Starostlivost o suché chodidla a popraskané paty

Príspevok v téme: Starostlivost o suché chodidla a popraskané paty
sharon55

dobrý den!chcela by som poradit,ako sa starate o svoje chodidla,aby boli jemné a ako sa zbavujete zatvrdlej koze na patach?.jednoducho,chcela by som aby moje nožky boli pestované...čo suvisí aj s navstevovaním pedikerky,ktorá mi odstrani zatvrdnutu kozu skalpelom...to viem,ale jednak to ide do penazi a aj čau... ja pouzívam klasicku pemzu a kupila som si aj skrabku.taku s ručkou v drogerii,ale po týzdni sa mi ta ručka zlomila,ta nasadka stále vypadava..asi by to chcelo nejaku lepsiu a drahsiu..možete mi poradit,resp.s akým kremom mate skusenosti?znama si objednala cez nejaku stranku aj PED EGG,tolko propagovaný v reklame,ale to čo jej doslo,bola len napodobnenina originalu,pilnikové noze su tupé a tak nesplnaju svoj učel...dakujem za vyjadrenia

sharon55

ahoj "efe".vdaka za radu,skusim to,lebo tým drahým kremom uz neverim a vsetko je len reklama.doma mam uz ozalin krem,dnes skočím kupit do lekarne vazelinu a čajovnikový olej a večer idem na to.rasplu este nemam..mas nejaku konkretnu značku vazeliny?niekedy davno som mala v tube,ale teraz su asi aj v kelimku ako pises...

efe

žienky, moja mama mi poradila fakt super vec na stvrdnutú kožu na pätách, ktorá funguje. Do obyčajnej kozmetickej vazelíny, ktorú kúpite v lekárni za pár eur vmiešať pár kvapiek čajovníkového oleja a pred spaním namastiť. Ten olej si kvapkám priamo do kelímka s vazelínou, zamiešam malé množstvo a keď miniem tak znovu dokvapnem a premiešam. Ja si päty po kúpaní ešte obrúsim pilníkom na stvrdnutú kožu (vyzerá ako šmirgeľ) a to najlepšie keď je koža ešte vlhká. Vtedy idú z päty také šúlčeky kože a vôbec to nebolí, no a potom to natriem, dám ponožky a dobrú noc. Ráno mám päty ako mimino.

sharon55

Dakujem vam za vyjadrenia,skusim si teda kupit rašplu ,pozriem niečo v drogérii v DM.Krem ozalin som si uz kupila dnes v lekarni,naozaj pekne vonia..pekný večer a budem rada,ak sa ešte niekto zapoji a vyjadrí sa k tejto teme,lebo je to predsa len zálezitost,ktora sa dotýka kazdej z nas.

hmmmmmmmmmm

pemza nie je dostatocne tvrda,kup si kvalitnu kovovovu rasplu na tento ucel,napr v DM.osetrenie sa robi po kupeli,ked je koza najmaksia.po jemnom orasplovaniu si ich natri napr ozalinom-zmakcuje a zvlacnuje-je to mast, dostanes v lekarni.ma prijemnu levandulovu vonu.su aj specialne ale ovela drahsie vyrobky ako flexitol heel balm.ten obsahuje kys,mliecnu na zmakcenie, ozalin obsahuje male percento kys.salicilovej na zmakcenie koze.treba byt tpezlivy a iosetrovat pravidelne.takisto netreba zabudat,ze casto popraskana koza je dobry zivny material pre plesnove ochorenie.a este dolezita rada cim makksie a pohodlnejsie topanky, tym nam menej tvrdnu paty.tvrdnutie koze je totiz casto odpovedou na konstantny tlak napr nepohodl.bot.podobne ako kurie oka!

Marika17

súhlasím stým, že ak si stvrdnutú zhrubnutú pokožku odstraňuješ napríklad žiletkou až do "živého" tak sa ti ešte viac takáto pokožka vytvorí. Ja ako som písala používam kyslíkový kúpeľ od Natura House a ten mi po 5 minútach absolutne zmekčí stvrdnutú pokožku, ktorú potom veľmi ľaho odstránim škrabkou sholl a potom si päty vyhladím pemzou. Neviete si predstaviť tú úľavu po takomto kúpeli. je to veľmi príjemné aj keď si natriem nohy krémom Pedyx s esenciálnymi olejmi, tak mi to prevonia celú kúpeľňu a nohy mám ľahké ako pierko :-). som skutočne s týmito výrobkami veľmi spokojná a doporučujem ich Vám všetkým. Ja ich kupujem na eshope www. styllmed.sk

mjanik

tvrdú a popraskanú kožu najlepšie zjemníš ,keď vyhľadáš akupunktúru a dáš si preliečiť obličky-nezvlhčujú pokožku,odstrániš podstatu a nebudeš musieť škrábať ani mastiť nohy

Meg

Ja som minule niekde citala, ze stvrdnuta koza by sa nemala odstranovat, lebo potom to bude este este horsie. Ale neviem co je na tom pravdy...Ja pouzivam taku skrabku na paty, z jednej stany je jemnejsia, z druhej drsnejsia, ale pouzivam len tu jemnejsiu raz do tyzdna. A k tomu z Avonu Foot Works, piling, krem a sprej na nohy. S tym som celkom spokojna, ale planujem vyskusat nieco nove :)

Marika17

Ahoj sharon,ja mám tak isto problém so suchou a stvrdnutou pokožkou na nohách už veľa rokov. Vyskúšala so asi všetko čo ponúka trh - myslím prípravky na nohy aj s pravidelnými návštevami pedikéky. Žiaľ tú pravidelnú pedikúru som si už nemohla dovoliť tak so hľadala niečo, čím by som si dokázala urobiť sama domácu pedikúru. Určitý čas mi pomohol Allgasan kúpeľ a repar krém. No vlyvom asi nejakých chemických látok ma pokožka začala svrbieť.
Tak som hľadala na internete prírodné výrobky bez parabénov, silikónov ... s čo najvyšším obsahom prírodných látok. Podarilo sa, našla som výrobky PEDYX od Natura House, odskúšala som vzorky a kúpila. Pedikúru si robím každý týždeň - kúpeľ + krém na chodidlá a mlieko na nohy a som veľmi spokojná.