Strhnutie nechta na nohe - palec

Príspevok v téme: Strhnutie nechta na nohe - palec
daks

Uz asi rok a pol si vsimam,ze moj necht rastie velmi zvlastnym sposobom..akoby vrstevnato priecnym sposobom.Akoby na tri casti rozdeleny a pravidelne mi po pol roku cast z neho akoby odumrie a da sa to bezbolestne (ta cast) strhnut.No teraz sa to zacina zhorsovat,preto rozmyslam,ze zajdem na komplet strhnutie nechta,nech mi uz narastie poriadny a pekny.Mate so strhavanim niekto skusenosti?Ako dlho rastie novy?A je to velmi neprijemne ked lokalne umrtvenie prestane ucinkovat?Stipe to alebo tak?Dakujem.

Filip25

Zdravim prosím vás kedy sa môžem ísť kúpať keď mi už mám strhnuty nechet a aj stehy sú už vonku, mám čakať ešte pár týždňov?

ahjajjaj

môj manžel mal zapálené pod nechtom a bolo tak, že mu majú strhnúť nechet. Predtým si však mal vyskúšať namáčať si nahnisaný prst pod nechtom v dubovej kôre. Veľmi mu to pomohlo a potom mu necht netrhali.

Violeta

Ľudia, pokiaľ nutne nemusíte, tak si nedávajte strhávať nechty. Riskujete trvalé poškodenie. Mne po úraze strhli nechet na palci a odvtedy nerástol tak, ako mal, ani po opätovnom strhnutí. Mykoticke, zarastajúce, poškodené nechty zvládne šikovnejšia pedikerka. Sama som bola prekvapená aké zazraky dokážu. Bez operácii, bez strhávania. Ja chodím pravidelne na nechtovú protetiku, pretože nechet mi už vôbec nerastie. Keby to začnem riešiť u pedikerky hneď, tak by mi možno stačila špona, ktorá by mi necht napravila. (Foto stiahnuté z Google pre predstavu)
Ak by ste chceli poradiť, alebo odporučiť dobrý salón, tak kľudne napíšte.

Marecku199

Ja som včera absolvoval strhnutie nechta na palci pravej nohy, kvôli zarastaniu nechta z oboch strán, umŕtvenie injekciou sa dá zvládnuť, nieje to nič strašné, pri strhávaní som absolútne nič necítil, ešte mi aj zošil chirurg bočnú stenu palca aby mi palec nezostal škaredý (akoby opuchnuty po tom zarastaní), bolesť začala keď prestalo účinkovať umŕtvenie, ja som sa snažil vydržať čo najdlhšie bez tabletky od bolesti ale vydržal som to len 1,5hodiny,ked som si dal tabletku tak som bolesť necítil, dá sa to zvládnuť, hlavne netreba zbytočne chodiť treba mať nohy na vyvýšenom mieste. Nieje to také strašné ako sa zdá :)

Defcon

Mne ked strhol necht moj znamy chirurg, tak doporucil ten spominany nechtik plus zakazal obväzovat. Vraj je to lepsie nechat na vzduchu.

G42

V pondelok 4.6.2018 mi šikovný chirurg strhol necht na palci pravej nohy. Dal injekciu, nič nebolelo. Dvakrát som bola na preväze, teraz dávam obklady každé 2 hodiny cez deň: repíkový čaj + soľ. Nebolí, nie je zápal, ale pred strhnutím mi diagnostikovali mykotický necht - len tak vizuálne, bez laboratórneho vyšetrenia. Pretože chcem predísť nezdravému rastu nechtu, chystám sa v pondelok na kožné, ale pred nami je víkend. Kto mi poradí ako ošetrovať palec, kto má skúsenosti? Ďakujem.

Nini24

Zdravim vás, ak by chcel niekto vedieť ako to prebieha v tomto obdobi. Nieje to nič prijemne ale to asi každý vie...Injekcia na umrtvenie nieje žiadna katastrofa úplne bez problém sa dá zvládnuť a to som maximálny bojko čo sa týka injekcii...už keď sa palec umrtvy úplná pohoda ja som necítila ani žiaden tlak ani nič (strhávali mi necht a škriabali z nechtového lôžka proste celková úprava) jak mi odznela injekcia začala sranda a poriadna...som deň po tom zákroku a dá sa to prežiť podľa mna nikto kto ma tieto problémy a má niečo take naplánované sa nemusí ničoho báť

Petka123456

Strhnutie nechta boli strašné hlavne tie injekcie mne na každej nohe na veľkom prste už strhavali po 2 krát lebo nechce nárast pekný nevhet lebo doktor povedal že aj keď to budeme furt strhávať uZ pekný nechet nenarastie teraz mám oba nechty na nohách zas hrozne a tiež rozmýšľam či skúsim dať zase strhnut ale zas narastie hrozný nechet