Často sa objavujú vo fórach otázky na túto tému a keďže som tým prešla,rada odpoviem na vaše otázky.
Žalúdočné problémy-Helicobakter pilori
ivka,dakujem za podrobny popis.je to dlhe,tak to idem pomaly zacat citat.inak, vidim tu same produkty z prirody,co ma clovek doma.nemyslis,ze by bolo zdravsie si to davat preventivne v takej forme,aka je najprirodzenejsia a nie v priemys.spracovanej?
Tak som tu ako som sľúbila aj popisom
prírodných antibiotik.
Tablety z včelieho propolisu
Použitie ako prírodné antibiotikum.
Zloženie: včelí propolis, čistý med, včelia maters. kašička, prírodná mandľová príchuť. (1 tbl =asi 3 cal)
Účinky:
- antibiotické –proti baktériám, choroboplodným hubám, plesniam, parazitom, vírusom (týmto sa líši od farmaceuticky vyrobených antibiotík, ktoré sú len antibakteriáne + majú negatívne vedlajšie účinky, čo propolis nemá)
Protizápalové
Podporujúce novotvorbu poškodených tkanív
Analgetické = protibolestivé
Antioxidačné
Biostimulačné (zrýchľujúce určité biologické procesy vrátane látkovej premeny)
Dávkovanie: každých 8 hod.1 tbl. počas 7 dní (pri komplikovanom ochorení každých 8 hod.
Cesnakové tablety s tymiánom.
Zložky: každá tableta obsahuje výťažky zodpovedajúce 1000 mg čerstvého cesnaku a 50 mg tymianu.
Cesnak kuchynský . obsahuje vitamíny A,B1,B2,PP,C,D, minerálne látky (železo, draslík, vápnik, jód, fosfor, síru, sodík) aminokyseliny, enzýmy, pektíny, látky podobné pohlavným hormónom, glukokiníny (látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru u diabetikov), vzácny stopový prvok germánium (nachádza sa v žen-šeni a aloe. Moderné poznatky poukazujú na úlohu germánia pripodpore imunitného systému. Podieľa sa tiež na prevencii osteoporózy a nádorových ochorení- ako antioxidant )
Účinky: - silné antibakteriálne a antimykotické (proti pôvodcom infekčných ochorení- napr. Staphylococus, Salmonella, Shigella, Streptococus, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans a iné) Sú to veľmi priaznivé výsledky v čase, keď stúpa množstvo alergických reakcií na bežne používané antibiotiká. Protizápal.účinky - Tráviace orgány- brzdí nadmerné hnilobné a kvasné procesy, normalizuje črevnú mikroflóru, ničí choroboplodné baktérie a plesne, pomáha vypudzovať parazity, uľavuje pri bolestiach brucha spojených s nafukovaním a plynatosťou. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov a tvorbu a vylučovanie žlče. - Pomáha znižovať hladinu cholesterolu a zvyšuje jeho vylučovanie žlče spôsobuje tiež zrýchlenie odtoku žlče, a tým pôsobí preventívne proti žlčovým kameňom.
- Vplyv na črevnú peristaltiku závisí od koncentrácií cesnaku (nižšie dávky zosilňujú tonus črevnej steny a vyprázdňovanie urýchľujú, vysoké dávky ju brzdia a sú teda vhodné pri hnačkách). - Pozitívne tiež pôsobí na srdcovo-cievny systém (rozširuje cievy, znižuje krvný tlak a podporuje krvný obeh, znižuje hladinu LDL cholesterolu a zvyšuje HDL, zabraňuje vzniku aterosklerózy, pomáha pri srdcových arytmiách).
- Antioxidačné – (obsahuje antioxidačný prvok selén) V poslednej dobe pribúdajú práce, ktoré dokazujú priaznivý vplyv cesnaku v prevencii rakoviny.
- Cesnak je tiež významné tonikum a geriatrikum vhodné na celkové posilnenie a povzbudenie organizmu. U diabetikov znižuje hladinu glukózy v krvi a zvyšuje vylučovanie inzulínu.
Dúška tymianová – tymian: Je to šľachtená forma materinej dúšky obyčajnej. Obsahuje - hlavne 3,5% silice, flavonoidy, 10% trieslovín, organické kyseliny, horčiny a tymianový saponín.
Účinky: - dýchacie cesty dezinfikuje, pomáha skvapaľňovať hlieny a uľahčuje vykašliavanie. tráviaci trakt- zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, čo je dôležité pri nechutenstve a slabom trávení, pomáha upravovať poruchy črevnej flóry a pôsobí proti črevným parazitom.
Tymian a cesnak vzájomne posilňujú svoje účinky najmä pri boji s infekciami dýchacích ciest a čriev.
Dávkovanie: - pri akútnych ochoreniach krátkodobo vo vyšších dávkach (3-4 x denne pri jedle 1 tbl.) v kombinácii s aloe gélom , propolisom.
Tak to je naša liečba prírodnými antibiotikami,ktoré si hneď nasadíme ako cítime,že sa v našom tele niečo deje.Buď preventívne 3 x denne alebo ak je stav už akútny,tak ich užívame ako chemické antibiotika.Tak po troch štyroch dňoch ideme bez problémov do práce a deti do školy.
Pri riešení ťažkosti s HP sa užívajú v
kombinácii s inými prípravkami na báze
liečivých bylín.
no užívam ho 8 rokov ale nie vždy.Napríklad väčšinou na jar a jeseň.Ale dávam si pozor aj na stravu-neznášam mastné jedlá.Lenže ja mám chronický zápal žalúdka,slabú motilitu-pohyblivosť žalúdka,eróziu pažeráka,reflx..takže ja musím.Nemusím mať ani hp ale ten omeprazol-oprazol-helicid(to je to isté)už musím brať celý život,vždy keď mi je zle.
veru ivka aj mňa by to zaujímalo.
aj ma rano po ich uziti zacal boliet zaludok.skoro som lutovala,ze som sa zacala liecit,hlupost,ale bolo to tak. to znamena,ak dobre chapem,ze ho budes brat stale??
ivka,vcera si slubila,ze tu napises o tych prirodnych atb viac,tak pis,sme na to zvedavi.pomozes nam.
sú to dosť ťažké lieky na žalúdok.Oprazol je na usmernenie tvorby žalúdočnej kyseliny.Ten ti len pomôže.Ja ho jem ráno,keď sa mi začína búriť žalúdok.
vcera som to napisala.kopirujem:
predpisala mi na toho helicob.tieto lieky:
clarithromycin-ratiopharm 500
amoxihexal 1000
oprazole
tieto tri lieky,pretoze mam este nejaku inu bakt.(moc) a vraj sa poliecia spolocne aj s helic. dietu nespomla,ale ak viete,comu by som sa mala vyhybat,tak poradte,pls.
nevadí a čo berieš?
ethel,a tabletky mam uzivat pred jedlom,ale kym si zvyknem,ze ich uzivam,tak prave som si dala po jedle.zabudla som na to.vadi to velmi?