Strhnutie nechta na nohe - palec

Príspevok v téme: Strhnutie nechta na nohe - palec
daks

Uz asi rok a pol si vsimam,ze moj necht rastie velmi zvlastnym sposobom..akoby vrstevnato priecnym sposobom.Akoby na tri casti rozdeleny a pravidelne mi po pol roku cast z neho akoby odumrie a da sa to bezbolestne (ta cast) strhnut.No teraz sa to zacina zhorsovat,preto rozmyslam,ze zajdem na komplet strhnutie nechta,nech mi uz narastie poriadny a pekny.Mate so strhavanim niekto skusenosti?Ako dlho rastie novy?A je to velmi neprijemne ked lokalne umrtvenie prestane ucinkovat?Stipe to alebo tak?Dakujem.

- mira

Akékoľvek abnormálnosti na nechte palca na nohe ukazujú na poruchy v činnosti pečene, sleziny a pankreasu. Následkom môže byť aj pleseň ak je necht matný a zvráskavený .
Pozri si dobre oblasť medzi obočím nad koreňom nosa, či sa ti netvorí zvislá vráska alebo viac vrások, či tam nie sé vyrážky, šupinky, sčervenanie alebo opuch. Podobne prezri spánky a oblasť vnútorného kútika oka.
Pečeň žaťažujú nevhodné tuky v jedle, cukor a všeobecne živočíšne potraviny. Jednoduché cukry a pečené jedlá zaťažujú slezinu, slinivku.

daks

zatial nie:),to bolo povedane tak,ze ked si to dam strhnut..lebo som pocula,ze to moze byt z nekvalitneho laku na nechty co je dost mozne,kedze som v puberte experimentovala ako blazon..

daks

ale ja ho nemam daky ze hnedy,alebo bolavy.to vobec.len mi zvlastne rastie..a ked to strhnem tak nieje pravdepodobnost,ze by rastol normalnym sposobom?