*** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***

Príspevok v téme: *** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***
axjoj

prosim o fundovanu radu a postup ako riesit problem co robit a kde zacat a aky zvolit postup:

\"susedske a medziludske vztahy predovsetkym koli problemom s parkovanim\"

situacia: pristahovali sme sa na dedinu-mestska cast. sme tu jediny \"priselci\" na nasej ulici. od zaciatku nas neprijali, zavidia nam i ked nemaju co-ludska nevrazivost.

Vyvrcholilo to pri problemoch s parkovanim, kedze vlastnime 2 velke osobne auta, ktore si parkujeme pred vlastnym domom pred plotom, obcas 1 v garazi ktoru prave rekonstruujeme.pozemok a dvor nemame ziadny okrem malej predzahradky.

povodni obyvatelia ulice su vsetci soferi autobusov,nakladiakov,dodavok, kamionov, ktore samozrejme parkuju na tej nasej slepej ulici-namesticku, kde sa neda uz ani pohnut, ale nestarali sme sa.

problem zacal az ked jeden so susedou odstavil svoje osobne auto-momentalne nepojazdne, pred nas plot-na 1 z \"nasich\" parkovacich miest, na co sme reagovali a poziadali ho o preparkovanie, co odmietol, nakolko udajne nema kde a \"zavadzal\" susedovi co jazdi s autobusom lebo ten nemohol pohodlne parkovat. vsetci maju vlastne dvory i pozemky

Susedovi co sa nam postavil pred plot sa my pred jeho postavit nemozme, lebo mu branime vjazdu na pozemok(my mame nestastnu bocnu-priecnu polohu-situovany nas dom)

tak bol manzel nuteny zaparkovat na strane pana s autobusom, co neostalo bez odozvy, my sme preparkovat samozrejme odmietli, na co u pana s autobusom stupla agresivita, bol utocny a vyhrazal sa.

problem: som na MD cele dni sama s malymi detmi, manzel je od rana do vecera v praci, casto odcestovany,

koli vzniklej situacii a agresivite a nenavisti susedov mam obavy o vlastnu bezpecnost a hlavne bezpecnost svojich deti, pripadne o dom i auta, kedze sme nechraneny priamo na ulici.

Potrebujem kvalitnu radu ako toto cele riesit-okrem dohovoru so susedmi/co nie je mozne/, mam na mysli nejak uradne a pravne, co mozem robit, na co mam pravo.a podobne

jedna sa mi hlavne o to, aby som tu mohla normalne zit a pokojne spavat a nebat sa o majetok a deti a mat kludny zivot s moznostou bezproblemoveho zaparkovania pred vlastnym domom kedykolvek

este by som doplnila, ze sused co nam stoji pred domom jazdi este na velkej dodavke a kamione, ktore si parkuje pred branou(z nejakeho dovodu nepouziva vlastny dvor ani garaz-pohodlnost)a to momentalne nepojazdne osobne auto nam postavili-dotlacili k nasmu plotu-zablokovali nase 1 parkovacie miesto.

Prosim , ako to riesit?a ako riesit vyhrazky suseda?-mam a mozem nieco podniknut?je to velmi zatazujuce. Dakujem

AdamKrt

Inak, je na pobavenie, ak niekto povie, ze si nemoze zaparkovat auto 100m od miesta, kde chce ist. Ludia niekedy parkuju aj 500m od miesta, ked neni kde a kopec ludi a rodin s detmi ani nema auto, tak je smiesne hovorit, aby deti, ci rodicia s nimi presli ubohych 100m. To nam to ten narod degeneruje, ked je problem 100m prejst...

AdamKrt

achjoj:

asi nevies, co je to byvat v nejakej mestskej stvrti, kde je problem s parkovanim. Potom sa Ti 100m nebude zdat vobec vela, ci mas deti, ci nie. Co si myslis - ved dnes je tolko aut, malo priestoru, ze sama mas snad na vsetko pravo ? Je tu verejna komunikacia a verejne priestory a kto prv dojde, ten prv melie. Nemusi sa Ti to pacit, ale nic s tym neurobis.

Jedine, co mozes urobit je to sukromne parkovisko a kaslat na to, co povedia susedia.

