Roaccutane na akne

Príspevok v téme: Roaccutane na akne
NestastnaPacientka

Ahojte,bral uz niekto z vas Roaccutane po druhy krat?Mam 25r,Ja som ho brala pred 3-4 rokmi,pomohol,mi ale teraz sa mi objavuju zase take iste podkozne vyrazky ako predtym,som z toho zufala,myslela som ze mam do konca zivota pokoj,ale zda sa ze ho budem musiet zase zacat brat,lebo nic ine mi nikdy nepomohlo.HLAVNE ODBORNICI,poradte prosim.Dakujem.

Likea

Lucuku, ja mám 27 rokov, ešte pred rokom som mala akné. Zbavila som sa ho liečbou u Albertovej. Okrem toho som ale mala aj prísnu diétu, takže to nebolo jednoduché. Ak nemáš pevnú vôľu tak k nej ani nechoď. Ak vieš dodržať čo ti povie, tak ti pomôže.

Charlie1

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať užívam curacné a veľmi mi to vysušuje pery aj okolo pier a urobili sa mi boľavé kúty stále si to natieram aj balzamom na pery (neutrogena) aj framikoinom, ale nepomáha to. Stretol sa s tým už niekto?

Lucuku

Mám 25.r. (žena).Roacccutan som brala pred 10 rokmi (6 mesiacov), pomohlo mi asi 7 rokov, potom sa mi vrátili, už mi nepomôžú žiadne antibiotikumové krémiky. Lekár mi zas odporúčal Roaccutan, ale o rok už plánujeme bábo, takže som povedela NIE. Nepoznáte v BA lekára, ktorý je odborník na akne, alebo ktorý lieči aj bez ROACCUTAN? Môj lekár mi nerobil žiadne testy, ani moč, ani krv. Len mi chcel predpísať ROACCUTAN. Neboli ste náhodou u doktorke RASOCHOVEJ (Fakultná nemocnica v Starom Meste)?
Ďakujem za odpoveď

RNG

Acne nie je dedicne ale je vytvorene pri tom ked telo chce vylucit tuky na namastenie koze, abu bola pruzna a nepraskala, a vyluci aj skodlive tvrdnuce znicene rastlinne tuky, (priemyselne znicene) ktore zapchaju mazove kanaliky a tak sa vytvori hrcka=acne. Ta sa neskor prienikom mikrobov cez mazovy kanalik/por zapali a zacne to cele hnisat.

Acne je prakticky nezname v civilizaciach, kde nejedia znicene rastlinne tuky, a ti isti ludia(napr Japonci na Hawaii) na americkej strave maju acne a na japonskej nemaju.

RNG

RoZne acnenormiony na acne pomahaju znacne, ale na znizenie hodnoty DHT a teda vylucovania tukov cez pory pomaha nielen synteticka chemikalia isotretinoin ale aj prirodny a potrebny vitamin A vo forme napr retinol palmitate. A dokonca stacia davky len 10 -20 mg, tj menej, nez isotreetinoinu. To su samozrejme uz skodlive megadavky tohoto vitaminu pre telo, ale su skodlive podstatne menej, ako skodliva chemikalia isotetinoin, predavana pod hromadou mien na oklamanie naivneho zakaznika
Prepocet jednotiek,( keby sa o to niekto sukromne zaujimal, a chcel to sam pouzit ,lebo nemozete ocakavat od lekarov aby vam predpisali ine, nez patentovane chemicke schvalene lieky, co ako skodlive) je
10 000 IU retinolu= 3 mg retinolu

markalexa

Rád by som sa tak isto opýtal lebo už som tiež na nervy z toho ako dlho sa tvorí akné asi od 13 rokov vyskúšal som nepočetné množstvo vecí na začiatku som používal aknecolor a nejakú mastičku z morských rias pomohlo potom sa opäť vrátilo tak som veľmi dlho používal aknecolor a bolo to lepšie akné prestalo opäť sa vrátilo a teraz opäť raz prestalo a opäť sa vrátilo v tej najhoršej forme samozrejme som chlap a starať sa o seba dvojnásobne viac ako moja priateľka mi nepríjde dvakrát ok mám už 21-22 rokov skoro a chcel by som uživať roacutan? akné mám asi dedičné pretože aj strýko mal najhoršiu formu aj matka mala určité ale nie také.

