už pár dní si všímam,že pri "smrkaní" mi z nosa ide tak trochu krvavý sekrét. Inak nemam problemy,nikdy mi krv z nosa netiekla,a ani som nemal žiadne nosné problémy.Opakujem,krv mi netecie z nosa,ide o krvyvy sekrét. Poradi niekto co to zhruba može byt?
Krvavý sekrét z nosa pri vysmrkaní
Nuz nie je to tak jednoznacne, lebo mne dost casto krvaca nos a beriem minimum 5 gramov vitaminu uz dlhe roky. U mna je to tym, ze mam blizo povrchu c ievky a tenku slizniocu, tj z casu na cas, ked mi vyschne tak praskne a krvaca.
Na to je dobre si mastit nos proti vyschnutiu, dobru je kokosak do nosa, najma v zime, ked je vzduch vnutri mimoriadne suchy.
krv z nosa je jednoznacny nedostatok vitaminu C. uz po par dnoch ked nasadis C-cko problem zmizne.
ked smrkam miesto sopla krv,bojim sa co to je.
Mne sa to tiez obcas stane, ze pri vyfukani nosa ostane na vreckovke trosku krvi. U mna vsak tusim, preco. Zacalo sa to po niekolkych mesiacoch ako som zacala robit v klimatizovanej miestnosti. Niektorym kolegom byva vzdy horuco, tak klimu niekedy pustia tak, aby bola co najnizsia mozna teplota. Sme sice vo vyrobe, ale myslim si, ze prehanat sa nema. A ak sa clovek ozve, ze mu je zima, odpovedia mu, ze to preto, ze nic nerobi. A tak niekedy mi tecie z nosa, hoci nie som chora, inokedy ho mam zvnutra suchy az stipe a sem-tam sa objavi trochu krvi pri fukani.
Doma je to v pohode, vlhkost normalna, aj nos je OK.
V tvojom pripade to moze byt suchym mozno vzduchom. Skor ti vsak asi poradia ostatni. Mna by tiez zaujimalo, co pomaha na nos a aj hrdlo, ktore vysusuje klima? Vdaka.
ja mam teraz anginu, vcera ma cely den boleli dutiny, dneska uz nebolia vobec ale ked smrkam tak na vreckovke vidim krvavy sekret... lenze nemozem si dovolit nesmrkat kvoli tym dutinam :/
Ja mám toto už vyše týždňa. Narazila som si nos, vtedy mi prvý krát za život tiekla z nosa krv...potom bol kľud, nos prestal po pár dňoch bolieť...ráno smrkám, a pozerám, celá vreckovka krvavá, a odvtedy pravidelne..bola som u ORL, pozrela na to, a povedala, že mám popraskané cievky, mám na to antibiotické kvapky, očný Framikoin na potieranie a Ascorutin-to všeobecne zmierňuje krvácanie. Skús morskú vodu- Physiomer, Vincentka-na preplachy, ja mám s nosom problémy už cca rok, mám suchý nos, a morská voda pomáha...Hlavne žiadne bežné voľnopredajné kvapky(Nasivin a pod.)-tak som sa dostala na ORL..používala som ich viac než sa má...
Presne tento problém mám aj ja. Túto diskusiu som našiel, lebo som hľadal nejaké odporúčanie.
Čo sa týka vlhkosti doma, tak mám 60%. Ja vidím príčinu skôr v tom, že som sa začal viac pohybovať v prašnej dielni, kde sa kúri tuhým palivom. Aká je tam vlhkosť to neviem. Lieky neberiem žiadne a vitamínov z ovocia mám dosť. Možno zohráva rolu to že pred mesiacom som mal nádchu a ako to v biznise chodí, tak som ju viac rozbehal ako vyležal. Takže u mňa sú možné dve príčiny prach alebo predchádzajúca choroba. Ak na niečo prídem dám vedieť.
--m4k-- Máš parvdu, moc googlujem,a to nie je dobre,chi chi. Takto: v piatok(pred 4-5 dnami)som to spozoroval,hlavne rano po vysakani(kedy je vela hlienu po spanku)mi ide krvavejsí "soplik",taky obcas ako chrástky. Ked ces den smrknem,a ide mi vodový "soplik",tak je normalny "biely",ale ked viac vysmrknem hustejsí hlien,tak uz ide polokrvavy. Nemal som ziadnu natchu,ani som urcite neprechladol,žiadne vecsie smrkanie,ani som si nikde neudrel nos pred tymto problémom,vitaminy jem stale-hlavne citrusove ovocie+neake vitaminove cukriky(C+Zinok) Mozno to bude teda tým suchym vzduchom,doma,v aute(teply vzduch),a hlavne v praci,pracujem v hale,kde je pustany teply vzduch na kurenie.Mozno je to ozaj s toho,sliznica,atd,beriem to potom okej. Len sa bojim ci to nie je nieco vážnejsie. A hlavne dnes uz je PIATY den co to mám, neni to neako podozrivo dlho,alebo normal? Samozrejme ked mi to neprejde pojdem k nosnemu. začal som brat ten ascorutin,a sprej MarPlus5%... diky za radu