Ahojte, píšem diplomovú prácu na tému psychosociálne dopady porúch príjmu potravy a preto sa na Vás obraciam s prosbou, či by niektorá z Vás nebola ochotná odpovedať mi anonymne na pár otázok a tým mi pomôcť získať potrebné údaje. Vopred ďakujem a v prípade záujmu a ochoty ma kontaktujte na miroslava.ballova@gmail.com.
odpovie mi niekto na pár otázok?
Prepač ak som odbočila od témy ak chceš pytaj sa dalej. Asi tvoje sukromie je dosť citlive Ale ešte že maš priateľa ktory ťa podrži a zabudneš pri nom na trápenie.Ja už v tvojich rokoch som mala 3 ročneho syna.
Fajčila si aj pred anorexiou, či si začala až počas?
áno, ale najviac ma štve, že sa nevie zobrať a žiť si svoj život, ak mu tak vadíme, a nie stále to mať na očiach. Ešte žijem s rodičmi, mám 23. Ale chcela by som sa čoskoro po škole osamostatniť, ale asi to také ľahké nebude. Vydatá ešte nie som, ale mám vzťah.
V obdobi puberty som ako ostatne baby chodila často na diskotéky. A tam so aj skušala alkohol aj cigarety.Kofein vtedy nie. To mna mrzi s tvojim otcom ale ty za to nemôžeš ,rodičov si nevyberieš. Oni časom na to pridu ked už bude neskoro že maju deti ktore ich v tom čase potrebovali. Môžem sa ťa spytať koľko maš rokov? A či si už vydatá.
mne je táto téma veľmi blízka, preto som si ju aj vybrala. Priamo som ani s jedným ochorením problém nemala, ale v období puberty som si trucovaním pri jedení a hladovaním vynucovala pozornosť otca, teraz viem, že to bolo zbytočné, aj tak na mňa kašle.
Odpovedala som už. Užívala si počas ochorenia nejaké návykové látky (kofeín, nikotín, alkohol,...)?
Prečo ťa zaujala práve táto tema ? Mala si aj ty niekedy stym broblem ? Alebo si dostala taku temu.
Škola to bola vlastne povinnosť. AK chceš niečo dosiahnuť musiš sa aj trochu snažiť. A to bolo aj v mojom pripade. Nechcelo sa mi moc ale musela som ak som chcela skončiť školu.Ale neodpovedala si mi na otázku čo si dopisuješ aj s inými babami.
nedopisujem si takto priamo, jedna mi odpovedala na otázky, ktoré som jej poslala mailom a mám ešte dve dievčatá, čo by boli ochotné odpovedať, ale tiež len mailom. Ideálne by bolo robiť rozhovory osobne, ale chápem, že je to citlivá téma a ani sa k takým dievčatám nemám ako dostať, tak som zvolila tento spôsob.
Mila Luci ja som chudla Z 54kg na 45kg pri výške 164.Môže sa to aj stavať ,že stratiš menštruáciu zaleži to na organizmu každeho z nas . Ale mala by si sa s niekym poradiť čo maš robiť pol roka je priliš dlho nečakaj!