Vzťah bratranec a sesternica...

Príspevok v téme: Vzťah bratranec a sesternica...
sylvia123

Zdravím všetkých, vlastne ani neviem, prečo hladam odpved prave tu, asi dufam, ze ma niekto podpori, napise, ze sa trapim zbytocne...aj ked bude vela takych co napisu, ze je to zvratene, nechutne a proti prirode... s tym ratam. Moj problem spociva v laske medzi mnou a mojim bratrancom. Nasi otcovia su bratia. Spoznali sme sa az pred deviatimi rokmi, ja som mala 15, on 20. Hned sme si sadli, obaja sme citili, ako nam je spolu dobre, prezili sme spolu niekolko uzasnych chvil, velmi sme sa v srdci lubili ale nikdy sme si neprejavili nase city. Onedlho nas vzdialenost opat rozdelila. Za tych devat rokov sa vsak moja tajna laska ozenila a ma sestrocne dieta. Manzelstvo je v troskach, dlhsiu dobu spolu neziju, byvaju pod jednou strechou kvoli dcere, ale trapia sa navzajom.Za tych devat rokov sme sa stretli iba na rodinnych stretnutiach, dokonca som bola jeho uplakana prva druzicka.. :) Teraz sa vsak nase cesty opat stretli, nesmierne sme sa zalubili, sme ochotni podstupit aj to, ze nas nasa rodina zavrhne, odsudi a znenavidi... Zopar ludi z nasej rodiny o nas uz vie a velmi za nami stoja, co si nesmierne vazime. Ale co dalej?? Velmi tuzime mat spolu deti, chystame sa na geneticke testy, ale strach z buducnosti a obava zo straty rodiny mi neda spavat. Ale rovnako sa nedokazem vzdat lasky k nemu. Caka nas jeho rozvod, trapenie rodicov a kazdodenny boj. Aku obetu si vlastne laska musi vypytat???

me_myself

aaadri - vase dieta bude statisticky pravdepodobne v poriadku. Postihnutie - mentalne a fyzicke sa skor prejavuje az v dalsom pokoleni - cize tvoj vnuk / vnucka. Vyhladaj si o tom viac informacii.

EV365

Adam a Eva boli genetický príbuzní. Ale boli dokonalí. Viacgeneračný incest prenáša vadné gény a vytvára nové dedičné choroby. Je to dedičný hriech.

aaadri

Ahojte .....
neviem či tu ešte niekto chodí ale za pokus to stojí.
Chcem sa len opýtať či vam to vyšlo a či máte detičky.
Som 3 roky s mojim bratrancom a práve riešim otázku že ako to bude s dieťatkom. Samozrejme pôjdeme na generické testy ale zaujímajú ma skúsenosti zo života podobným párov .

Prosím ak toto niekto číta tak mi odpovedzte . Budem moc rada.
Za odpovede veľmi pekne ďakujem.

deniki

Tvojmu dieťaťu by bol bratrancov syn ´´bratranec z druhého kolena´´. Respektíve by boli ´´sesterné deti´´. Ty si s bratrancovým synom rodina bližšia. Tvoje dieťa by už teoreticky mohlo mať s ním vzťah, ty nie.

Melodia

Este dodam, teraz som robila dalsi vyskum na danu temu a podla www.ptejteseknihovny.cz by vztah bratranec-sesternica bol relativne ok, takze bratranec z druheho kolena je este prijatelnejsi.

To, ze to je z moralneho hladiska divne, je vec nazoru.

Melodia

Ahojte, mam 22 rokov a mam podobnu dilemu, nie vsak rovnaku.

V skratke nacrtnem:

Moja matka pochadza z piatich deti - styri zeny, jeden muz.
Mamina sestra(moja teta) sa vydala za muza, maju spolu par deti. Jeden syn(moj bratranec) sa ozenil a maju syna(?Neviem presne aka cast rodiny to voci mne je - bratranec z druheho kolena?).

Nestretavali sme sa vobec casto, len raz na jednej rodinnej oslave(Oslava 60tych narodenin mojej babky.) To bolo 10 rokov dozadu.

Stretla som chlapca v meste, boli sme si sadnut do cukrarne, par krat do kina(asi najcastejsie klasicke zaciatky vztahu). Vyvinulo sa to v nieco viac. Nedavno prislo na rec o rodine a uvedomili sme si, ze sme vzdialena rodina.

To, ze sme sa casto nestretavali sposobilo, ze sa nam to prave nezda divne, sme prakticky cudzi ludia.

Rozpravali sme sa spolu o tom viac krat, a boli to vazne hodinove rozhovory na danu temu, ale vzdy to skonci neutralne, nevyriesime to, obaja sme ako Svajciarsko k danej teme.

Nerada by som to riesila s rodinnymi prislusnikmi, pripadne s kamaratmi, stale by to vo mne budilo dojem odsudzujucich pohladov, aj keby sme to ukoncili.
Mam istu doveru v tie osoby, ale teraz si nie som ista, ci by to pochopili(predpokladam, ze si danu situaciu kazdy sam premietne do svojho zivota, takze ak ma niekto naozaj caste stretavanie s bratrancami atd, maju blizsi vztah k sebe ako my).
Preto by som sa rada obratila na anonymitu internetu.

Bratrancov syn je stale rodina, alebo to je len ludovy obrat "bratranec z druheho kolena"?

Dakujem vsetkym za rady a nazory.

zeepy

Ahojte poradite mi mame zo sesternicov rovnaky vstah ku sebe ako nieco zvlastne medzi sebou citime. vidim ze obaja chceme to rovnake a to je sex mozem sa spytat ako tak nenapadne jej naznacit ze chcem snou mat sex. dakujem :)

zeepy

Ahojte poradite mi mame zo sesternicov rovnaky vstah ku sebe ako nieco zvlastne medzi sebou citime. vidim ze obaja chceme to rovnake a to je sex mozem sa spytat ako tak nenapadne jej naznacit ze chcem snou mat sex. dakujem :)

Magy

lukrecia29 - syn tvojho bratranca je hned dalsia vedlajsia subezna pribuzenska linia po surodencovi (brat/sestra).
nezalezi, ci je to tvoj bratranec, alebo syn bratranca.

vztah s pribuznym je neprijatelny a odsudzovany najme z pragmatickeho hladiska - genetika.
pokial by bolo vysledkom takehoto vztahu potomstvo, prudko rastie pravdepodobnost umocnenia negativnych genetickych predispozicii - laicky povedane: v pripade cloveka, ktoremu dali zivot rodica, ktori boli navzajom blizki pribuzni, je podstatne vacsia sanca pre narodenie defektneho jedinca, pripadne bude nositelom zosilneneho defektu a jeho potomstvo bude mat v percentualnom vyjadreni vacsiu sancu, ze bude trpiet nejakym poskodenim vdaka genetickemu dedicstvu. to su cisla a fakty.
toto chapali uz staroveki egyptania a aj krestanska filozofia pretransformovala tento pragmaticky fakt do pojmov ako "hriech" a "amoralne", pripadne "incest".

takze - vy dvaja sa mozno budete lubit, ale trpiet budu vase deti, vnuci...
o tom to je cele.
bojim sa, ze vas vztah rozumne nevysvetlis, pretoze argumenti proti vasemu vztahu su podstatne silnejsie.
jediny sposob obhajenia vas dvoch by bol, keby ste sli do vztahu s vedomim, ze nechcete A NEBUDETE mat potomkov.