Strach z tmy

Magy

Vsetko je vec treningu a cviku. Par noci v lese iba v stane s baterkou a nozom a bud je z vas cvok zrely na kazajku alebo clovek, ktory sa neboji nicoho... :o)

kalagala

Neboj sa, zijem sam. Inak by som sa nebal :) A nocneho strachu som sa uz z obrovskej casti zbavil, takze razie po byte sa uz nekonaju, uz len odpociva v nocnom stoliku.

kalagala

Zozen si pistol. Ja som mal tiez strach z tmy a noci, kupil som si zbran a ked uz prislo do tuheho a bal som sa poriadne tak som isiel prehladat byt so zbranou v ruke, dodalo mi to sebavedomie a odvahu a strach postupne zmizol. Nemusi byt ani ostra, staci startovacia alebo expanzna.

Valibuck

hehe, tiez som mal ten problem, ako keby som o sebe cital :-) a to mi uz tiahne na 20. Strasne som sa bal potme sam doma, vonku ziaden problem, cez park v noci v hmle pohodicka, ale doma za tmy, a este aj sam spat...neprijatelne :-) obleceny v dlhom pyzame, hrube ponozky, zakryty tak aby bola perina zo vsetkych stran "uzavreta" :-) pri kazdom zvuku sa mi zachvelo srdce, bal som sa oci zavriet, potom som sa ich bal otvorit :-) bolo to naozaj hrozne a stresujuce, raz som si v zufalstve povedal ze kaslem, bar aj si ma roztrhajte upiri duchovia, zombici, ked ma zabijete aspon budem mat pokoj :-) a nic sa nestalo :-) parkrat som to zopakoval, a bal som sa coraz menej a teraz mi to uz nerobi ziadne problem :-) uz len niekedy ked pred spanim kukam dake blbe videjka alebo krimi pripady, si trosku viac vsimam zvuky, ale uz viacmenej s usmevom :-) Takze jediny liek je asi rezignovat a casom to prejde :-) ja som to urobil uz v hroznom strachu a zufalstve, mozno to inak ani nejde, ale pomohlo to

lost

Ked idete spat tak myslite na nieco konkretne, ci ani nemyslite vdaka tomu strachu ? Mate zatvorene, ci otvorene dvere v izbe ktorej spite ? Alebo vas strasi konkretny tien/predmet v izbe ?

Alebo.. nepomohli nejake pozitivne myslienky, ktore uvolnia/rozosmeju ?

Davnejsie som sa tiez bal tmy (nechcem pisat coho aby som vasmu strachu nedal inspiraciu), ale uz sa to zmenilo, ale nic konkretne som nerobil, len vzdy som pred spankom dlho rozmyslal nad dnom ze co som robil / co budem zajtra robit. I ked takato cinnost len oddaluje spanok.

sya

ja mam 25 a idem sa poskladat ked idem spat... zaluzie nikdy nezatahujem... na stene mam hodinky, ktore hlasno tikaju... ale co je najhorsie, nikdy nespim bez ponoziek, toho sa najviac bojim, perinu mam az po krk... ked mi je horuco bojim sa vytiahnut co i len malicek z pod periny, tak sa musim radcej potit... a ani neviem coho sa vlastne bojim.. trva to uz paru rokou.. :(

Vanda27

ahojte,ja mam skoro 27 a strach z tmy uz mna zacal asi pred niekolkymi rokmi.tiez si myslim,ze z toho skoncim v cvokarni..bojim sa tmy,bojim sa sama spat,ked prechadzam z izby do izby porozsviecujem vsade a potom spat utekam a rychlo pozhasinam.ide mi vtedy srdce puknut.este aj ked som v kupelni a som sama v byte zamkynam sa.momentalne je priatel na cestach tak doma umieram.neviem ci by mi psychos pomohol,ale prijemne to nie je.

kickaTT

ja mam tiez taky problem a to mam 22 rokov, bojim sa sama v byte ked je noc musim mam vsade zapnute svetla a telku pustenu =)) sama v izbe by som nezaspala aj keby bol niekto doma a uz vonkoncom by som nespala sama v byte =) neviem som divna, ze sa takto bojim v noci =)