stolica tyzdnoveho babatka

Alexandra198

Bublik:

este tu dalej citam ze ti mama poradila cajik, cajik davaj malemu v malom mnozstve ak je velmi teplo vonku, ale kedze je oktober, cajik by som asi nedavala, uskodit ale nemoze..............pokial ho kojis tak ma co potrebuje v mliecku......................a ze plackaaaaa, to je normalne, moj maly prvy mesiac zaspal iba na mojej hrudi, vsetko sa upravi, novorodeniatka potrebuju citit este teplo mamine, a buchanie srdiecka ako ked boli v brusku, kym si zvyknu na vonkajsi svet..........

Alexandra198

Bublik:

hm, taky isty strach som mala aj ja...........:-)
nie neboj sa, u novorodeniatok je to uplne normalne ze maju taku vodnatu stolicu, pretoze maju este zvysky plodovej vody v zaludocku, a zacinaju sa prisposobovat na zivot tu vonku...............preto sa nicoho neboj.............je to normalne, dolezite je aby si sa tie prve tyzdne skutocne venovala velmi dobre drobcekovi, pretoze to male stvorenie sa musi prisposobit zivotu tu vonku, kedze bolo 9 mesiacov v brusku......................nejaky cas to potrva kym sa aj ta stolica upravi, zlta stolica je ok...............moj maly maval takisto vodnatu ked sa narodil, potom sa upravila, takze ziadny strach

dd

bublik, tie reci nech Ta netrapia, Tvoja mamka to urcite nemyslela zle tu radu, akurat ze za tie roky, odkedy ona vychovala Teba, prip.Tvojich surodencov sa aj co to zmenilo, takze co bolo dobre a doporucovane vtedy, dnes sa vyvracia..ved to vidno vsade..ja pri dcerke tiez prichadzam na mnoho veci a to som sa dost starala o mladsiu sestru..takze takymi recami sa nedaj znechutit, ani rozculit..vsetci robime chyby, nikto nie je dokonaly a nikto ani uceny z neba nespadol :).ved predsa kazda milujuca mamicka by zniesla svojmu dietatku aj modre z neba :) no nie? :)

bublik

nuz, bohuzial vravi sa ze sprosty sa uci na vlastnych chybach, tak to asi budem ja, ale neda mi neohradit sa, napisala som ze caj mi poradila mamka, sama by som mu ho nedala, takze take vyrazy ako "trenovat na vlastnom decku" si myslim ze su neadekvatne.

narkozka

ja si nemyslim ze 20 co ma tri deti bude robit vsetky chyby pri vsetkych ratolestiach. nadobudne skusenosti a potom sa uz nebude rozplyvat nad takymi vecami ako pri prvom. kazda prvorodicka co poznam pri prvom dietatku stresovala, pri druhom to uz bolo lepsie. a okrem ineho ja si k mikrovlnke necitam navod, je velmi lahke ju ovladat aj bez neho:)

neonxa

bublik, nemyslim si, ze 20tka s tromi detmi toho bude vediet viac, ako 30tka s jednym. Lebo vsetky chyby, ktore robila pri prvom, bude robit aj pri druhom...Mala si si toho precitat este pred otehotnenim. Ked si kupit novu mikrovlnku, tak si tiez najprv precitas manual, nestlacas bezhlavo vsetky gombiky, nie? Clovek fakt nemusi trenovat az na svojom decku.

bublik

ok ok, cajik schovam na neskor, dala som mu ho lebo mi to poradila mamka, tak ale mamka je ocividne stara skola... :-)

bublik

latoya dakujem, radu beriem k srdcu, kupem samozrejme az pred spanim, to som len napisala v nespravnom poradi :-)
paperko, nemam uz dvadsat, ani menej, bohuzial :-) a keby som aj nedajboze mala, neviem co ma vek spolocne s tym ako sa vies o bambucha postarat, aj pre tridsatrocnu prvorodicku je kopa veci novych a tiez sa o babatko strachuje a chce si byt ista ze je vsetko v poriadku, neviem od kial by sa to asi naucila, take vedomosti nechodia s vekom ale so skusenostami. dvadsiatka s troma detmi bude isto vediet toho viac ako tridsiatnicka s prvym...

katka 1111

bublik a ešte jedna rada, kup si knižku
O matke a dietati, ked niečo nevieš na rychlo tam by si mala najst rozumné informácie, teda ja som ju využila až až...

katka 1111

bublik, kojené detičky nepotrebujú žiadne čajíky! Sesternicina má 5 mesiacov a je plne kojená a ešte neochutnala čaj a je to dievča ako buk :))). Kym začneš dietatku niečo dávat mala by si to konzultovat s detskou lekárkou. Takto si ho lahko odstavíš od mliečka a materské potrebuje najviac na svete!!! A pri kojení musíš byt trpezlivá ak si ty nervozna , nervozne je aj babatko.