ako sa daju odstranit mrle?? pls helfnite mi, lebo uz ma porazaa
PREC S MRLAMI
zufalaa: ako a kde sa nakazil moj syn netusim. S najvacsou pravdepodobnostou sa nakazil v skole (je prvak), kedze vyskyt mrli je najvyssi u deti.
Obhryzanie nechtov jednoznacne zvysuje riziko nakazy pretoze prenos tychto parazitov sa uskutocnuje perianalno-oralnym sposobom prostrednictvom ruk. Postihnuty clovek si skriabe svrbiaci konecnik, napr. v spanku a vajicka sa mozu zachytit za nechtami. Staci, ak si s takymto clovekom podas ruku, alebo chytis klucku na zachode a potom si takyto prst/necht strcis do ust.
Nejake odborne info najdes napr. tu:
images.google.sk]
cauko,dcére predpísala doktorka nedávno pyrvínium.v lekárni mi povedali,že minimálne rok sa už nevyrába,dostaneš ho v lekárni,kde majú iba staré zásoby.zostáva ti už len vermox,kúpiš ho aj bez receptu a je 100%účinný.
misulka: ta druha linka by mala fungovat bez toho posledneho lomitka:
sk.wikipedia.org
Neviem, preco sa tam pridala, ked so ju tam nenapisal.
misulka: rozdiel je znacny. Pozri info napr. na tychto strankach:
sk.wikipedia.org
sk.wikipedia.org
yossarian: ak sa mozem opytat, ako alebo kde sa nainfikoval vas syn mrlami?? ja si tiez obhryzam nechty, tak ma to zaujalo...ci to nie je nahodou aj tym.
kolko mal vas syn rokov, ked mal mrle??
neviete niekto aky je rozdiel medzi mrlami a hlistami?
zufalaa: Ano, mozu ho uzivat aj dospeli. Je to uvedene aj v informacnom letaku: "Indikácie:
Liek sa užíva na liečbu infekcie mrľou detskou (enterobióza) u dospelých, detí a mladistvých. Liek môžu užívať aj tehotné a dojčiace ženy." Vseobecne sa v pripade vyskytu tohoto parazita doporucuje preventivne preliecit vsetkych clenov rodiny, teda aj dospelych. Upozornenie tykajuce sa mozneho sfarbenia bielizne a stolice na cerveno je pravdive, ale nemusis sa obavat. Pri stolici je to jednorazova zalezitost a zafarbenie bielizne sa tyka skor malych deti, ktore maju este obcas "blato na ihrisku". Ak si pocas liecby neoblecies tango nohavicky, ani to nezaregistrujes. Myslim si, ze to upozornenie je tam skor nato, aby sa ludia nezlakli neobvykleho zafarbenia stolice a nepokladali ho omylom napr. za krvacanie. Mojmu synovi pomohol, aj ked riziko opatovneho infikovania je u neho velke, pretoze si ohryza nechty.
petqo: nevies nahodou este o nejakom inom dobrom lieku, kt by bol aj bez lekarskeho predpisu? dakujem
yossarian: a neviete ci to mozu uzivat aj dospeli?? lebo sa tam pise iba o detoch...
toto je pravda-Liek sfarbuje stolicu a bielizeň na červeno? pomohol vasmu synovi? dakujem vopred
PYRVINIUM je urceny specialne na mrlu, stoji okolo 100Sk, na predpis doplacas okolo 35... ale vermox sa mi zda lepsi.. neviem skusa sa poradit s doktorkou