Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?

Príspevok v téme: Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?
kekoala

Ahojte,

chcem sa opytat na nazor mozno veterinarov,alebo skusenych psickarov, co si myslite o granuliach z kauflandov, CBA, tesca a tak....
Dostali sme totiz ponuky na granule, kde Kg stoji tak 2-3 EUR a to je strasne vela...
doteraz mal nas havo CBA a chutia mu,.viem, ze ziadna slava,len mi ide o to, co to ma obsahovat, kolko % masa, tuku, nejaky popol som tam vycitala, to co je?
Nie, ze by sme chceli za kazdu cenu na nom setrit, len sa neviem zorientovat...inak papa aj varene masko, cestoviny, ryzu, akoze len pre neho, nie su zbytky...takze granule nie su jeho jedina strava..a z tych lacnejsich granul su ktore take lepsie?
dakujem velmi pekne za rady

kekoala

jaj,nejak to blbne, 2x odoslalo prispevok.
tym polobohom som myslela to, ze mu samozrejme chcem dopriat vyvazenu zdravu stravu, ale myslel aosm tot ak, ze isto existuju aj dobre, zdrave granulky a nie za strasne ceny. Aj toto je dost biznis,ktory obcas zabuda na svoj povodny zamer, zabezpecit psovi vyvazenu stravu. Potom sa stava, ze naozaj v domneni, ze kupujeme nieco super pre psa kupujeme predrazene, umelo dofarbene a dochutene granule...
tak som to myslela....nie som skrob, aj ked to tak asi vyznelo... len chcem,aby mal dobru stravu... (mlete masko jasne, ze mame nie z predajne,ale od znameho, ciste, za dobru cenu)

kekoala

mame psika z utulku a vazi si vsetko, co mu date jest... ma rad cestoviny s granulkami....granulky ma zatial CBA :) ja viem,nie su asi bohvie ake, poobrezame sa po lepsich,al enaozaj nemienim psa chovat ako poloboha a minat strasne peniaze na granule... kupujeme mu mlete masko, ryzu, cestoviny,mlieko s rozkami,a tie granule su lacnejsie, myslim,ale ze ma dost zivin

dobra vila

Nechapem, co si myslela tym, ze ho nebudes chovat ako poloboha. Nikto z nas tu o tom nerozprava. Balicek lepsich granuli nezarucuje starostlivost ako o poloboha. Ty si sa pytala, a ked chces nieco lepsie, musis za to aj o nieco viac zaplatit. Nikto ti nevravi, aby si ho tym krmila na dennom poriadku, ked ti to prekaza.
Ja neviem, ale ani take mlete maso nie je najlacnejsie (moj take napriklad ani nezje). Zje iba pripravene jedlo, co zobroni od nas - cize - ak mu z toho spravis fasirky, zje to :D.
Kazdy psik je iny, ak ti to pride drahe, povedz radsej to. Sama viem, ze strava pre zvieratka je draha, bohuzial, uvedomujem si to aj ja. Ale podla mna mu aspon sem-tam kup nieco lepsie - cize zdravsie, ako som spominala Pro nature... daj mu granulky a primiesaj mu do toho v pohode ryzu, ked ju ma rad.
CBA granulky nepoznam, takze ti s tym ozaj neviem pomoct. To sa obrat konkretne na nejaku veterinarnu stranku, mozno ti poradia konkretne s tou znakcou granuli.

kekoala

mame psika z utulku a vazi si vsetko, co mu date jest... ma rad cestoviny s granulkami....granulky ma zatial CBA :) ja viem,nie su asi bohvie ake, poobrezame sa po lepsich,al enaozaj nemienim psa chovat ako poloboha a minat strasne peniaze na granule... kupujeme mu mlete masko, ryzu, cestoviny,mlieko s rozkami,a tie granule su lacnejsie, myslim,ale ze ma dost zivin

JanulinQa

veterinarka potvrdila, ze znackove granule nie su zdrave, ze psika tak mozu cakat uz len dva roky zivota. Najzdravsie su vraj tie "na vahu" v pet shope...

TiaTia

Mno granulky z tesca atd. by som neodporučila a kvalitou/zložením sa určite nevyrovnajú drahším granulkám ,z tých lacnejších by som ti vedela odporučit purinu dog chow ,my sme týmito granulami krmili šteniatka a boli krásne a zdráve ale samozrejme to už ovplyvňujú aj iné faktory

dobra vila

Lost, no moj pes hocijake masko ani nezje, take ze parky, co ja jem, mu nadarmo otrcis, ohrnie nosom...aspon vidiet, co su to za jedla, ze ani pes potom nestekne :D.

Kekoala, viem ti povedat iba tolko, ze tie zname propagovane znacky ako Chapi, Pedigree... nie su zdrave, lebo obsahuju vela farbiva a vidis, ake su drahe. Platis za znacku a nie za zdravu stravu.
My kupujeme "Pro nature", teraz ti narychlo ani neviem povedat, kolko to stoji, lebo na to uz dlho nepozeram, a ked beriem, tak beriem k tomu aj ine veci, takze si to neviem prekalkulovat.
Na nete vidim nejaku stranku a tam pise 15kg od 39eur, neviem, ci je to konkretne to, co berieme my, ale ta znacka. Pro nature je pre psika velmi zdrave, my mu davame ako granule iba to, bud suche, alebo mu zamiesame nejaku chutnu stavicku. Mimo toho je aj vela inych veci, tak ako si ty pisala... aj nas psik je psik vegetarian :P. Ryza, kapusta, cestoviny... taketo veci zbasti razom :D

lost

"Chytraci" - to je taky serial na Discovery, tam bolo ze psi maju najradsej klobasky :D .. asi mysleli tie spekacky (mozno varene).. Ale mozno to nebude pre neho velmi zdrave :)