Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
fúha, ale ako sa dívam, tak dnes mi to riadne "preplo" (((((-:
marha, to sem tam, keď mi prepne, tak tu napíšem taký "mini" súhrn udalostí, prierez rokov a tak ((:
No jasné, a skoro som zabudla, meniny má dnes Arnold a na Markíze dnes púšťajú Terminátora, to taká postreh a prepojenosť z publika :DDDD
No takže, jak sľubujem, tak i píšem:
Začal sa nám mesiac okróber - Medzinárodný mesiac pešej chôdze do školy ((((-: milé nie? ja si takéto mesiace robím dosť často :DDD a čo vy? keď máte možnosť, idete radšej busom či peši?).
Takisto je október Medzinárodným mesiacom školských knižníc (veru už teraz viem, že tam musím párkrát zavítať,... navštevujete/-navštevovali ste tieto inštitúcie?),
A začal sa nám Svetový týždeň detí (zasa máme všetci sviatok, no nie? ((((-: ),
Medzinárodný deň starších ľudí (hm, aj na toto by sme mohli povedať, že máme sviatok, však sme deň čo deň starší :DDD),
Svetový deň vegetariánov (skúsili ste byť niekedy vegetariánom? či ste to hneď vzdali alebo ani nezačínali?),
Svetový deň cyklistiky (milujem bicyklovanie, i keď pravda, že len také rekreačné, veľký športovec zo mňa nie je :DDD),
Medzinárodný deň lekárov (ruku hore ten, kto sníval ako malý, že keď vyrastie pôjde na medicínu (-:O ),
a koniec koncov je i Medzinárodný deň hudby.
A keď sme pri tej hudbe, tak si dovolím ako prvému zablahoželať môjmu najobľúbenejšiemu huslistovi súčastnosti : André Rieu, dnes má krásnych 62 rokov, a prajem mu minimálne ďalších toľko :DDD lebo jeho hudba je super a nech robí šťastných ľudí i naďalej (-:O
www.youtube.com
No a poďme ďalej, pre zaujímavosť, pred 142 rokmi sa začali v Rak-Uhorsku posielať prvé pohľadnice,
pred 131 rokmi Thomas Alva Edison založil prvú továreň na výrobu žiaroviek v USA,
Číňania oslavuju 62. výročie vzniku ich republiky,
pred 44 rokmi skupina Pink Floyd odštartovala v New Yorku svoje prvé americké turné.
No a k tým narodeninovcom sa dnes pridávajú i slovenský jazykovedec a kňaz Anton Bernolák (249),
pán Richard Harris by sa dnes dožil 81 rokov (možno vám je to meno povedomé z filmov Harry Potter, kde si zahral Dumbledora v tých prvých častiach),
český spevák Jiří Suchý dnes oslavuje krásnych 80 rokov,
a 48 rokov dnes oslavuje i slovenský politička Eva Černá .
Tak ešte raz všetkým prajem všetko najlepšie, pekný deň, ešte krajší začiatok víkendu a nového mesiaca (:
dnes dáme megakalendárik, čo poviete? (((-:
jajka, no ja som len systema poslala už spať, ale ak sa teda aj ty chystáš pod perinu, tak bru noc a pekné sny i tebe želám ((:
teraz som dosla a idete spat :) tak dobruu teda deťúrence :)
pip, pip, bru noc, system ((:
dobru noc pipatka :P
marha, veru , ja som zažila už i orchester s ohňostrojom a vyzeralo, znelo to všetko perfektne (:
jajka, mne sa dosť páčil i ten čo bol cez leto na Dňoch Petržalky ((:
ešteže bývam celkom vysoko, že mám dobrý výhľad (-:O