Prosím o radu. Nastúpila som ako učiteľka do materskej školy a mám na starosti najmenšie detičky. Už týždeň len plačú a plačú a ja už neviem, čo robiť. Kolegyna vraví, že ich treba nechať ich vyplakať, ale ja neviem. Nie je to už akosi dlho? Nech robím čokoľvek, spievam, púšťam rozprávky, hráme sa, stále takmer všetky plačú.Čo platí na také malé detičky, poradí mi niekto?
Čo robiť, keď deti v škôlke plačú
...moje deti neplakali...dcera plakala,ked som ju zo skolky brala...:0)))
inak a preco placu,spominaju tam aj pri placi mamku?
Vychovavatelky su v skolskych druzinach,v internatoch...
nado bukvy samozrejme ze by mohla. ak ju zamestnaju neni problem.. ja som na VS pedagogickej a tiez ucim v skolke ako prax ale vzdelanie este nemam ukoncene.
V materskej skole nie su vychovavatelky,ale ucitelky.A byvaju aj nekvalifikovane,ktore nemaju vystudovanu SPgS.
Nikto to tu nepovedal. Sem sa len pise. Inak by nemohla robit v skolke vychovavatelku.
nado bukvy,ak si si nevsimol,tak je 9. septembra,takze zaciatok skolskeho roku.Deti,ktore su uz v strednej skupine su zvyknute chodit do skolky,vela z nich aj cez prazdniny do skolky chodilo.Tu ide o malu skupinu 3-4 rocnych deti.
nado bukvy kto povedal ze ma pedagogicke vzdelanie? Mozno nema, alebo este len studuje..
Radana,
preco by mali byt vsetky deti iniciatorom placu prvy tyzden? Nikde sa to tu nepise. Navyse sa tu myslim nepise, ze by sa jednalo o prvy tyzden. A este ma prekvapuje, ze takuto otazku sem dava niekto s pedagogickym vzdelanim. Ja by som svoje deti urcite do tej skolky nedal.
Prvy tyzden-dva su iniciatorom placu vsetky deti.U takych malych deti je to pochopitelne,doteraz boli cely den s mamou v prostredi,ktore dobre poznali a mali ju sami pre seba a zrazu su v cudzom prostredi medzi cudzimi detmi.
Skus najst medzi nimi iniciatora placu. To je take decko, ktore zacne plakat a vsetky ostatne to po nom odpozeraju a placu tiez. S tym sa skus porozpravat, ze by to nemalo robit. Potom skus najst take decko, co sa furt usmieva, nech robis hocico a s tym sa bav. Ostatne to od neho odpozeraju a budu sa furt smiat, aj ked im budes nadavat do debilov.