Samozrejme susedom NIC nezabrani, robit vam naschval. Lebo najprv niekomu musis nieco dokazat a ked stoja pri sebe, pojde to tazko. To mas potom moznost, vykupit okolite pozemky, urobit si ostnaty plot a najat si ochranku... Alebo sa odstahovat.

Clovek v zivote musi urcite fakty akceptovat. Takto sa mozes do nekonecna lutovat a pytat sa, ze preco toto sa vam deje... Ked sa nepaci, predajte dom, prestahujte sa inde, alebo sa naucte prisposobit sa.

A s tym parkoviskom - ako Ti bolo povedane, nikomu nic urobit nikto nemoze, pokial nieco nevykonal. Maximalne, keby ste aj na niekoho dostali nejake trestne oznamenie, nejaky jeho priatel, povedzme ozran, vam aj tak moze nieco vykonat a este je aj otazka, co za slovne napadnutie dostane za trest a co vykona on ako odvetu. Svet neni idealny, treba si zvykat. To je realita bez prikras - i ked Ta to asi nepotesi...

achjoj

darika, nuz si predstav clovece, ze sme urobili ako hovoris a nikdy viac, jak slusny ludia, prisli, boli mily kazdemu vychadzali v ustrety a drzali hubu a krok, snazili sa pomoctako ty vravis a dopadli jak dopadli
no a ze sme sa postavili na miesto inemu? len na obecne tiez a asi kam sme mali? kedze sme nemali kam, ja uz ozaj neviem co je na tom nepochopitelne. a to s tymi 100 metrami asi tazko pochopis ak byvas inak a inde a nemas male deti atak dalej
to by si musela byt priamo na mieste
dik za tvoj nazor,ale mala som skor na mysli nejake konstruktivne pravne riesenie-co sa i tych vyhrazok a bezpecnosti tyka, lebo parkovanie by snad i nejak vyriesit slo, ako to tu uz viaceri spomenuli, za co im dakujem

darika

ja si mysli,ze vy ste tam vsetci dost trucoviti.Ty si tiez postavis hlavu,ze ty nebudes predsa prechadzat pesi 100metrov a oni robia naschvali,lebo ste im mozno nesadli.Robi sa,ze ked sa niekto niekam nastahuje,pride sa zoznamit so susedmi,predstavi a povie par slov.Tak isto ste urobili vy vlastne to iste,co vam urobil sused.On zaparkoval mne,ja jemu nemozem,tak zaparkujem pred dalsieho.V prvom rade by som neparkovala tretej osobe pred domom len preto,ze druha osoba sa tam postavila mne.Ist za nim a vysvetlit situaciu,opytat sa,preco to robia,ked vidia,ze vy nemate miesto na parkovanie,pokial oni maju.Neviem ci staznostou nieco poriesis,kedze oni stoja na verejnom,nie sukromnom mieste.Len to skusit rozhovorom.

achjoj

AdamKrt
ano, to s tym platenym miestom o tom vieme a mame v plane, ale nejaky cas to potrva a vyriesi to nase parkovanie, co ale znacne poburi nasich "milych" susedov a budu este viac na nas nabruseni takze si vyriesime my problem s parkovanim a este viac vytocime susedov a bude tu peklo
proste, ako pohnut s nimi, aby dali raz a navzdy pokoj to zatial zial neviem vyriesit
chcem len vklude zit
mne nevadi nik a ani sa do nikoho nestaram nezavidim nerobim zle, pokial sa on nedotkne mojich zaujmov
vzivote predtym sme sa nepostavili autom pred nici iny dom ako pred nas

achjoj

sunie, hej i to nas napadlo-prerobit tu branku, ale to su zasa stavebne zasahy a investicie a nemame na to uz silu, stale nieco dorabat a prerabat ked sme to konecne urobili :)
ale ak to inak nepojde...
ono, ano, s 1 autom budeme parkovat v garazi, ale i tak, vyhrazat sa nam koli ich parkovaniu nemozu a maju vlastne pozemky a dvory a garaze, tak preco nam brania a robia evidentne naschval zle

