Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bez Onanie

Príspevok v téme: Bez Onanie
KamoMako

Nazdar.
Cirkev berie masturbaciu i onanovanie ako hriech.
Som krestan a uz 3 roky som neonanoval. Chcem sa opytat tych co sa do toho vyznaju, ci mi to nemoze neako uskodit.

Tiez prosim menej inteligentnych ludi citajucich tuto stranku, aby neprispievali prispevkami typu: "Si debil, zacni si honit"

Vdaka

karioll

pokial si zdravy a neonanujes,musis mat polucie predsa,cize technicky je to to iste,ked to nerobis,nebudu sa ti spravne tvorit hormony,mozes a nie ze mozes ale urcite budes mat problemy s prostatou,bud veriaci ako chces ale nenic si vlastne telo mozog a zdravie

renyyy

hehe, dokonali velmi tazko :-). Len mi tak napadlo, ze potom vlastne smilnia a mozno si to ani neuvedomuju. Naozaj neviem, ako sa to v tomto pripade berie, no v sucasnosti je smilnikov podstatne viac ako kedysi. No masturbaciu za hriech rozhodne nepovazujem, nikomu sa tym predsa neublizuje a ak to pomoze odstranit napatie, tak je to len plus. Len mi je niekedy luto, ze cirkev prilis zasahuje do otazok, o ktorych by prakticky vediet vela nemali - to su napr. temy sexu, interrupcie a povedzme, ze v tomto pripade aj masturbacie. Ale to je len moj nazor a viem, ze za tym svojim si kazdy stoji :-)

Jozin85

renyyy: No sak jo. Samozrejme ze aj oni niektori onanuju. Akozeby nie. Ako si napisala aj oni maju pudy a slabosti. Nikto nikdy nepovedal ze su dokonali vsetci.

:)

renyyy

myslim, ze masturbacia je celkom prirodzena - podla slov mojho priatela. On vravi, ze ked si dlhsie nevyprazdni semenniky, tak jednoducho sa citi v nerovnovahe :D a ze jednoducho zacne mat velke nutkanie to dat von, inak neprijemne pocity neprejdu. Nechcem tu virit nejake kontroverzne myslienky, ale ked si pomyslim, kolko chlapov je fararov a pod., tak neverim, ze ziaden z nich z casu na cas nemasturbuje. Pudy mame predsa kazdy bez rozdielu vierpvyznania.

KamoMako

Vdaka za podporu Roman08 a Jan36.
Ale aj ostatnym za rozumne prispevky a Vase nazory.

-a babizna a del12. Ja si tiez asi moc neviem predstavit zivot bez sexu. Teda keby som vedel, ze nikdy nemam mat sex, tak by som to asi nevydrzal, ale teraz takto si to nechavam len a len pre jedineho cloveka a tiez chcem, aby mi to on (ona) odovzdala tiez. A iba mne. Nepochybujem teda, ze je to krasna vec a tesim sa, ako si ju budem uzivat plnymi duskami :)
No a nervozny z toho urcite tiez niesom. Prave naopak, som rad, ze som to dokazal- prestat s tym, lebo to bolo neskutocne tazke...
Ani raz mi to nebolo luto, ze to uz nerobim. Skor som pocitoval a pocitujem pocit oslobodenia. (To ale neznamena, ze neboli chvile, ked som to skoro nevydrzal)

P.s.:Roman08:Bolo by zauimave niekedy ta stretnut...

del12

Život bez sexu, či už milovanie alebo onánia, by ti nemal škodiť fyzicky. Može však z toho byť nervozita.Ja osobne by som sa toho nevzdal.

babizna

ja napriklad v tomto nikoho neodsudzujem, sice to neviem pochopit, ale respektujem to.. milovanie je predsa tak krasna vec, tak preco si to dobrovolne odopierat? ? ? ja si ho vychutnavam plnymi duskami.. :))

roman08

ale je je to sieste prikazanie a smilstvo je nielen nevera ale aj masturbacia a okrem ineho neviem co ta to tak vytaca mas vlastny rozum tak sa ho drz.vies prave to je na bohu uzasne podla mna je to najvacsi demokrat na svete.ludia nanho nadavajuze ich omadzuje preco to ci on o nemozu ale mozu prave preto maju slobodnu volu.prave preto mas aj ty svoj vlastny nazor taky aky ho mas pretoze mas slobodnu volu a ta tvoja ti hovori ze je to hovadina a tak je to podla mna o.k.ze sa nas nasilu nesnazi manipulovat robte veci len tak ako ja chcem.ponechava to rozhodnutie na kazdom z nas vsetko je dobrovolne.

AdamKrt

Zaujimave.

V Biblii neni ziadne nezosmilnis, ale pre vyucovanie katolickeho katechizmu tam bolo pridane...

sk.wikipedia.org

Inac, ten vyznam smilstva sa mi zda, dost divny. Hovori sa, ze smilstvo je predsa suloz bez manzelstva.

sk.wikipedia.org

Dokonca aj v katchizme pisu definiciu
www.katechizmus.sk

AdamKrt

No a KTO sa s Bohom rozpraval, ze by mu medzi recou povedal, neonanuj, je to hriech ? Takze odkial PRESNE je ta informacia ? A nie, ze pan farar povedali... On je tiez len clovek.