Roaccutane na akne

Príspevok v téme: Roaccutane na akne
NestastnaPacientka

Ahojte,bral uz niekto z vas Roaccutane po druhy krat?Mam 25r,Ja som ho brala pred 3-4 rokmi,pomohol,mi ale teraz sa mi objavuju zase take iste podkozne vyrazky ako predtym,som z toho zufala,myslela som ze mam do konca zivota pokoj,ale zda sa ze ho budem musiet zase zacat brat,lebo nic ine mi nikdy nepomohlo.HLAVNE ODBORNICI,poradte prosim.Dakujem.

zuzik59878

prvý krát som brala roacutanne v 25-tich rokoch liecba krasne zabrala aj ked neziaduce ucinky boli badatelne suche ruky usta oci nos a bolesti klbov, pecenove testy vysli po liecbe celkom ok a organizmus sa spamatal dost rýchlo akurat suchost oci pretrvavala aj po liecbe a pretrvava,bohuzial po dvoch rokoch sa akne zacalo vracat zo zaciatku nenapadne a neskor opat bolave zapalene cisty, verdikt bol jasný opat liecba po druhý krat to uz bol acnenormin ktorý taktiez dobre zabral a opat neziaduce ucinky ale po druhý krat velmi velka bolest klbov dokonca taka ze po prebudeni som musela len letmo stupat na nohy od prisernej bolesti v klboch a patach , taktez bolest laktov a pliec, vrzgala som ako sttare zelezo :) po liecbe ale opat krasna plet . Teraz su presne dva roky po druhej liecbe a akne je spat nie vo forme ako predtým ale kde tu bolava cista a samozrejme mala krupicka , velmi rozmyslam ci sa mam na to opat podujat pretoze pocas liecby si pripadam ako choodiaca mrtvola ale asi nic ine na akne este nevymysleli :((((

Moireal

A takisto jest protizapalovu stravu a brat protizapalove doplnky ako kurkuma, guggul. collagen, omega 3 kyseliny.
Ked sa to vsetko skombinuje, vyrazne to moze pomoct.

Moireal

Inzulin zohrava velku ulohu pri akne. Dobre je brat chrom, pripadne skoricu alebo gurmar- gymnemu sylvestre. Tie manazuju metabolizmus cukrov. To znamena, ze po jedlo cukor nevyskoci ako bezny ale ostava stabilny. Toto pomaha mne.
Ale treba sa sustredit aj na hormony, eliminacne organy, pecen, crevo a vonkajsiu starostlvost. Cize prave najmenej chemie.
Vitamin a je dobry, ale skor v prirodnej forme ako pecienka tresky, kuracia a pod.

Jozefe

Nechapem preco najprv neskusite retinoidy lokalne...isotrexin,belakne,differine...to je v podstate podobne ako izotretinoin akurat sa dava zvonku.Spytajte sa koznej. vitamin A mam odskusany.. uz pri davke 50000 IU(co nieje nic strasne)ma rovnaky ucinok ako roaccutane.Ale taktiez vysusa pery,oci,kozu atd.cez damian vit sa da zohnat emulzia kde jedna kvapka ma 12500 IU.Da sa to pridat aj do kremu kde je tiez citelny ucinok.

Lilly224

Ja som začala brať tieto lieky asi niečo pred 2 týždňami :) ale necítila som sa dobre cítila som sa slabá a krútila sa mi hlava... tak som ich prestala užívať asi 4 dni som ich nebrala... poradila som sa s lekárkou a predpísala mi slabšiu dávku aby som brala lieky len každý druhý deň ale som rozhodnutá že lieky už ďalej užívať nechcem... je možné prestať tieto lieky užívať okamžite alebo je potrebné ich vysadiť postupne? :)

manda123654

ahojte mam 34 a akne od 12 rokov. Vyskušla som všetko, od masti vodičiek, liekov čistenie krvičky apodobne až som narazila na roacutane. Jááááj takú kkrásnu tvár som mala brala som to 3/4 roka prvý raz pomaly proces ale účinný. Nemala som ani uhrika. Mala som sice vysušenú sliznicu, veľmi tenkú kožu, hnačky a bolesti v oblasti pečene ale držala som bo nadšenie z krasnej pleti bola úžasná. Brala som prvý raz v 25 rokoch. Po vysadení/ pomalé, znižovanie davky/ sa mi za rok zasa vyhodili, horšie vačšie bolavejšie. Bola som zúfala, lekar zase predpísal roacutane zasa ten istý proces aj tie isté účinnky a ta istá radosť. Zase sa vratili a teraz? Mám hrozné depresie, zdravotné problemy. Neberte!

miruska01

ja uzivam isotretinoin, co je v podstate to iste co sa zlozenia tyka. A tiez mam problem, ze to velmi vysusuje, ale na plet mi to pomaha tak sa snazim vydrzat :)