Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chripka

Denz

zuzik- presne info ti da vazne len lekar....
a neboj......da sa to do poriadku a potom budes pocut aj to ako ja tukam do klavesnice:))

zuzic

ja neviem ako je to pricasto...ked som bola mladsia nemala som casto, tento rok som mala tri-styri krat..skoro vsetko bolo kvoli dutinam a nosu, s tym mam vzdy problemy uz tri roky nemozem dychat....hudba? doteraz som nepocuvala hudbu skoro vobec lebo som sa bala ze budem zle pocut, no jak aj tak zle pocujam uz som sa nasvtala a pocuvam...ale nie nahlas skor tichsie...a ako si to myslel s tou vatou?:)
inac dik za textik ma napadlo ci to nemoze byt tou eustachovou trubicou ze ked mam stale nieco s nosom ci to nemoze aj s tym suvisiet...ale asi ne ze?

Denz

Hoci sluchový aparát patrí medzi najmenšie orgány ľudského tela, obsahuje toľko „obvodov“ ako priemerná veľkomestská telefónna sieť. Napriek miniatúrnym rozmerom, alebo možno práve kvôli tomu, patrí do kategórie najdokonalejších a štrukturálne najzložitejších orgánov.
Sluch je vstupnou bránou pre informácie, ktoré predstavujú zásadný prínos pre ľudský existenčný a vývojový potenciál. Má dve zásadné funkcie: počúvanie zvukov a zachovávanie rovnováhy. Tomu je prispôsobená aj stavba ucha ako ústrojenstva sluchu.
Jeho anatómiu tvoria tri základné časti. Vonkajšia zreteľne vystupuje nad povrch tela na hlave (ušnica alebo aurikula) a často slúži aj ako objekt zdobenia rôznymi náušnicami. Zachytáva zvukové vlny z okolia a nasmeruje ich do vonkajšieho zvukovodu – sluchovej trubice. Na jej konci vlnenie zvuku rozochvieva bubienkovú blanu (bubienok), tenkú vláknitú membránu s kožným krytom.
Vibrácie bubienka sa prenášajú na tri maličké, navzájom prepojené mikrokostičky v strednom uchu: kladivko (malleus), nákovku (incus) a strmienok (stapes). Zvukové chvenie potom prestupuje do vnútorného ucha, slimákovitého útvaru (kochlea) naplneného špeciálnou tekutinou. Vlnenie tekutiny vnútri kochley hýbe mikroskopickými chĺpkami rôznej dĺžky, ktoré stimulujú nervové bunky, aby vysielali zvukové informácie „ušným“ – vestibulokochleárnym nervom do sluchového centra v mozgu. Stredné ucho s nosohltanom spája citlivá Eustachova trubica. Býva uzatvorená, ale pri práci malých svalov hlavy počas zívania či prehĺtania sa otvára.

zuzic

jejda sak to si nemozem pametat...ma z toho rozbolela hlava:(( mno nevadi musim sa preladit na optimistu hadam to raz prejde...dik

Denz

Otázka:

Mám problemy zo sluchom. Ked som mala asi 1 rok doktory ma predavkovali liekmi. Od vtedy nosim 2 nasluchacie aparaty. Ak by som chcela mat raz dieti mozu sa narodit nedoslichave? A aky porod radite v mojom pripade?

Odpoveď:

Ak je Vasa poruch asluchu sposobena liekmi - Vase deti ju nemozu zdedit. Sposob porodu zalezi na Vas a na vasom zdravotnom stave. Z ORL hladiska nie je dovod na cisarsky rez.

Lieky?????
Hlasna hudba???

zuzic

ale tie sviecky su na vycistenie mazu v uchu nie? no a praveze ja tam maz nemam:( lebo ked som bola pred dvoma tyzdnami na orl kvoli prinosovym dutinam mi pozerala usi a hovorila ze ich mam ciste...no ja som jej vtedy nepovedala ze zle pocujem lebo ona bola hnusna a ja vystresovana a tak som bola jak tupe tela:(( teraz neviem co dalej...nemozes mi prosim aspon povedat z coho to este moze byt?? no bojim sa neviem si predstavit co budem robit ak nebudem dobre pocut:(( ale nechajme to tak...inac co mas nove?

NAIVKA

dik, ale vsak je to len totalna platonika. a okrem toho on byva v Prahe. ale je taky ferovy, ze mi pisal o tej svojej priatelke.
a ja som mu napisala, ze aj tak nemam rada muzov otrokov. on sa trosku urazil a napisal, ze v nom spi zviera. asi sa to snazi potlacat.