mareka

Roaccutane jsem bral a už nevím po jak dlouhé době mi odrovna játra. Myslím, že to byl měsíc (už je to skoro 7 let zpátky). Změnil jsem tehdy doktorku a od té nové dostal Curacne a pravidelně jsem chodil na jaterní testy. Začali mě lehce bolet kolena, ale akné zmizelo. Doslova. Ani po několika letech se nevrátilo. Ale po několika (asi 2) měsících s Curacne jsem šel v noci na chirurgii a doktorka pravila slepák. ok. Ale poznamenala, že ikdyž to nemůže "lékařsky dokázat" jsem asi třetí člověk za ten měsíc se stejným lékem kdo má slepák :D. Mmmm zajímavá náhodička... Slepák venku, akné odstraněné všechno dobré. Jen kolena lehce bolí. No teď po těch letech můžu říct, že kolena někdy bolí, jen když sypu sakra drahé doplňky stravy tak je to lepší. Mám stále a všude suchou kůži. Ruce v zimě praskají, rty to samé. Největší problém je vysušený nos. Mám ho tak suchý, že už s ním asi 2 roky nemůžu normálně dýchat. Doktorky pravily "zánět", ale odstranit ho nedokázaly. No, že jsou všechny moje problémy způsobené mým "celotělním vysušením" je dost jasné, jediné co mi na nos někdy pomůže je zvlhčování vzduchu. Ale zvlhčujte si vzduch ve škole, v práci, na cestách... A snad poslední drobnost jsou suché oči. Když si je nezvlhčuji a sedím dlouho u počítače začnou bolet. A jak jsou vysušené dlouhodobě, zhoršuje se mi zrak. Nevím jestli ty léky na akné stojí za to.

ebi777

peter.toth
konečne jeden normálny názor na dávkovanie roaccutanu

Roaccutane brať s nízkymi dávkami (20,30mg) počas 6tich mesiacov a menej sa neoplatí! lebo vo väčšine prípadov sa akné potom vracia!

peter.toth

Berte to podla návodu min 18 mes. až 24 mesiacov a podla Vahy 60kg=6amg denne. 100kg=100mg denne.
Ked pisete ze beriete 20mg denne alebo 40mg denne tak to vázite 20 alebo 40kg ????? Potom sa necudujte ze to nezabera, naviac to neprerusujte lebo potom cely cyklus musite opakovat znova !!!!!! Citajte prilozeny letak !!!!!!! A nie dristy niektorých aj lekárov !!!!

twonky

ten strašný pocit keď mám 13 a 4 roky trpím na akné.. v škole sa mi vysmievajú.. kedysi som bola šikanovaná , skúšam všetko možné čo len je aby som sa zbavila vyrážok nadobro .. nič nepomáha a ako sovju jedinú šancu som brala roaccutane .. najprv mi ho odporučila kožná lekárka ktorá je už tiež celá zúfalá že nič nepomáha potom kozmetička ... a nakoniec mama povie že to môžem vyskúšať .. sedím doma v depresiách hrám to na falošné sebavedomie že všetko je OK.. som "úplne v pohode vôbec mi nevadí že mám akné a pleť ako paradajku" , stále som červená vyrážky mám po celej tvári až na okolie očí jak panda vyzerám .. -_- dnes som zase zaviedla tému na roaccutane a mama povedala že v žiadnom prípade mi ho nedovolí. nikdy nemala akné taže nevie čo to robí so psychikou -- myslí si že to je eln tak mať pár vyrážok na ksichte že to nič nerobí a nevie pochopiť čo všetko som si kvôli tomu odtrpela .. cítim sa hrozne .. mám chuť odísť alebo si odrezať hlavu .. stále keď mám niekde vísť medzi ľudí je to strach z toho že zas vyzerám príšerne zas na mňa budú kukať tak a tak ..