Často sa objavujú vo fórach otázky na túto tému a keďže som tým prešla,rada odpoviem na vaše otázky.
Žalúdočné problémy-Helicobakter pilori
Tak ja tiez len väcsinou tak na skok. Lebo casu je malo.
Ivka1-no veď tak mi to lekár totiž vysvetlil,že je to bežná baktéria,ale nie že sa prenáša bozkom..(bože to by som musela nakaziť vela ludí:-)))
dobrý večer Mari.Ja som tu len na skok-cca 2 hodinky.
Nie neboli to tabletky z foreverliving. Bolo to nieco ine-francuzske. Len sa ta chcem spytat, na tie propolisove tabletky, kolko mg propolisu a kolko materskej kasicky obsahuju? Vies dokym to najdem na tej homepage. Ved ty to urcite vies naspamät.
Inak dobry vecer ethel, dnes sa mi to zasa raz podarilo dostat sa na net.
Babenka samozrejme,že by bolo lepšie,keby to nebolo priemyselne spracované.Firma,ktorá tieto produkty
vyrába má svoje plantáže ,kde si pestuje liečivé bylinky,v púšti chová
včely.Všetky produkty nemajú žiadné chemické konzervačné činidlá a ani farbivá. To sú práve tie pečate kvality,ktoré si firma obhajuje každý rok po dobu 28 rokov.
Mari koľko Ťa stála jedna dávka propolisových tabliet?
Ethel - prevencia nadovšetko.My preto užívame čisto prírodné vitamíny,pijeme
aloe vera gél,minerály. Všetko výrobky
bez chémie.A ceny vôbec niesú tak hrozné.
Ivka 1-moja rodina bola vyšetrená-všetci negat.Tak mi vysvetli ako je to možné.Lekár mi o prenášaní povedal niečo iné ako píšeš ty..
Ešte zopár informácií a rád pri riešení
ťažkostí s helikobaktérom pyllori.
HP - baktéria paličkovitého tvaru,ktorá
osídľuje iba žalúdkovú sliznicu.Do žalúdka sa dostáva najmä pri porušení
základných hygienických návykov ale známy je aj prenos cez ústa pri intímnom kontakte.Baktérie sa rozmnožujú v kyslom prostredí žálúdkovej sliznice a približne u 20%
postihnutých vyvolávajú ťažkosti,najčastejšie bolesti žalúdka a
rozličné poruchy trávenia.Prítomnosť baktérií HP v sliznici žalúdka spôsobuje chronický zápal a vedie k vzniku žalúdkových a dvanástornikových vredov.Na Slovensku sa infekcia HP najčastejšie diagnostikuje zo vzorky sliznice žalúdka.Dychové testy sa zatiaľ u nás nepoužívajú.Krvné testy bohužiaľ dokazujú iba prítomnosť protilátok v krvi a nie prítomnosť infekcie.Po stanovení diagnózy sa lieči
väčšinou antibiotikami a liekmi na znižovanie vylučovania žaludočnej kyseliny.Výsledok liečby ovplyvňuje aj
imunologické vybavenie pacienta.V tejto
súvislosti dochádza k rezistencii na antibiotiká ktoré poznáme aj z liečby iných infekčných ochorení.V týchto prípadoch treba liečbu buď predĺžiť aleboprikročiť k inej kombinácií liekov.Účinok liečby infekcie sa kontroluje opakovaným odberom vzoriek
sliznice žalúdka pri gastroskopickom vyšetrení.V prípade negatívneho nálezu
po 6 - 8 týždňoch od ukončenia liečby môže lekár aj pacient uspokojiť,lebo
opakované vzpanutie ťažkostí môže vyvolať len opakovaná infekcia baktériou HP. U pacientov s opakovanou
infekciou sa osvedčilo vyšetrenie partnerov aj ostatných rodinných príslušníkov.Pretože si infekciu môžu
vzájomne odovzdávať.
Odporúčaná terapia:
Medzi jedlami nerobiť dlhšie prestávky ako štyri hodiny.
Vhodná je delená strava
Počas jedla nepiť viac ako 1 pohár tekutiny
Strava musí byť bohatá na vitamíny skup.B,vitamín C,vápnik a zinok
Vylúčiť mastné jedlá.Na pokrytie dennej potreby tukov staší skonzumovať
jeden nízkotučný kyslomliečný výrobok
Úplne vylúčiť pokrmy a výrobky z bravčoviny,hovädziny,bielej múky a bieleho cukru
Nepiť sladké malinovky a minerálky.Vhodné sú prírodné stolové vody.
Vyhýbať sa alkoholu.Čierna káva a čaj-
maximálne dve šálky za deň.
Ovocie jesť výlučne ráno na lačno,medzi
jednotlivými druhmi dodržiavať hodinovú
prestávku.
Cvičiť je možné až hodinu po jedle
Dvadsať minút pred každým hlavným jedlom vypiť šálku čaju z dubovej kôry.
Prípravujeme následovne: Dve zarovnané
kávové lyžičky dubovej kôry vhodiť do
dvoch dcl studenej vody,na miernom ohni
priviesť do bodu varu,nechať vrieť 10 sekúnd ,odstaviť z ohňa,luhovať 10 minút a precediť.Čaj piť čo najteplejší
a vždy čerstvo pripravený.Po troch týždňoch urobiť týždňovú prestávku a kúru takto zopakovať ešte tri razy.Pretože pri dlhšom užívaní dubová
kôra zahusťuje stolicu používať proti zápche sušené slivky a ľanové semeno.
Po každom hlavnom jedle požuť dve až tri zrniečka kardamónu, tri až päť zrniečok rasce alebo fenikla.
Terapia je vhodná pri všetkých ,ktorí majú ťažkosti so žalúdkom.
Ivka 1: Chcem sa spytat na tie propolisove tabletky, kolko mg propolisu a kolko materskej kasicky obsahuju? Kto ich vyraba, a z ktorej krajiny pochadza ten propolis?
Inak musim povedat, ze mne tiez propolisove kapsle velmi pomohli pri HP, ale casom mi to zacala liezt riadne do penazi. Lebo za kvalitny propolisovy vyrobok sa platia nehorazne ceny.
prevencia je samozrejme najdôležitejšia.Potom je už neskoro.