Prosím o radu. Nastúpila som ako učiteľka do materskej školy a mám na starosti najmenšie detičky. Už týždeň len plačú a plačú a ja už neviem, čo robiť. Kolegyna vraví, že ich treba nechať ich vyplakať, ale ja neviem. Nie je to už akosi dlho? Nech robím čokoľvek, spievam, púšťam rozprávky, hráme sa, stále takmer všetky plačú.Čo platí na také malé detičky, poradí mi niekto?
Čo robiť, keď deti v škôlke plačú
darika,to je v pohode :-D
Uau Radana,som ti zobrala napad.Prepac,ale ja som si neprecitala tvoj prispevok.
Na male deticky plati treti hlas.Ak mate manusku,alebo viac,nasad si ich na ruku a nech sa s nimi rozpravaju manusky .Ty rozpravaj a oni sa budu pozerat na ne.Daj si na ruku a rozpravaj ako mne (manuske je smutno,lebo to a to dietatko place.Trosku si zaplac a potom povedz,ze keby napr. Zuzka prestala plakat...Oni zacnu pocuvat,pretoze im bude luto hracky a urobia vsetko preto,aby manuska neplakala.Ja som to tak praktokovala na synovi.Maniska sa volala Idko a vzdy ked sa nieco dialo,prisiel Idko a zabralo.
Priprav si pre nich trebars den vopred prekvapenie-nemusi to byt nic svetoborne-napr.krabicu s maslou a do nej daj manusku.Zmotivuj si ich napr.tak,ze ujo postar vam priniesol balik-prekvapenie a kto nebude plakat,moze si to prekvapenie pozriet ako prvy a ze ty sa velmi obavas toho,ze ked rozbalite balik a niekto bude plakat,ze to prekvapenie odtial zmizne,lebo sa toho placu zlakne.Deticky vedia velmi pekne spolupracovat prostrednictvom manusiek.A tu manusku potom mozes vyuzivat pocas celeho dna,prihovarat sa detom prostrednictvom nej.Je tu vela moznosti,len zapoj fantaziu.
Lola,urcite motivovat,motivovat a este raz motivovat deticky k cinnostiam pri ktorych by "zabudli" na to,ze su zrazu odluceni od rodicov.A ked sa ta budu deticky pytat,ze kedy pride maminka,u nas fungovalo-maminka pride za chvilku,uz je na ceste.Ale nemaj strach,deti za nejaky tyzden-dva ani nebudu vediet,ze plakali.Tak vela stastia.
lola, urcite ste v skole museli sa ucit v ramci psychologie a pedagogiky, ako aj v takomto pripade postupovat.
osobne poradit neviem, lebo nie som pedagog, ale na druhej strane ja ako rodic ocakavam, ze prave ty ako pedagog musis byt kreativna a vediet nadobudnute pedagogicke teorie uplatnit v praxi.