Kazdy je iny, ono ti to nejak extremne neskodi, ak sa citis dobre, ale podla mna celibat a podobne veci su potlacanie tvojho skutocneho JA a vytvaranie si niecoho idealneho, co v skutocnosti nie si, niecoho cisteho, co clovek nie je.. Ezotericke nabozenstva chapu lepsie sexualitu, vesmir a povahu cloveka ako krestanstvo , skor by si sa mal zamysliet nad tym, ze ci je to to spravne nabozenstvo pre teba. Ja som materialista, ale cital som dost ezoterickych knih ci par knih o kabale a mozem povedat, ze krestanstvo je najprimitivnejsie nabozenstvo, ktore sluzi na ovladanie moralky spolocnosti, ale nechape a nidky nepochopi skutocnu povahu cloveka. Krestan vie pomoct len tomu kto veri, ezoterik dokaze pomoct hocikomu. Hovoris, ze neonanujes, ako pomozes niekomu, kto pride za tebou a povie ti, ze sa citi hriesny, lebo sa ukajal ? Povies mu, ze to nie je spravne a ze nech to nerobi, viera a bla bla bla. Ezoterik mu povie, nech sa to snazi ovladnut, meditacia, transformacie sexualnej energie do inych aktivit napriklad. Krestanstvo nechape skutocnu podstatu sexuality cloveka a pritom TO JE to, co ho ovlada 24 hodin denne v jeho rozhodnutiach a cinoch (Sigmund Freud), krestanstvo ide druhou cestou, cestou ducha a ovladnutia tela duchom, ale to sa na 100 percent neda urobit, lebo clovek je z masa a kosti a preto je to DOST velky problem krestanstva. Je logicky jednoduchsie ist vyslapanou cestou ako slapat novu od zaciatku a o to sa cirkev snazi, za stovky rokov to dotiahli az k tomu, ze ludia sa od krestanstva odvracaju, ale asi ani to nebude stacit, aby sa uvedomili.. zial co uz.