*** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***

Príspevok v téme: *** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***
axjoj

prosim o fundovanu radu a postup ako riesit problem co robit a kde zacat a aky zvolit postup:

\"susedske a medziludske vztahy predovsetkym koli problemom s parkovanim\"

situacia: pristahovali sme sa na dedinu-mestska cast. sme tu jediny \"priselci\" na nasej ulici. od zaciatku nas neprijali, zavidia nam i ked nemaju co-ludska nevrazivost.

Vyvrcholilo to pri problemoch s parkovanim, kedze vlastnime 2 velke osobne auta, ktore si parkujeme pred vlastnym domom pred plotom, obcas 1 v garazi ktoru prave rekonstruujeme.pozemok a dvor nemame ziadny okrem malej predzahradky.

povodni obyvatelia ulice su vsetci soferi autobusov,nakladiakov,dodavok, kamionov, ktore samozrejme parkuju na tej nasej slepej ulici-namesticku, kde sa neda uz ani pohnut, ale nestarali sme sa.

problem zacal az ked jeden so susedou odstavil svoje osobne auto-momentalne nepojazdne, pred nas plot-na 1 z \"nasich\" parkovacich miest, na co sme reagovali a poziadali ho o preparkovanie, co odmietol, nakolko udajne nema kde a \"zavadzal\" susedovi co jazdi s autobusom lebo ten nemohol pohodlne parkovat. vsetci maju vlastne dvory i pozemky

Susedovi co sa nam postavil pred plot sa my pred jeho postavit nemozme, lebo mu branime vjazdu na pozemok(my mame nestastnu bocnu-priecnu polohu-situovany nas dom)

tak bol manzel nuteny zaparkovat na strane pana s autobusom, co neostalo bez odozvy, my sme preparkovat samozrejme odmietli, na co u pana s autobusom stupla agresivita, bol utocny a vyhrazal sa.

problem: som na MD cele dni sama s malymi detmi, manzel je od rana do vecera v praci, casto odcestovany,

koli vzniklej situacii a agresivite a nenavisti susedov mam obavy o vlastnu bezpecnost a hlavne bezpecnost svojich deti, pripadne o dom i auta, kedze sme nechraneny priamo na ulici.

Potrebujem kvalitnu radu ako toto cele riesit-okrem dohovoru so susedmi/co nie je mozne/, mam na mysli nejak uradne a pravne, co mozem robit, na co mam pravo.a podobne

jedna sa mi hlavne o to, aby som tu mohla normalne zit a pokojne spavat a nebat sa o majetok a deti a mat kludny zivot s moznostou bezproblemoveho zaparkovania pred vlastnym domom kedykolvek

este by som doplnila, ze sused co nam stoji pred domom jazdi este na velkej dodavke a kamione, ktore si parkuje pred branou(z nejakeho dovodu nepouziva vlastny dvor ani garaz-pohodlnost)a to momentalne nepojazdne osobne auto nam postavili-dotlacili k nasmu plotu-zablokovali nase 1 parkovacie miesto.

Prosim , ako to riesit?a ako riesit vyhrazky suseda?-mam a mozem nieco podniknut?je to velmi zatazujuce. Dakujem

Deny-Deny.

Ahojte-mám aj ja problém s parkovaním pred domom.Niekedy pred 50 rokmi,ked sa chodilo kravami a vozmi starí rodičia si pri poháriku delili cestu ,ale dnes nie je ako niekedy.Oslovila som susedu a ona mi odpovedala ,že aj niekedy sa s tadial chodilo a že to je príjazdová cesta a vždy sa parkovalo pred našim domom.Ked prídem nemám sa kde otočiť,lebo tam parkuje ona a minule prišla jej nevesta na aute a ešte prišli aj s karavanom a stáli tam 3 dni .Prosím Vás o radu čo robiť?

AdamKrt

achjoj:

kedze mate jednu garaz, co moznost, postavit si druhu, alebo len pristresok pre garaz na vlastnom pozemku, ak je kde ?

AdamKrt

achjoj:

nepoznam Ta, neosocujem a snazim sa Ti pomoct, ako sa da. To, ze sa Ti ta forma nepaci je Tvoj problem.

Ak takyto postoj zaujimas aj voci susedom, co Ti chcu pomoct, prestavam sa potom susedom divit. Clovek Ti nieco navrhne a miesto hladania riesenia a moznosti mas postoj "to sa neda", ci "nechape ma" atd. No, tazko z takymito ludmi. To je ani z voza, ani na voz.

Vies, hovori sa, ze aby si mohla zmenit svet, svoje okolie, musis v prvom rade zmenit seba... ;-)

Mozno si to ani neuvedomujes, ale ak Ti clovek povie kritiku, este to neznamena, ze to s Tebou mysli zle, ale ze napr. chce, aby doslo k urcitemu pouceniu.

