Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?

Príspevok v téme: Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?
kekoala

Ahojte,

chcem sa opytat na nazor mozno veterinarov,alebo skusenych psickarov, co si myslite o granuliach z kauflandov, CBA, tesca a tak....
Dostali sme totiz ponuky na granule, kde Kg stoji tak 2-3 EUR a to je strasne vela...
doteraz mal nas havo CBA a chutia mu,.viem, ze ziadna slava,len mi ide o to, co to ma obsahovat, kolko % masa, tuku, nejaky popol som tam vycitala, to co je?
Nie, ze by sme chceli za kazdu cenu na nom setrit, len sa neviem zorientovat...inak papa aj varene masko, cestoviny, ryzu, akoze len pre neho, nie su zbytky...takze granule nie su jeho jedina strava..a z tych lacnejsich granul su ktore take lepsie?
dakujem velmi pekne za rady

Slobodna

fuuu lost takto, keď sa tu už hráš na najmúdrejšieho a najchrumkavejšieho :) tak sa nauč aspoň poriadne čítať príspevky od iných skôr ako niečo vyblafneš.

a/ Iba o niektorých druhoch granúl som písala, že sú prifarbované.

b/ty sám si tu písal o klobásach, špekačkách..či, amnézia???

Neviem, neviem či by si ty mal mať psa, resp. skôr si poriadne všetko naštuduj aby si ho neprizabil :)

lost

Slobodna

ale ako je mozne ze pises ze ludska strava nema co hladat u psov a potom pises ze granule si prifarbene :)

co ma ten chudak pes jest? :)

teda, ak ludskou stravou nemyslis tie tesco chemikalie, co su horsie ako granule.

ja si pod pojmom ludska strava predsatvujem nieco co je doma vypestovane, ako napr hydina (viem ze sa nepestuje, ale chova), a nie je tam pridana sol, cize clovek si moze spravit co len chce (to je ten barf, ci raw, alebo tak nejak?)..

predsa len chovat psa cely zivot na chemikaliach tj - granulach je absolutne neprirodzene pre ZVIERA - psa... "cisto teoreticky" :)

(nase jedlo nema vela soli (i ked ma, takze to mu nedavam), ale ani koernie nema, tiez sa smejem na tom, ze do akzdeho receptu yebu maggy a ine coviny...) nie je nad original :o)

inac mne odporuculi HAPPY DOG krmivo, ale zaujimave je ze zatial som nestretol snad nikoho kto by o nom pocul.. hmm (ale chovatelia maju velmi kvalitnych psov a krmia len tym krmivom)

Slobodna

Susa, Winner plus. Ja dlhé roky kŕmim týmito a som spokojná. Hlavne mám zdravé a krásne psy.
Lost ľudská strava nemá u psov čo hľadať, najmä nie klobásy plné soli a korenín. Ak tak mäso, sem tam ryža, tvaroh, biely jogurt- v rámci diéty pri ochorení.

Chappi, pedigree, Friskies, Darling sú shity, prifarbované, dochucované. Hlavne, že ich sú plné reklamy. Stačí si pozrieť zloženie. Dobrý chovateľ odporučí kvalitné krmivo, pretože vie, že kvalitná strava je základ a hlavne ušetrené peniaze na veterinárovi. To čo ušetríte na krmive, dáte dvakrát veterinárovi.

kikush

Na zlozeni granul si treba vsimat hlavne obsah masa, cim vyssi tym kvalitnejsie granule. Ak su tam kadejake vedlajsie produkty zivocisneho povodu co je pomlety vselijaky odpad, asi to kvalitne nie je. Taktiez obsah popola, ktory ma byt okolo 6-7%. Farbiva a konzervanty nie su ziaduce. To obsahuju paradoxne vsetky reklamovane granule od pedigree, chappi, friskies az po darling. Za cenu, ktoru sa predavaju sa daju kupit omnoho kvalitnejsie. Na nete je vela starnok venovanych tomuto, treba trochu pocitat a da sa vybrat kvalita-cena taka, aka vam vyhovuje. Este chcem upozornit na mlieko, to sa psom neodporuca, skor tvaroh alebo jogurt. My osobne krmime barf, ale to uz je ina tema. Ale aj tak si myslim, ze laska, ktoru psovi venujeme je pre neho dolezitejsia nez akakolvek kvalitna strava.

kikush

Na zlozeni granul si treba vsimat hlavne obsah masa, cim vyssi tym kvalitnejsie granule. Ak su tam kadejake vedlajsie produkty zivocisneho povodu co je pomlety vselijaky odpad, asi to kvalitne nie je. Taktiez obsah popola, ktory ma byt okolo 6-7%. Farbiva a konzervanty nie su ziaduce. To obsahuju paradoxne vsetky reklamovane granule od pedigree, chappi, friskies az po darling. Za cenu, ktoru sa predavaju sa daju kupit omnoho kvalitnejsie. Na nete je vela starnok venovanych tomuto, treba trochu pocitat a da sa vybrat kvalita-cena taka, aka vam vyhovuje. Este chcem upozornit na mlieko, to sa psom neodporuca, skor tvaroh alebo jogurt. My osobne krmime barf, ale to uz je ina tema. Ale aj tak si myslim, ze laska, ktoru psovi venujeme je pre neho dolezitejsia nez akakolvek kvalitna strava.

iggy

Ahojte,co sa tyka granul je to velka dilema. Drahe znacky su velakrat slabe vyzivovo a naopak lacnejsie su lepsie. Je to ako s potravinami pre ludi. Treba sa zorientovat. Vela ludi povazuje za superpremiove granule Canin Royal co je podla analyz slabe resp premiove krmivo. V nasich podmienkach velmi podotykam velmi predrazene!

www.dogfoodanalysis.com

Dufam, ze pomoze.
Ahojte

luckaaaaaa

nasho labradora sme naucili na Darling alebo Friskies, ak dostal ine, drzal tyzden hladovku...ale prisli sme na to, ze ked mu aj obycajne granule hocicim polejeme - len aby mu to vonalo, zozerie to hned:D je presmradeny, ale da sa oklamat:D

kekoala

ved prave,aj nas... nasiel suchy rozok a od vtedy je to pre neho lahodka, suchy chlebk,suchy rozok :) opytam sa na tie granule,co mate,dakujem
a psika z utulku odporucam ;)

dobra vila

kekoala, nie, nevyznela si ako skrob, teda aspon mne nie, kedze vieme, ze strava pre zvieratka je dost draha + ked mu kupis zuvadielka a ine vecicky, tak teda clovek necha peknych par eur.
Tie farbene a nezdrave su prave tie znackove, skus sa spytat u vas na to, co som hovorila ja, uvidis, v akej cene to maju, je to prirodne, zdrave. Nam to odporucila pani, od ktorej sme psika kupovali, ma chovnu stanicu beaglikov.
My chceme tento rok este jedneho psika, braceka pre beaglika, velmi rad sa hra s inymi psikmi pokial si sadnut. Tento je este mlady a vidiet, ako velmi sa chce hrat, tiez mu planuju vziat z utulku, na psej duse je ich spusta. Uz len to, ze si si jedneho vzala a mas doma psika z utulku, je krasna vec... A ked ma pestru stravu, to je najdolezitejsie...ved ti vravim, ze aj ten moj poje vsetko :D. Pes vegetarian od bryndzovych halusiek (!) po kapustu, paprikáš, cestoviny...atd... :D