Uz asi rok a pol si vsimam,ze moj necht rastie velmi zvlastnym sposobom..akoby vrstevnato priecnym sposobom.Akoby na tri casti rozdeleny a pravidelne mi po pol roku cast z neho akoby odumrie a da sa to bezbolestne (ta cast) strhnut.No teraz sa to zacina zhorsovat,preto rozmyslam,ze zajdem na komplet strhnutie nechta,nech mi uz narastie poriadny a pekny.Mate so strhavanim niekto skusenosti?Ako dlho rastie novy?A je to velmi neprijemne ked lokalne umrtvenie prestane ucinkovat?Stipe to alebo tak?Dakujem.
Strhnutie nechta na nohe - palec
mojej mame strhavali styri krat:)) ta by ti vedela hovorit:))
Akékoľvek abnormálnosti na nechte palca na nohe ukazujú na poruchy v činnosti pečene, sleziny a pankreasu. Následkom môže byť aj pleseň ak je necht matný a zvráskavený .
Pozri si dobre oblasť medzi obočím nad koreňom nosa, či sa ti netvorí zvislá vráska alebo viac vrások, či tam nie sé vyrážky, šupinky, sčervenanie alebo opuch. Podobne prezri spánky a oblasť vnútorného kútika oka.
Pečeň žaťažujú nevhodné tuky v jedle, cukor a všeobecne živočíšne potraviny. Jednoduché cukry a pečené jedlá zaťažujú slezinu, slinivku.
zatial nie:),to bolo povedane tak,ze ked si to dam strhnut..lebo som pocula,ze to moze byt z nekvalitneho laku na nechty co je dost mozne,kedze som v puberte experimentovala ako blazon..
ako ty strhnes??? co si ty chirurg?
ale ja ho nemam daky ze hnedy,alebo bolavy.to vobec.len mi zvlastne rastie..a ked to strhnem tak nieje pravdepodobnost,ze by rastol normalnym sposobom?
potrebujes antimykoticku liecbu. mas pliesen na nechte. odstranenim nechta sa jej nezbavis.zajdi na kozne