Uz asi rok a pol si vsimam,ze moj necht rastie velmi zvlastnym sposobom..akoby vrstevnato priecnym sposobom.Akoby na tri casti rozdeleny a pravidelne mi po pol roku cast z neho akoby odumrie a da sa to bezbolestne (ta cast) strhnut.No teraz sa to zacina zhorsovat,preto rozmyslam,ze zajdem na komplet strhnutie nechta,nech mi uz narastie poriadny a pekny.Mate so strhavanim niekto skusenosti?Ako dlho rastie novy?A je to velmi neprijemne ked lokalne umrtvenie prestane ucinkovat?Stipe to alebo tak?Dakujem.
Strhnutie nechta na nohe - palec
Ahojte, chcela by som sa opýtať...budú mi strhávať necht aj robiť úpravu lôžka mna aj tak z toho celého najviac zaujíma či až tak veľmi boli tá injekcia na umŕtvenie z každej strany počúvam niečo iné. Ďakujem
sorry za pravopis, som si to po sebe neprecitala a takto to dopadlo
Tato diskusia je strarsia ale keby nahodou a v tmomto roku niekoho zaujimalo ako sa to prebieh, tak tu su moje skusentosti. Strhavali mi necht z palca na nohe. U koznej som bola uz predtym ale mikoza nebola potvrdena. Nechet som mala zdeformovany, zelenohnedomodry, skaredo rastol. napriek tomu ma nebolel ale obcas po sportovej aktivite sa mi zapalil cely prst. Tak som si povedala ze to nema vyznam takto dalej lebo stale nevyrastal zdravy nechet. Strhli mi ho v lokalnej a.- NEBOLELO. Ale ked doznela inekcia, asi tak o hodinu, tak zacala parada. Prvy den na liekoch, len v slapke, aj ked bola este zima vonku.V noci som nemohla spat na bruchu. Dlasie dva dni som stale nemohla poriadne dostupit, krivkala som a este som si aj chrbat kvoli tomu posahala.Po 2 dnoch sol sla na prevaz. Ziadne strhavanie obvazov sa nekonalo. Madzi obvazom a palcom som mala nejaku vrstvu ktora zabranila prilepeniu. Potom som si uz prevazy mala robit doma sama. Kazdym dnom sa to trosku zlepsovalo. Prvykrat som topanku obula po 5 dnoch.teraz su to 2 tyzdne,chsim uz normalen, topankuy len volnejsie obuvam, sport este nehrozi. Akurat mam obavi, lebo este mi tam nic nerastie, tak dufam ze to nebolo definitivne strhnutie. To by ma nastvalo.
Ahojte,
Mam 13 a nechet mi strhavali uz 2 krat v celkovej anesteze. Bolo to z dovodu zarastania. Mala som taky silny zapal ze mi hrozila otrava krvi.
1. Krat mi to umrtvili na sale a az potom ma uspali no praca bola lajdacka a tak to po 4 mesiacoch prislo, takze mi ho museli strhnut znovu
2. Krat to bolo tak kriticke ze ma najprv uspali na sale som bola skoro hodinu.
Teraz tam mam rozne zapaly a mikozu takze ma caka 3 strhavanie.
Boli to len ked si nedate nieco od bolesti ked este anesteza funguje inak to je v pohode
No bože, toto by som nezvládla, je to hrozná bolesť ževraj. Ale keď sa inak nedá, tak asi naj riešenie.
Dobry den, mam strhnuty necht na nohe uz skoro tyzden..bols som uz na prevez,lenze bol prilepeny obväz, tak mi to zaživa strhavali..opät ho mam zaviazany,lenze na obveze mam trocha krvi,palec boli akoby hnisal...neviem ci doktor dal spravnu liecbu,nemal by sa ten palec liecit na vzduchu ??? Mate niekto skusenosti ??
Fúha, tak toto by som asi nezvládla :(
Asi má každý iný príbeh, no ja patrím asi medzi tých šťastnejších. Mňe strhávali necht na palci na nohe. Celý prst umrtvil strhol ani neviem ako a kedy. Doma som ležal s vyloženou nohou a nič ma nebolelo. Toto sa udialo v piatok a v pondelok som s upravenou (rozrezanou) botou bol v praci.
Asi zaleží od lekára.
Tak bude to určite poriadne bolieť, ale vždy lepšie raz ako teraz keď ti rastie tak všelijako ten nechet
Ja som našťastie na strhávaní nebola... ale... chirurg mi vystrihol necht z oboch strán tak aby nezarastal