Strhnutie nechta na nohe - palec

Príspevok v téme: Strhnutie nechta na nohe - palec
daks

Uz asi rok a pol si vsimam,ze moj necht rastie velmi zvlastnym sposobom..akoby vrstevnato priecnym sposobom.Akoby na tri casti rozdeleny a pravidelne mi po pol roku cast z neho akoby odumrie a da sa to bezbolestne (ta cast) strhnut.No teraz sa to zacina zhorsovat,preto rozmyslam,ze zajdem na komplet strhnutie nechta,nech mi uz narastie poriadny a pekny.Mate so strhavanim niekto skusenosti?Ako dlho rastie novy?A je to velmi neprijemne ked lokalne umrtvenie prestane ucinkovat?Stipe to alebo tak?Dakujem.

Misiak_misiak

Dnes mi strhli nech na pravej nohe, boli aj injekcia aj samotné strhnutie o dva dni ma čaká to iste na druhej nohe. Bolesť uz nejak zvládnem, len verím ze sa to bude rýchlo hojit. Závidím tým co to mali bezbolestne ✌️️

michaela le

Mam problem s nehtom zarasta mi taha sa to uz asi pol roka a neviem ci si ho mam dat strhnut mohol by mi niekto poradit ?

12kacenka82

Zdravím,taky jsem měla ten samý problém.Rostl mi sploštěle,tak mi půl nehtu strhly.Po strhnutí mi začal nehet růst jakoby pod ten zdraví kousek nechtu.Nejdřív jsem od kožní lékarky dostávala vodičku na mikózu a léky,ale nezabralo to.Tak jsem dneska (20.2.13) sama zašla na chirurgii a tam mi strhly celý nehet.Nic to není,jediný,co je na tom nepříjemné,je umrtvení.To dost tlačí.Teď v palci malinko cuká,ale není to nic strašného.

Kristine

Ja mám 14 rokov a v pohode som to zvládla takže žiadny strach ;) Mne včera, 16.10.2013, strhávali necht z palca na nohe. Strašne som sa bála, ale zbytočne. Jediné čo ma bolelo bolo, keď mi ho umŕtvovali. Trošku ma to štíplo, ale potom ako mi to strhával som vôbec nič necítila. Doma asi po takých 20 minútach tá injekcia prestala účinkovať a cítila som menší tlak v prste, ale nebolelo ma to a nebolí ma to ani teraz. Zajtra mi to idú prevezovať. Nemám tušenie za koľko mi necht dorastie, ale dúfam že to nebude trvať viac ako pol roka :D

qwertz

Vo štvrtok 7.3.2013 mi strhli necht na palci ľavej nohy. Strhli mi len kúsok cca 3mm z ľavej strany kde mi necht zarastal a zjavne som tam dostal zápal. Zjavne som tam dostal zápal. Už tretí deň beriem antibiotiká, dávam si na to aj antibiotikovú masť a močím si to v repíku. V palci cítim strašné tlaky a hnisa mi to a je červený až bordový. Vie mi niekto poradiť?

RNG

Strhavanie plesnou napadnutych nechtov je brutalita, moze sa pri tom poskodit lozko nechtu a to je uz permanentne.
Plesne/onychomykozu treba vyliecit
V prvom rade vyhubit plesne a kvasne infekcie v crevach a nasadit tam a rozmnozit branim hromady mikrovlaknin probiotika, a tieto vyrobia proti plesniam plno protilatok A samotna plesen na nechte sa da potlacit natieranim 2 az 5% roztoku citricidalu alebo oreganoveho oleja na necht a okolitu kozu.

STRIGA44

No tak ja som bola vcera na strhavani nechtu po dlhom odhodlavani a strachu kazdy mi vravel ved choj da ti injekciu ale omyl strholmi to ako nic bez injekcii brutalna bolest dufam ze uz nikdy toto nebudem musiet absolvovat.Az som zhrozena z pristupu tychto doktorov este na drzovku sa ma opyta ci si berem nechet na pamiatku :(

jaro1991

Ja som bol dnes na strhavani nechtu na nohe a musim povedat ze som sa pred tym bal ze jake hrozne to bude. Jedine co bolo na celom zakroku neprijemne bola injekcia na umrtvenie a to asi tak bolelo ako ked vam beru krv, takze v podstane nic hrozne. Potom asi po 5 minutach mi hovori chyrurg ze ked chcem mozem sa na to pozriet tak teda pozeram na ten palec a hovorim ci to uz strhol on ze asi pred dvoma minutami... :D Naozaj odporucam ist na ten zakrok vobec to neboli ( NAOZAJ VOBEC!!! ) nic necitit a je to urcite lepsie ako trpet s tym dlhe roky. :)