Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?

Príspevok v téme: Granulky pre psa, ktore su aj lacne aj dobre?
kekoala

Ahojte,

chcem sa opytat na nazor mozno veterinarov,alebo skusenych psickarov, co si myslite o granuliach z kauflandov, CBA, tesca a tak....
Dostali sme totiz ponuky na granule, kde Kg stoji tak 2-3 EUR a to je strasne vela...
doteraz mal nas havo CBA a chutia mu,.viem, ze ziadna slava,len mi ide o to, co to ma obsahovat, kolko % masa, tuku, nejaky popol som tam vycitala, to co je?
Nie, ze by sme chceli za kazdu cenu na nom setrit, len sa neviem zorientovat...inak papa aj varene masko, cestoviny, ryzu, akoze len pre neho, nie su zbytky...takze granule nie su jeho jedina strava..a z tych lacnejsich granul su ktore take lepsie?
dakujem velmi pekne za rady

Nika_nika

Ja vám doporučujem ísť sa pozrieť do ZOODOMu, teda ak ste z Bratislavy. Sídlia na Bajkalskej ulici. Majú veľký výber krmív pre psíkov a určite vám radi poradia, ktoré je pre vášho miláčika najlepšie :-)

wiener 9635

Josera alebo Fitmin sú super, royal canin a eukanuba su odpad, ktorý propagujú veterinári aby zarábali na znova chorých psoch z toho

Sona345

Náš fešák si potrpí na krmivá značky Trixie a Nobby, zatiaľ je spokojný :-) Je dobré nechať si poradiť, aké konzervy či granule sú vhodné pre ktoré plemeno. Keď si spomeniem, že náš psík, ktorého sme mali, keď som bola malá, dostával zvyšky od obeda, je mi ho ľúto

Romanko.kova

Tesco granule? chud pes. s tým by som ho nekrmil aj keby neviem čo bolo. krmil som par týždnov svojho psa tesco konzervami pes mal znich sračku, grckal a lze mu bolo. skusil som tuto značku propet.sk
a tie sa nedaju stými Tesco ani len porovnať. niekedy by som si zahryzol aj ja do toho :D Hlawne tá kačacia konzerva mňam :D

fenestraria

ja som pocula chvali na royal canin ale niektory vravia, ze je to vyzivovo slabe krmino a zbytocne drahe. propagovane veterinarmi. zas na druhej strane vraj je dobra eukanuba.. ale vela psikov tieto granulky nemaju radi. nechutia im.no a za 1 kg dat 6 eur je dost vela nie ? proplan je tvelmi dobre krmivo.povedala by som , ze jedno z najlepsich. treba vrazit peniazky do krmiva, lebo sa to odrazi na zdravi psika a potom uz ani nejde o to kolko sa da penazi veterinarovi ale o to, ze ked raz psikovi zlyhaju oblicky alebo pecen zo zlej stravy , velmi casto uz nie je cesta spat.

Matyo

Ja môjmu dávam granule a rôzne tie iné srandy ako tyčinky a pásiky od firiem Trixie (nemecké) a Gimborn (české) a zatiaľ sa nesťažuje : ) Keď som mu niekedy kúpil Pedigree ani to nechcel jesť, asi vie čo je to (ne)kvalita ; )

soffa

pridam sa k teme,lebo som tiez psickar.nemam sice papierovych psov,na vystavy ale sluzobnych psov cize NO.ja som zasa zastancom oboch variant,50%masa a 50|% granul.samozrejme ze meso sem tam aj surove(vobec nie je pravda,ze pes zdivie,je to len mytus na ktorom sa vzdy smejem)a sur.maso obsahuje vela zivin.co sa tyka ludskej stravy vobec nie a hlavne nie kuracie kosti ktore mozu velmi poskodit.ked tak uz niejake hovadzie,ktore cistia psom zuby.co sa tyka konzerv pre psov,velmi zle,ani nase psy ich nechcu zrat,a to sa vobec nedivim,je to cisty brutus.a granule tie z najvyssim obsahom masa a zivin..ziadne chapi,pedigri,darling.treba brat od veterinaroch popripade uz existuju zoo centra kde ponukaju spickove granule a hlavne pre stenata,ktore z tych lacnych smejdov maju hnacky.

lost

no ja som pisal prispevok po prvej preictanej vede v druhom odstavci
(necitam A>B>C>D ale od najdolezitejsieho po menej dolezite :) )
ale potom som omylom klikol na odoslat prispevok :)

ja sa na nic nehram ;) ;)
(tym nenaznacujem ze som, ale what ever > pointa bola v tom, ze ked si niekto prekoreni aj samotne korenie a prisoli to korenim, to neznamena ze kazdy to tak ma :) )
s tymto som sa hlavne stretol v inom pripade (nie v tejto situacii, nedorozumeni o klobasach atd)

a to co som pisal, to bolo v TV, az teraz som si musel precitat ze co som pisal :) tam som ani slovom nepisal ze by som svojmu psovi daval klobasu, a v tom case ju rozhodne ani nedostal :)
nedavno ano, ale specialne upravenu :)
(bola to extra "lahka" tj, neprechemizovana klobasa, hydinove maso, zda sa mi ze kuracie) a jedol to :) ale to len vramci odmeny... nemalo by mu to uskodit.

no viem ze o psoch neviem vela, ale zatial viem ze jeho ladviny su mensie a telesna hmotnost priblizne niekolko desiatok nasobne nizsia nez clovek. a pritom clovek by nemal mat viac ako 3(?) gramy soli denne, tj. ja mu nedavam nic solene :) zlozenie granul som necital, ci tam sol je alebo nie, ale faktom zostava ze 100 ludi 100 chuti a kazd mi radi nieco ine.
vazne, clovek 1 povie ze "stritkne tieto granule", druhy povie "kombinovane", treti ze LEN surove a 4. povedal ze kombinovane je to najhorsie, ze bud alebo..
cize "vyber si" :) (koho mam vybrat?)

vtip je v tom, ze KAZDY z tychto zdrojov su, boli, alebo maju pudlov minimalne jednu dekadu, vyhrali rozne vystavy atd, cize psici museli byt OK, ale zaujimave ze strava je tak MARKANTNE ina... :)

tak neviem, na ktoreho "psa stavit" a podla coho sa riadit :)

mozno sa nakoniec budem riadit svojim vlastnym "srdcom" :D :D a ked nieco pokazim, aspon to pokazim podla seba ;)