Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
Nieco na odreagovanie :)
stara hra z osemdesiatych rokov :)
prvy krat (dnes a po rokoch) som mal 11 potom asi 4 a potom 15 ale pri pozerani TV sa to nedaaa :D
ale sranda (lahsie ako kubikova kocka asi, iny princip ale) ake lahke a ake zabavne...
Poznate tu hru? :)
No tak vieš, 1. trieda je ešte raz tak drahá ako tá 2., preto tak málo ľudí tam sedáva (; Ale napr. viem, že železnice majú taku akciu, že v deň svojich narodenín, ked cestuješ vlakom, tak si kupiš listok do druhej triedy a môžeš sedieť v tej prvej (:
IC vlaky byvaju povinne miestenkove, takže sa nestane nikdy, že by niekto stál a nesadol si. Ten na triedy asi nie je rozdeleny, ale nie osm si istá, je tam reštauračný vozen, vozne so zastrčkami, su to jednoducho také "solidnejšie" vlaky na slovenské pomery. Mávaju väčšinou i vozne na prepravu ludí na vozíku, matiek s detmi, bicyklov..
ale najviac ma zaraza ten brutalny pomer ludi v 1. a 2. triede..
jeden ryhclik vezie povedzme 400 az 800 ludi.
z toho sa v 2. triede pchaju hustejsie ako sardinky a v 1. triede je tak 5 az 10 ludi v celom vozni..
spravnejsie slovo je "distrubucia" ludi v jednodlivych triedach..
je to take divne :/
najvacsia drzost ZSE je ked je 1. trieda tak prepchata ze sa clovek do nej ani nedostane.. raz sa mi to stalo uz, ale ich jedine stastie bolo ze som mal listok len do druhej triedy :D
ale tie rychliky su fakt "zazitok"
sem tam s nim idem len BA-TT-BA ale ked vidim ako sa tam ludia tlacia v 2. triede :-o
az mi je ich luto.. ved to nie su ludske podmienky...
na druhu stranu, je tam 8-9 voznov, cize vlak relativne dlhy, a niekedy ide aj relativne casto, no hold asi to stale nestaci, mali by to prisposobit..
Co to stoji ICckom?
Aj tam su take ze 1. a 2. triedy?
Co stoji taky "full service" ?
(aby clovek sedel v dostojnom vozni bez asocialov a exotickych chrobakov)
Este ma napadlo rezerovat 6 miest a tym padom by som mal cele kupe len pre seba :DDD
Ako necestoval som prilis casto :)
tak neviem ako to chodi za piestanmi (tusim ze dalej som s vlakom-rychlikom este nikdy nebol)
A lietadlo preto lebo by to bola "zabava" :)
druhá vec je, že IC si učtuju riadne sumy na miestenky, podla toho, či maju slabý alebo silný deň,....
lost, tak v tomto ti pomôcť neviem, ja som v živote ešte neletela a nemám to nejak pozisťované (: a to sa tak náhliš, ked lietadlom chceš ísť?
4-5 hod do košíc je ešte v pohode, a ver mi, IC nestojí v každom mestečku, to by si tam musel ešte pár riadnych minuť pridať kebyže hej... Cestou do ZA stojí asi len v trnave a trenčíne a až potom za ZA stojí častejšie. Inak by si šiel rychlikom z BA do KE 6-7 hod, podla toho aký vlak chytíš. A videla som už aj extrém, že 11 hod, to bol samizda nočák ((((-: takže zlaté naše IC-ečka (;
Tak a sniezik nam padaaaa a padaaa :D
Ale ja mam iny problem..
Neviete niekto len tak nahodou ako sa da dostat do kosic letecky? najlepsie z bratislavy. Co som pozeral, nasiel som len DanubeWings, ale ti maju nejake divne lietadla co sa mi nepacia a cesta trva celu hodinu, to uz radsej pojdem "IC"ckom , ktory stoji v kazdom minimestecku a cestuje sa aj 4-5 hodin..
tak ale zase, danube ma 2x motor (len) avsak nepocul som ze by nejake padlo zatial (i ked toto nema absolutne ziadny vplyv na buducnost).. staci mi prezit 1 hodinu tam a mam pokoj :D
do hrášku, toto je asi zakon schválnosti,....čo mám rátať, keď ovečky nezaberaju? céčka? obláčiky? snehové vločky? /-:
však ty to určite už nejak poriešiš (: každopádne neodporúčam zaspať priamo v škole na mieste činu (-:O to by asi nedopadlo dobre.....