom im sčista-jasna kôň utiekol. „Môže to byť k dobrému a môže to byť k zlému“ mumlal si znovu popod nos starec. Zanedlho sa žrebec vrátil a priviedol si so sebou tri kobyly. „Môže to byť k dobrému, a môže to byť k zlému...“
Co z toho plynie ? Ze vsetko zle, je na nieco dobre.
Ano ja viem,ze romanticka laska nemoze byt bezchybna a dokonala 2,3,4 roky alebo cely zivot.
Lenze ja nie som typ,ktory chce zit racionalne a romantiku si predstavovat ako pohar vina pri futbale :-)
A ta luka?Ked som to raz urobila priatelovi,tak sa na mna pozeral,ze to ma byt co ale v negativnom zmysle.Vobec z toho nemal radost,bral to normalne.
Ja som sa snazila urobit kazdy mesiac nieco mile,pekne,prekvapujuce a romanticke a on nic.
A takyto vztah,ktory je len o realite a stereotype,no asi nie.
No a luka,sviecky a padajuce hviezdy?Tak to by bol sen :-)
romanticka, hladas dokonalost a ta neexistuje...ked som si cital co si napisala, tak som si hovoril, "super, tak predsa aj take zeny existuju"...ale potom som sa zamyslel a i ked mam podobne predstavy nevedel by som ti zarucit, ze splnim tvoje poziadavky...a ver mi, ze by som rad :)...ale fakt si myslis, ze najdes takeho s kym to bude po 2, 10 ci 30 rokoch stale bezchybne a uzasne?...tiez by som to tak chcel, ale jednoducho tomu neverim, aj ked by som rad...to vsak neznamena, ze vztah nemoze byt krasny aj napriektomu, ze nebude dokonaly...a este nieco: "to, ze ta niekto nemiluje tak ako by si chcela, este neznamena, ze ta nemiluje najviac ako vie"...tym citatom som chcel len naznacit, ze laska sa da dokazovat aj inak, ako si si ty vysnivala...aj ked s tou lukou a svieckami si ma dostala...este by som k tomu pridal padajuce hviezdy a mozeme vyrazit ;-)
Mala som štastie stretnut takeho muza,pozorny,mily,sexi,gentleman,romanticky.Bol to priatel mojej kamaratky.
Bohuzial ona si ho nevazila natolko ako on ju,on bol Australcan.Byvali spolu a ona sa len chvalila tym,ako vyzera jej priatel,vobec netusila,ze je vynimocny a takeho muza nenajde vsade.Poziadal ju o ruku,ale ona si chcela uzivat,tak ho odmietla a prisla naspat na Slovensko.Teraz to lutuje a chodi s chalanom,ktory slovo romantika asi ani nepozna.Ale ona ma 33 a boji sa,ze zostane sama,tak s nim ostava.Ale vzdy ked sa stretneme povie mi,ze lutuje,ze nechala svojho Australcana.
romanticka:
tak Ti trochu poradim, kde hladat takych muzov, ale pravdepodobne Ti to nepomoze.
Asi doma. Pretoze ich nebavia pivne reci, vadia im cigarety a alkohol, maju problem si niekde zajst. Mozno zajdu niekedy do posilovne, ale tam splynu s davom. Niekedy mozno do kniznice, ale tam sa tiez tazko hladaju. Mozno sa zdrziavaju dlho v praci, ak ich bavi, alebo sa venuju nejakemu svojmu hobyy. Moznost stretnutia je asi taka, akoze nahodou do seba na chodbe narazite :)
romanticka:
ale to si trosku protireci. Ty chces dospeleho ROZUMNEHO muza. V romantike neni rozum... Proste chces moc i na romantikov. Ty chces romantika romantikov. Svoju rozpravocku.
Ano, viem o druhu muzov, ktori maju taketo spravanie. Maju rozne mena, ako Casanova, playboy,.... Lepsia sa na naivne zeny. Pozor, aby sa Ti nesplnil sen...
Ja ich nehladam na diskoteke, do kina, kaviarni atd.chodim dost casto a aj na prechadzky so psom a behavat.
Tak uz netusim kde sa daju stretnut.
Pre svojho priatela som urobila vsetko,zniesla som mu skoro modre z neba,no od neho som nic take nedostala.
Asi mas pocit,ze som nejake pubertalne dievca,ktore nevie co chce atd.
Nie je to tak,len mam pocit,ze dospeleho,rozumneho muza s takymi vlastnostami nikdy nenajdem.