*** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***

Príspevok v téme: *** PARKOVANIE a Vyhrazanie ***
axjoj

prosim o fundovanu radu a postup ako riesit problem co robit a kde zacat a aky zvolit postup:

\"susedske a medziludske vztahy predovsetkym koli problemom s parkovanim\"

situacia: pristahovali sme sa na dedinu-mestska cast. sme tu jediny \"priselci\" na nasej ulici. od zaciatku nas neprijali, zavidia nam i ked nemaju co-ludska nevrazivost.

Vyvrcholilo to pri problemoch s parkovanim, kedze vlastnime 2 velke osobne auta, ktore si parkujeme pred vlastnym domom pred plotom, obcas 1 v garazi ktoru prave rekonstruujeme.pozemok a dvor nemame ziadny okrem malej predzahradky.

povodni obyvatelia ulice su vsetci soferi autobusov,nakladiakov,dodavok, kamionov, ktore samozrejme parkuju na tej nasej slepej ulici-namesticku, kde sa neda uz ani pohnut, ale nestarali sme sa.

problem zacal az ked jeden so susedou odstavil svoje osobne auto-momentalne nepojazdne, pred nas plot-na 1 z \"nasich\" parkovacich miest, na co sme reagovali a poziadali ho o preparkovanie, co odmietol, nakolko udajne nema kde a \"zavadzal\" susedovi co jazdi s autobusom lebo ten nemohol pohodlne parkovat. vsetci maju vlastne dvory i pozemky

Susedovi co sa nam postavil pred plot sa my pred jeho postavit nemozme, lebo mu branime vjazdu na pozemok(my mame nestastnu bocnu-priecnu polohu-situovany nas dom)

tak bol manzel nuteny zaparkovat na strane pana s autobusom, co neostalo bez odozvy, my sme preparkovat samozrejme odmietli, na co u pana s autobusom stupla agresivita, bol utocny a vyhrazal sa.

problem: som na MD cele dni sama s malymi detmi, manzel je od rana do vecera v praci, casto odcestovany,

koli vzniklej situacii a agresivite a nenavisti susedov mam obavy o vlastnu bezpecnost a hlavne bezpecnost svojich deti, pripadne o dom i auta, kedze sme nechraneny priamo na ulici.

Potrebujem kvalitnu radu ako toto cele riesit-okrem dohovoru so susedmi/co nie je mozne/, mam na mysli nejak uradne a pravne, co mozem robit, na co mam pravo.a podobne

jedna sa mi hlavne o to, aby som tu mohla normalne zit a pokojne spavat a nebat sa o majetok a deti a mat kludny zivot s moznostou bezproblemoveho zaparkovania pred vlastnym domom kedykolvek

este by som doplnila, ze sused co nam stoji pred domom jazdi este na velkej dodavke a kamione, ktore si parkuje pred branou(z nejakeho dovodu nepouziva vlastny dvor ani garaz-pohodlnost)a to momentalne nepojazdne osobne auto nam postavili-dotlacili k nasmu plotu-zablokovali nase 1 parkovacie miesto.

Prosim , ako to riesit?a ako riesit vyhrazky suseda?-mam a mozem nieco podniknut?je to velmi zatazujuce. Dakujem

AdamKrt

Takze spor sa tyka vas a este 1-2 susedia ? Co tak vsetci traja sa stretnut a povedat si, ze koho to bavi robit si napriek a dohodnut sa na nejakom rieseni ? Ved schvalnosti moze si robit jedna, druha, tretia strana, ale k comu to vedie ? Ked sa spolocne dohodnete na nejakom rieseni, tak to bude dobre. Len im povedat na rovinu, ze preco si jeden druhemu mate robit prieky, ci ich to bavi, ze nemaju nic ineho na robote ?

