uz dlhsie nad tym rozmyslam..nebavi ma stale sa trapit, chlavne koli chalanovi, snazim sa aby bolo vsetko ok,aj tak to jenaprd..v skole same stresy,cloevek si mysli ze aspon doma najde klud, lenze samozrejme mat takych uzastnych rodicov ako mam ja,tak sa najradsej zahrabat hned pod zem..nebavi ma to, absolutne tento zivot..boo to dobre, donedavna, neviem co sa deje..ak to bude takto pokracovat...bola som taka stastna.
Chcem sa zabit
hm...je to aj tak tak tazke...ved ty vies...
Andulka, presne takto sa to má, super!!!
povedz mu, že to prejde, možno to bude trvať roky ale prejde to, je to pravda
ale ked uz ani ja neviem najst to svetlo v jeho zivote...co mu mam povedat ked sa mi vyplace..niekedy mozno nic vypocujem ho ale ked mu na ociach vidim ze caka co mu poviem a ja mu neivem ukazat ziadnu svetlu stranku...
Ahoj Chcem.
V tvój problem spociva hlavne v tom, ze malo spis, tvoj organizmus je vycerpany nie je fyzicky, ale aj psychicky. Stres, starosti a problemy v rodine, vo vztahu to len zhorsuju. Mala by si si oddychnut. Vsetko chces robit na sto percent aj na ukor svojich sil. Mala by sa porozpravat s priatelom alebo s rodicmi. Co keby si tych povinnosti trosku upusila? Musis robit vsetko na 100 percent? Zorganizuj si lepsie cas. Nepockaju niektore povinnosti do zajtra, ci 2-3 dni. Co tak si spravit vylet. Alebo ist len tak na masaz, alebo si pocvicit? Alebo obcas vyrazit na nakupy, ku kadernicke. Alebo sa len tak poprechadzat. Zozen si psika, ten ta rozveseli, budes nutena s nim chodit na prechadzky, starat sa onho atd.
ono ked je to light depka, staci ked sa mas komu vykecat. ked je to tazka depka, dlhotrvajuca, je to horsie. takym ludom nepomoze sa vykecat lebo tym sa v tom len rypu, rozoberaju to, pitvu...a nachadzaju v tom urcitu ulavu ale aj nutkanie robit to dalej... treba to stopnut. ukazat mu svetlo...ale takym co su v tom uz hlboko pomozu asi len lieky alebo terapia, nejaky sok
hm...ale ako sa da utisit...ved to sa neda mozes hovorit co chces on stale ostava v tej depresii a myslienkach...
áno, je to ťažké, mám to odžité :) no, stimuly musia ísť z vonka, preto by sme sa mali snažiť byť zodpovední za druhých a všímať si ľudí naokolo
myslím, že depresívny sa neutíši, utíšiť ho musí niekto iný
ahoj soffa:) hej to ze vyplakavat doma a lutovat sa tak to mas pravdu ze je zbytocne...
katty ale ako sa da vyrovnat pocit bezpecia? ved to je strasne tazke....
depresívny je v tom okamihu sám dieťaťom, treba ho utíšiť, neporovnávať, nezosmiešňovať a tak