Strach z tmy

shorty

ahoj....ja sa teda nehorazne bojim v poslednej dobe...nemozem spavat....budim sa vnoci pravidelne (a nie pomaly a naraz otvorim oci a som cula jak keby ma nieco vylakalo) budim sa v podobny cas kazdu noc az je to strasidelne...bola som sama v izbe ale odkedy je tu brat to bolo lepsie LENZE teraz uz ani on nepomaha...vzdy vnoci musim ist zapalit sviecku ...aj ked som s bratom v izbe...inak by som nezaspala..je to normalne?Neviem co je so mnou

aknitka

tiež sa bojím tmy a ticha, ale s tými žaluziami je to u mňa naopak. ja ich proste nemôžem mať odtiahnuté. lebo tá tma zvonku na mňa pôsobí hrozne strašidelne. keď už je taká situácia, že musím spať sama tak vždy so zatiahnutými žalúziami v celom byte a dvere na izbe kde spím musia byť zavreté a zaspávam pri zapnutom rádiu.

jajka001_

ja sa tiez bojim ked sama spim v izbe, tak radsej nespavam :) sama v byte som spala mozno tak asi trikrat, a to som bola hore do tretej rano kym som neodpadla od unavy. mala som zapnute vsetky svetla v byte a tv alebo radio.

talia....

Linulienka ja mam 28 a keby niekt zavrel do miestnosti samu spat a nemala by som ani zaluziu otvorenu po 5min. by ma od tial vybrali s bielymi vlasmi. Takze urcite niesi sama ja sa bojim tmy odjadziva a straaasne, neviem ako sa toho zbavit asi iba zviknut si a vzdy si nechat svetlo s okna...dokonca som aj vyskusala zaspat a ked som uz spala manzel zatiahol zaluzie hned som sa zobudila...Je nas takych vela ...a ani nevieme preco vlastne sa bojiime