Čo robiť, keď deti v škôlke plačú

Príspevok v téme: Čo robiť, keď deti v škôlke plačú
Lola7

Prosím o radu. Nastúpila som ako učiteľka do materskej školy a mám na starosti najmenšie detičky. Už týždeň len plačú a plačú a ja už neviem, čo robiť. Kolegyna vraví, že ich treba nechať ich vyplakať, ale ja neviem. Nie je to už akosi dlho? Nech robím čokoľvek, spievam, púšťam rozprávky, hráme sa, stále takmer všetky plačú.Čo platí na také malé detičky, poradí mi niekto?

wendy29

ahoj,ja pracujem ako ucitelka v MŠ,mam deticky vo veku 2,5-3roky.Ak si niekto mysli,ze na zvladnutie placu,staci SPGŠ,tak je na velkom omyle.Ide o to,ze deti opakuju a to doslova vo vsetkom.Ak jedno zacne plakat,ostatne sa pridaju.Ale je to i naopak.Velmi dobry napad,je odsledovat si deti,ktore su placlive,hned od prichodu sa im venovat a zaujat ich nejakou cinnostou.Napr.minuly tyzden sme chodili s kolegynou obe na cely den,mame 3sestricky v triede a ak zacala plakat jedna,hned sa pripojili aj ostatne dve.Stacilo im nachystat babiky do kociarikov,zacali sme varit mliecko,atd...A po placi ani chyru ani slychu.Ale je vidiet,ze sa to uz zlepsuje,a deticky si zvykaju,ze maminy pre ne vzdy pridu.Toho sa boja aj chlapcekovia.:o)Takze trabe deti zaujat a NIE ICH NECHAT VYPLAKAVAT!!!A na odputanie pozornosti staci sa len vynajst,typu Ake mas krasne tricko,co to mas nakreslene nanom...atd A hlavne dovol im priniest 1svoju oblubenu hracku,s ktorou aj pojdu spinkat.Hadam som Ti pomohla,keby nieco odpisem. A pre toho chlapa,ktory si mysli,ze ucitelky maju cas a su sposobile varit nejake pudingy-nastuduj si rezim dna,alebo ak si laik sa k tomu nevyjadruj.
papa

darika

jemine,a tu sa rozobera,ci ma a ake vzdelanie,kym ona sa pytala o pomoc ako na tie deti.
Nado bukvy-deti zvyknu plakat naraz a nemusi byt iniciator.Staci ked rodic odchadza a do triedy vchadza dieta s placom.Pred nim uz jedno dieta s placom prislo,a po nom moze tak isto.Lebo odisli rodicia.A tym,ze da predsnost dietatu ktore sa usmieva pred tym,ktore place,tym sa to len zhorsi.|Dost co odisiel rodic,este aj ucitelka si ho nevsima.

[zruseny12]

ja nie som ucitelka,ale ked pri placi spominaju mamku atd.tak deti ,ktore neplacu by som oddelila aby sa hrali a nevyrusovala by som ich ...a tie, co placu,by som si zobrala k sebe a vysvetlila im,ze ich mamka a ocko zarabaju peniazky pre nich a ked zarobia tak si pre nich pride,ked sa pohraju a vyspinkaju...atd.
viem,ze pre take male dieta,je to vela slov naraz a nemusi to chapat,ale deti su teraz tak mudre,ze mozno by to aj pochopili...
vyskusat treba vsetko...

radana

nado bukvy-tak---1.september -utorok bol sviatok,MS bola zavreta,deti nastupili v stredu 2.septembra.Tak si vypocitaj,kolko asi dni chodia deti do skolky,ked vynechas sobotu,nedelu.A okrem toho ja som pisala prvy,druhy tyzden.A netahaj za slovicka.Nikto nie je naprogramovany a na tvoj povel neprestane plakat presne na konci druheho tyzdna. :-D

nado bukvy

mozno hej,

tak potom ten problem moze byt v tom, ze este nema ukoncene pedagogicke vzdelanie. Ja by som tym detom skusil uvarit kakaovy puding.

Najčítanejšie články