axjoj

nehnevaj sa AdamKrt, ale ja nebudem parkovat 100m od vlastneho baraku i keby ta moznost bola-co nieje. Asi nevies, co je to mat male deti a vykladat ich a nakladat a aj spolocne s nakupmi a kocikom atd. takze tato moznost tu nie je. a aj keby bola, ty by si to spravil? aby v rodinnej zastavbe miesto osobnych aut pre potrebu rodiny parkovali autobusy a kamiony z vlastnej pohodlnosti ist do depa a zaberali tak miesto a priestor rodinam s malymi detmi pred ich vlastnym domom?
tak touto cestou sa urcite nevyberieme
co sa tyka vysvetlenia tym susedom-manzel skusal-nepomohlo, zial, su ludia a ludia, s tym nic nespravime, ono, evidentne sa dohodli, ze nam budu robit naprieky pretoze nas odzaciatku neznasaju-sme "pristahovalci"ale zmysel toho slova pochopi asi len ten co to zazil, vie o com hovorim. proste oni tu ziju uz30-40 rokov a my len par, tak maju pocit ze im to tu vsetko patri a svet ostane stat a tak ako bolo pred 100 rokmi bude navzdy a hlavne ako oni chcu
ano, oni, zial, nemaju nic ineho na robote, to si vystihol presne. zial, my mame roboty az az -vyse hlavy aby sme zili aspon tak ako zijeme a mohli si dovolit byvat slusne, nam nic zneba nespadlo,ale napriek tomu vieme presne ze nam tu vsetci zavidia-opakujem, nemaju co, maju to v povahe, len sa to konecne prejavilo a vyhrotila sa ich skryta nenavist napovrch. a niesu to len 2 susedia, ale vsetci tu na okoli vzhladom ktomu ze sa vsetci poznaju uz 40 rokov a my sme votrelci co im to tu narusili-takze asi o tom to tu je
a kedze ja tu snimi zijem cele dni aj s detmi a bez pozemku-priamo na ulici a niekto nas zastrasuje a vyhraza sa-tak opravnene mam obavy-predovsetkym o deti

usiko

no, tiez by som si zaplatila na rok parkovanie, daju ti tam znacku ze P a SPZ tvojho auta a ak sa tam niekto postavi, volas odtahovku....

AdamKrt

Mimochodom, hadam KAZDA obec, ci mesto, ma moznost, ze ked si clovek zaplati rocny poplatok, dostane dopravnu znacku s vyznacenym parkoviskom pre evidencne cislo svojho vozidla. Nakreslia napr. na komunikaciu biele ciary a daju tam dopravnu znacku, kde je parkovisko a cislo vasho auta. Ked si date a zaplatite dve taketo parkoviska, tak NIKTO vam tam nemoze parkovat, pretoze mu na to mozu dat policajti papucu, alebo ho odtiahnut. Pod normalnu znacku si este dajte znacku so symbolom odtahovky. Mozno niekto bude mat tu drzost si tam zaparkovat, ale ked ho odtiahnu... Videl som v mestach, ci obciach uz X takychto sukromnych parkovisk. Kopec ludi o tom ani nevie, takze ak si zaplatite za to parkovisko, tak mate klud. Pre obec je to prijem do obecnej pokladne. A mate klud a ziadne dohadovanie. To miesto je proste vase a nikto s tym nic neurobi. Pri vacsej drzosti by ste si dokonca to miesto mohli urobit a nechat zaregistrovat pred plotom suseda - ale naco robit zlu krv.... :) Pozor vsak, tuto moznost maju aj susedia, cize ak si nedata napr. registrovat ako prvi to miesto, tak si sused kludne moze pred vasim plotom legalne urobit parkovisko.

sunie

neviem si dost dobre predstavit aky mate pristup do domu a garaze, pises ze mate garaz tak potom ked ju dorobite budete s 1 autom parkovat asi tam a s 2 pred brankou do garaze ked sa inak neda. alebo potom prerobit aj vstup do domu aby nemohli parkovat akoze pred plotom.
trestne oznamenie mozes podat aj tak, idealne by bolo keby si si tie jeho vyhrazky napr.tajne nahrala na mobil ked ho to chyti, aby si bola kryta. len necakat kym sa nieco stane.