ahojte kocky, ja viem, ze tato tema je velmi individualna ale i tak chcem vediet vas nazor. ja som v 16. tt. a pred pocatim som mala dost velku podvahu. meriam 180 cm a mala som len okolo 58kg. tesne pred pocatim som pribrala na 64-5kg asi preto som bola schopna pocat lebo predtym som mala problemy s menstruaciou. Neviem, kolko by som mala pribrat. Pred 2 tyzdnami som mala 66,5kg na gyn. vysetreni. Velmi mi chuti, ale vobec sa necitim prezrat :)Kolko by som mala vazit, kolko mozem pribrat? Nechcem si zas ospravedlnovat svoje chute... potrebujem poradit od skusenesich :) dakujem
koľko priberáte v tehotenstve?
Nuž ja som teda nepočula ešte o tom,aby žena pribrala menej ,ako je aspoň váha dieťaťa,netvrdím,že je to nemožné,ale neviem teda,ako sa to dá...Všetky matky čo poznám pribrali aspoň takú váhu ako má samotné dieťa.
Ja som teraz v 15 týždni tehotenstva a ešte som teda nepribrala ani kilo,ale ani pri prvom tehotenstve som nepribrala v prvom trimestri.Potom som priberala veľmi pomaličky,až do siedmeho mesiaca som nosila normálne svoje veci a potom z týždňa na týždeň mi narástlo bruško,celkovo som pribrala 18 kg,4 dni po pôrode som sa vážila a mala som o 11 kg menej. A tých pár kg čo mi ostalo som zhodila za pár mesiacov.
Priberanie v tehotenstve je individuálne,v prvom trimestri,žena niekedy schudne,ale všeobecne sa vraví,že chudé ženy by mali pribrať do 15 kg,ženy s normálnou váhou tak do 12 kg a ženy s nadváhou by nemali pribrať viac ako 7-8 kg.
Nuž ale pribrať 2 kg a porodiť 3 kg dieťa,2kg placentu,nuž neviem....vodu nerátajte,tej nieje zas až tak veľa...
pietro, prepac, ale ty nechapes, este raz si precitaj co som napisala. je to mozne a nie je to neobvykle. stava sa to bezne. pa.
..pietro,to si asi chlap,ked to nechapes,normalne...tak ako mozu niektore zeny pribrat az 30-40kg...a to je normalne???nad tym sa nepozastavujes???
datelinka, nechapes? Ked dieta malo 3,3 kg plus plodova voda a placenta, nijak raz ta zena nemohla pocas tehotenstva pribrat len 2,5 kg. Jasne, ze po porode sa da toho vela zhodit. Ale ked v sebe nosim to vsetko, nemozem vazit menej nez to, co v sebe nosim. majama pisala, ze pribrala do daviateho mesiaca 2,5 kg, nie po porode, ci ano? Tu ide o to, kolko pribera zena pocas tehotenstva, nie po porode.
Ja som pri oboch detoch pribrala 14 kg ( ale robila som fitnes, takze cast toho boli aj svaly, ktore sm do pol roka zhodila ... nezrala som vobec, deti boli 3kg ... Ale je to naozaj individualne, kamoska ani nemala tehotenske oblecenie, pribrala asi len 4 kg ... ja som mala v oboch pripadoch brucho ako balon ...
a este doplnim, ja som tiez pribrala cca 4 kg pocas tehotenstva a dietatko vazilo 3,3 kg, po porode som mala 2,5 kg menej ako na zaciatku tehotenstva. poznam vsak zeny, ktore mali miernu nadvahu a pribrali 0,5 az 2 kg.
pietro, to je uplne normalne, ze zena priberie menej ako dieta vazi. ziadnu logiku v tom nehladaj. v takom pripade to ide na ukor zeny. ked zena porodi, zmensuje sa jej maternica, znizi sa objem krvi v tele, porodi sa placenta, aj plodova voda ide prec... takze je tam toho viac co ma urcitu hmotnost (okrem dietata).
pozor na posledny mesiac, myslim, ze vtedy chuti najviac papkat a najlepsie sa pribera vtedy. radsej menej sladkeho
majama, to co pises za sprostosti, ze si pribrala 2,5 kg a decko ti vazilo 3,3 kg? Nejak pokrivkava logika. Nemala si nahodou zlu vahu? To bol asi tehotny manzel, nie?