prosim o fundovanu radu a postup ako riesit problem co robit a kde zacat a aky zvolit postup:
\"susedske a medziludske vztahy predovsetkym koli problemom s parkovanim\"
situacia: pristahovali sme sa na dedinu-mestska cast. sme tu jediny \"priselci\" na nasej ulici. od zaciatku nas neprijali, zavidia nam i ked nemaju co-ludska nevrazivost.
Vyvrcholilo to pri problemoch s parkovanim, kedze vlastnime 2 velke osobne auta, ktore si parkujeme pred vlastnym domom pred plotom, obcas 1 v garazi ktoru prave rekonstruujeme.pozemok a dvor nemame ziadny okrem malej predzahradky.
povodni obyvatelia ulice su vsetci soferi autobusov,nakladiakov,dodavok, kamionov, ktore samozrejme parkuju na tej nasej slepej ulici-namesticku, kde sa neda uz ani pohnut, ale nestarali sme sa.
problem zacal az ked jeden so susedou odstavil svoje osobne auto-momentalne nepojazdne, pred nas plot-na 1 z \"nasich\" parkovacich miest, na co sme reagovali a poziadali ho o preparkovanie, co odmietol, nakolko udajne nema kde a \"zavadzal\" susedovi co jazdi s autobusom lebo ten nemohol pohodlne parkovat. vsetci maju vlastne dvory i pozemky
Susedovi co sa nam postavil pred plot sa my pred jeho postavit nemozme, lebo mu branime vjazdu na pozemok(my mame nestastnu bocnu-priecnu polohu-situovany nas dom)
tak bol manzel nuteny zaparkovat na strane pana s autobusom, co neostalo bez odozvy, my sme preparkovat samozrejme odmietli, na co u pana s autobusom stupla agresivita, bol utocny a vyhrazal sa.
problem: som na MD cele dni sama s malymi detmi, manzel je od rana do vecera v praci, casto odcestovany,
koli vzniklej situacii a agresivite a nenavisti susedov mam obavy o vlastnu bezpecnost a hlavne bezpecnost svojich deti, pripadne o dom i auta, kedze sme nechraneny priamo na ulici.
Potrebujem kvalitnu radu ako toto cele riesit-okrem dohovoru so susedmi/co nie je mozne/, mam na mysli nejak uradne a pravne, co mozem robit, na co mam pravo.a podobne
jedna sa mi hlavne o to, aby som tu mohla normalne zit a pokojne spavat a nebat sa o majetok a deti a mat kludny zivot s moznostou bezproblemoveho zaparkovania pred vlastnym domom kedykolvek
este by som doplnila, ze sused co nam stoji pred domom jazdi este na velkej dodavke a kamione, ktore si parkuje pred branou(z nejakeho dovodu nepouziva vlastny dvor ani garaz-pohodlnost)a to momentalne nepojazdne osobne auto nam postavili-dotlacili k nasmu plotu-zablokovali nase 1 parkovacie miesto.
Prosim , ako to riesit?a ako riesit vyhrazky suseda?-mam a mozem nieco podniknut?je to velmi zatazujuce. Dakujem