Strach z tmy

11_Evka_18

Ahojky tak ked sa niekto boji zapinat svetla proste rychloprechadza z izby a všade rozsvecuje svetla aby sa dostal do urcitej miestnoati tak toto jednoducho musite prekonat alebo si pri tom spievajte to upokojuje a aj hlasno ,ked ste sami doma tak co najhlasnejsie =D no ale niekedy mam aj ja problem zaspat lebo nieco zrazu pocut ale davam si vankusik na hlavu taky ze sa mi prisbposoby hlave a to pomaha ale ked som cez noc sama doma tak nespim idem na pokec a pisem si s ludmi to ma zamestna ale ked musim ist na druhy den do skoly takk si rozsvietim svetlo na chodbe zhasnem vo svojej izbe a zapnem telku :) dufam ze pomoze

Majušik

...ja mam toho viac čoho sa bjim aj uzatvorenych malych pristorou ale tma tiež mam to od narodenia nikdy nezaspim v tme a v tichu bojim sa a myslim si stale že v tej miestnosti niekto je schovany a pozoruje ma ....je to až chore ale bojim sa ja ked je svetlo a som v izbe sama mam stale strach mam už 17 rokou a je mi to trapne :-(....bola som aj u psichiatra ale ani ten mi nedokazal pomôcť ...bojim sa čo bude dalej

mmdd

Skuste to rieśiť masaźou chodidiel s diagnostikou energie. Zóna strachu sa dá cez chodidlo stimulovať.info@energiazdravia.sk

kabo

tento problém mám odmalička aj ja-strach spať v izbe sama v tme a tichu. Keď som sama musím mať zasvietenú malú lampu a zapnuté rádio, ale aj tak sa lakám každého zvuku, šuchotu, buchotu. Deje sa to hocikde. Proste sama v noci brrrrrrrrr.. neviem čo robiť. Jeden čas som skúsila tabletky na spanie ale z nich som bola na druhý deň k.o. mám už 24 rokov a je mi to trapne...

bodk.a

mám ten istý problém...
keĎ sa v noci zobudím v mojej izbe a vidím že mám zavreté dvere,je tma a nemám pustenú vežu tak chytím paniku...
okamžite hľadám ovládač od veže a vždy si pustím aspoň rádio... schytím nejakého plyšáka čo je blízko poriadne zavriem oči a snažím sa okamžite zaspať...
čiže nie si sama ;)

zuzic

hm...ja sa tiez bojim tmy...ale ani nie tmy skor sa bojim noci ked som sama v izbe lebo kedysi tak isto mi prisli rodicia povedat ze moj blizky zomrel...asi uzkost alebo co ze sa to vrati ale ked sa idem vyvetrat vzdy to prejde. pokial spim v izbe so surodencami nevadi mi no od septembra budem sama tak uvidime