A tak isto na obecnom urade stazovat sa napr. na problem s parkovacimi miestami... Alebo neparkovat pred barakom, ale kde sa da - napr. 100m od neho, kde by to mozno bolo mozne.

axjoj

sunie
fajn postreh
je to verejna komunikacia vsetko, vstupu do baraku nam nebrania pretoze nam stoja pred plotom kde zvykneme parkovat i my, nie pred branou. my mame taku blbu polohu domu. im stat pred branou nemozme, lebo by sme im branili-oni maju dvor a dom vo dvore kam sa vchadza branou, my zial dvor nemame a stojime priamo na ulici
odtiahnut teda nemozme nikoho, ide o to, ze nam to robia naschval pretoze vedia ze im nic nemozme a ked sme to skusili nopak my inemu susedovi-kedze sme sa nemali kam postavit-zacal sa nam vyhrazat a utocit a doma som vzdy len ja sama s malymi detmi. neviem ci je to na trestne oznamenie-i tak by to poprel, svedkov nemame, vraj kym nam nieco neurobi nemame sancu...ale ja nemozem cakat kym sa nebodaj daco nestane a preto hladam vychodisko a rady co mozem a co nie

sunie

este ma napadlo ze nasi znami maju podobny problem lebo byvaju v rodinnom dome blizko ktoreho je restauracia, takze klienti parkuju kade-tade po okoli, aj pred ich domom takze casto im blokovali pristup do garaze. odtahovku by tym padom museli volat nonstop co nebolo riesenie, tak proste na vyhradeny priestor pred domom na drzovku nakreslili znacku zakaz statia a veru dost im to pomohlo.

sunie

fundovanu radu ti poskytne jedine pravnik. ale mozno by stalo za to obratit sa na starostu obce s tymto problemov a treba este zistit kto je vlastnik komunikacie, teda ci aj miesto pred domom este patri vam alebo je to verejny majetok obce. kazdopadne vam ziadny sused nemoze blokovat pristup do domu, mozete ho nechat kludne odtiahnut. to by sice zhorsilo susedske vztahy ale mozno by si uz netrufli. okrem toho by ani oni nemali blokovat ulicu svojimi autami, kamionmi atd.
co sa tyka vyhrazania, stalo by za zavazenie podat trestne oznamenie na suseda, pretoze ak sa uz nieco stane rodine alebo majetku, bude neskoro to riesit. minimalne by ho to mohlo zastrasit.

axjoj

Mirka
dakujem pekne za povzbudenie,
zial nas sa nema kto zastat, tu stekaju aj po mojom muzovi a ja sama doma s malymi detmi a neriesitelna situacia a konflikty permanentne a vsetci spyknuty svorne proti nam-je ich vela, takze asi bute treba vymysliet nejake riesenie, len ake??? :(
potrebovala by som pomoc

(apropó: nemoze prist priatel aj k nam:)

Mirka874

ahoj axjoj,moja kamaratka z manzelom mala velmi podobny problem. Uz dlhsiu dobu sa mi stazovala,ze sa to neda vydrzat a ze sa castokrat aj boji.Nedavno som bola u nej na navsteve a mala som moznost pocut a vidiet neznasanlivost ich suseda. Boli sme same doma a poviem ti pravdu,ze som sa aj bala. Ja by som pri takom susedovi nemohla byvat. Volal mi medzitym priatel a povedala som mu co sa stalo. V ten den bol daaky mrzuty a to ho asi este viac dozralo,ze po mne stekal cudzi chlap. Priatel dosiel pre mna. Sused prave behal okolo domu tak som mu ho ukazala a to si ho mala vidie aky bol zrazu malinky primityv jeden. Dokonca sa nam aj ospravedlnil. Nemusim ti pisat co mu priatel spravil a ako sa k nemu spraval,ale neviem preco nestekal po nom tak ako po nes,ked sme boli same. No a od vtedy maju pokoj,nikto im nerobi napriek a vsetko je v poriadku.Niekedy staci tak maaalo. A v nedelu sme boli u nich na navsteve a susedko nas zdravil uz zdaleke,zaujimave. Niekedy staci tak malo.