O detoch mi nemusis hovorit. Denne vidavam rodinky s autami, co parkuju viac nez 100m od bytu a nosia svoje deti napr. na rukach v 5. poschodovych panelakoch bez vytahu. Ale samozrejme, niekomu to nevadi vobec a niekto bude hundrat, aj ked mu niekto povie dobry den :)

A len tak mimochodom, nic proti Tebe nemam - ale tym svojim negativistickym postojom "vsetci mi ublizuju", si len sama robis zle. Dostala si tu kopec rad, ako sa to da poriesit, tak sa podla toho zariad.

Jeno stare prislovie hovori - strom, ktory sa neohne v burke, sa zlomi. Skus sa nad tym zamysliet a skus prestan vnimat to, ze ak Ti niekto povie nieco, co Ti nie je po srsti, tak ma automaticky nieco nepriatelske voci Tebe.

sunie

preco by mala parkovat a prenasat male deti s nakupmi 500m ked ma miesto rovno pred barakom? ja to teda uplne chapem, to nie je predsa o lenivosti ale o tom ze ked uz zainvestujes do domu tak chces aj normalne parkovat a vidiet na auto, co sa im tam kvoli par debilom neda. a navyse okrem toho este platit dalsie prachy za vyhradene miesto uplne zbytocne, aj ked inak to asi nepojde pri takychto vztahoch.
ja by som sa z tohoto dovodu nevedela prestahovat na dedinu, to je uplne strasne ako si tam ludia cumia do dvorov a zavidia, robia napriek, takychto pripadov je x.
drzim vam teda palce nech sa to nejak vyriesi.

darika

axjoj
neber to ako srandu,ze si s teba niekto robi,ale mne to pride tiez nejake divne,ze si musite parkovat presne pri dome.Asi si to nevieme predstavit ako to tam je.A vies,moj syn,ked bol maly,ja som ho nosievala na rukach,sneh,blato,nakupy v jednej ruke,v druhej maly a este neviem co...Takze to je len o zvyku.Teraz mam tiez auto,ale niekedy musim prejst aj 0,5km,aby som zaparkovala,tak...Neber to v zlom.

usiko

axjoj,

,,,,,neviem, asi ti nepomozeme, ale kadopadne ti prajem, teda aj tvojej rodinke, aby ste sa tam raz citili bezpecne a aby ste boli stastni.....a este ma napadlo.....su susedia dochodcovia? ...lebo ti nebudu zit vecne.....

axjoj

darika dakujem, velmi dobry napad, fakt, i ked asi komplikovane, ale uvidime, su tu proste zli ludia a viac to asi nema zmysel rozoberat, je to zlozite. dakujem za prispevky, nejako uz bude

a adamKrt mozes sa bavit kolko chces ci 100 ci 500 m neni kde parkovat najblizsi kilometer, inak by bol asi kazdy mudry, necitas moje prispevky
kazdy niekde a nejak byvame a nevylucujem moznost odstahovat sa samozrejme
jedna vec: neporovnavaj sidlisko a rodinnu stvrt lebo to sa jednoducho neda, ale to ty nepochopis, ako nepochopis a nepochopil si tu vec s detmi ale po tebe to samozrejme ani nechcem, nuz ale-zabludil si v mojej teme kde som ocakavala rady a nie urazky-co uz, i taki sme my ludia
co sa prisposobenia tyka, tak sme max. prisposobivy a tolerantny, ked si si nevsimol, tolerovali sme tu parkovanie autobusov kamionov v rodinnej zone navyse pamiatkovej nemaju co robit toboz nas blokovat, ale to ty asi nemas ani sajnu, chcelasom aby mi odpovedal niekto mudrejsi a znalejsi ako ja, a nie niekto kto len uraza a osocuje
tak ti prajem prijemny vecer a dobre sa zabav na dalsixch temach, pripadne i na tej mojej ked ta bavi zabavat sa na nestasti druheho kto ocakava pomoc
z mojej strany vsetko
vsetkym vam dakujem za spoluucast a vsetko dobre v zivote vsetkym, hlavne prijemnych ziclivych a ustretovych ludi vedla seba :)

darika

a napadlo ma.Nemate v rodine nejakeho invalida?Vybavit parkovisko na neho.Ale tam by musel mat asi trvaly pobyt.To je hlupost.A neviem ci dostanete povolenie na parkovanie,ked to nie je vyhradene miesto a je to na ceste.Nuz,neviem.Ja som teda dalsia naivka na tomto fore,lebo si myslim,ze s kazdym sa da dohodnut.