Velmi zaujimava diskusia a neda mi, aby som do nej neprispela aj ja. Som taka normalna krestanka, ziadna puritanka. Aj ja som mala s masturbaciou problem. Aj teraz to je tak ako sa hovori - striedavo - oblacno. Raz lepsie, raz horsie. Tiez mam dobry pocit, ked nad tym vyhram. Nemyslim, zeby to bolo skodlive. Kolko ludi nemasturbuje a vsetko je vporiadku. Tak ako to napisal jopal... po case sa to samo vyriesi poluciou, v mojom pripade krasnym nocnym orgazmom. Inak mimovolna polucia nie je hriech. Vela tu toho uz bolo povedane - suhlasim s nazorom, ze akakolvek vedoma masturbacia je hriech a je potrebne sa z toho vyspovedat. Co sa tyka knazov, urcite maju aj oni svoje problemy, ale to je uz ich problem. Je fajn porozpravat sa o tom s nejakym knazom. Myslim, ze v takychto veciach su najma Saleziani velmi pokrokovi. Ziadny knaz ti nepovie: "Kludne onanuj"... je to ale o pristupe. A co sa tyka toho pomanzelskeho sexu. S mojim manzelom sme chodili spolu 6 rokov a za ten cas sme spolu nespali. Nehovorim, ze sme nerobili ine veci, pretoze sme obaja ludia a obaja sme mali svoje potreby, ale do manzelstva som vstupovala ako panna a bol to nadherny pocit. Nesuhlasim s nazorom, ze to treba pred svadbou vyskusat, lebo ak vas Boh dal raz dokopy, tak to bolo z nejake dovodu. Je to vsetko o pristupe k viere - nakolko Bohu doverujes aj v tychto veciach. Ako si treba zvyknut na manzelsky zivot, treba si zvyknut aj na sexualny. Zo zaciatku sme sa nevedeli s muzom zosuladit a navyse nam to komplikoval fakt, ze nakolko sme hned po svadbe nechceli mat deti, zili sme podla Bilingsovej metody. Aj to bolo super. Sme stastni a tesime na babatko. Takze ziadna snaha nie je zbytocna ale raz bude odmenena. Drzim vsetkym, co chcu vies takyto zivot palce, lebo urcite to nie je jednoduche, ale s Bozou pomocou je to realne.
Jedina masturbacia, ktora je (pre zeny) dovolena a to vie iba malo ludi je po pohlavnom styku. Ak doslo k vyronu semena do posvy a zena nebola uspokojena, vtedy ju moze uspokojit partner - manzel, pripadne, ak po pohlavnom styku zaspi :-) mozu sa zeny uspokojit aj samy. Tak iba tolko :-)