Chodila som uz s bvyvalym priatelom. Myslela som si, ze hoci nam je dobre, trebalo by sa za nas vztah aj modlit. Lenze par dni ci tyzdnov po tom modleni ma byvaly priatel nechal. Znamena to, ze Boh nema rad lasku medzi partnermi? Alebo nas len skusal, ci sa k sebe vratime? Alebo on nebol ten pravy a chcel ma uchranit? Ci to bola iba nahoda? Predtym, ked som sa nemodlila, bolo vsetko v poriadku. Na par drobnych hadok, ale tie sme si vedeli rychlo vyjasnit. Teraz som sa zatala a ked nemusim, ani do kostola nejdem. Vraj Boh je dobrotivy, ale preco nas potom nenechal na pokoji, nech si zijeme svoj vztah? Vdaka, ak odpisete aj veriaci, aj neveriaci.
rozpadnuty vztah po modlitbach
Jak možete verit takýmto kravinám ???
neveriacia - nechcem ta sklamat, ale ked si myslis, ze sa staci modlit trebars, mesiac, dva a bude vsetko OK si na velkom omyle. Niektori ludia sa modlia cele roky, kym sa dockaju "zazraku".
Ono by to bolo velmi lahke sa pomodlit za nieco a hned to aj dostat, takto rychlo "vymodlena" vec by potom podla mna nemala pre ludi (veriacich) az taku hodnotu - teda pre mna urcite nie.
len sa ty neupieraj tak upenlivo na toho boha, bola to chyba vas dvoch ako ludi, ked ste si nedokazali zachranit vztah a nikoho ineho, takze obvinuj len vas dvoch a nikoho ineho..alebo mozno ak tam bol niekto treti, co si teda nemyslim, tak sem nechod s hlupostami typu boh... to sa uz vazne neda citat
To clovek sa ma obratit k Bohu s prosbami len vtedy,ked nieco potrebuje?Nevysla ti laska,za ktoru si sa modlila a tak treba za to odsudit Boha?No,esteze je naco sa vyhovorit ako hladat chyby v sebe.
Neveriaca, myslím si, že Boh Ti nie je celkom ľahostajný. Nevzdávaj to a hľadaj cesty, ako ho lepšie poznať. Jedným z najväčších omylov, ktorým som dlho žila aj ja je, že Boh nedopraje človeku dobré veci. Boh je však absolútna láska, nemôže nikomu priať zle, jednoducho láska je jeho podstatou. Ak dopustí, že sa nám prihodia zlé veci, nie je to preto, žeby chcel človeku dokazovať svoju moc, ale preto, že rešpektuje slobodnú vôľu človeka, ktorý svojím konaním ovplyvňuje aj ľudí okolo seba. Boh však aj zlé veci v našom živote vie premeniť na budúce dobro, len treba byť trpezlivý. A určite never tomu, že Tvoj rozchod zariadil Boh, aby Ťa urobil nešťastnou, ten Boh, ktorého najväčšou túžbou je skutočné šťastie človeka.
vau...super diskusia teda diskutujuci:))) sa mi paci ze kazdy ma svoj nazor a vie ho obhajit ale nevnucuje ho nikomu (",)
neveriaca len tolko: ja som sa modlila za dobreho chlapca, dostala som ho, prestala som sa modlit (resp. len malo) nas vztah sa rozpadol ...hmmm...no aký maš nazor teraz????:)
janka mala spravnu poznamku: ,,človeče pomôž si, aj Pan Boh ti pomôže" ...a tiež je doležite ze v naboženstve ide hlavne o duchovný život a život tu na zemi je iba cesta...dolezite je to co je po tom - teda to hovori naboženstvo, na ktoré sa (mam pocit) hneváš ... takže skus si viac naštudovat tieto veci a vytvorit si vlastný nazor lebo knazi a ludia, ktorí nas o viere poucuju su tiez len ľudia!!!
tak pekný den :o)
presne tak, nizsie som uz spominala o tom, ze modlitba nemusi obsahovat otcenase, ale prosby a vdaky, ze su to nase predstavy o zivote a tuzby a cez tu modlitbu si ich pripominame a plnia sa pomaly. Preto ani neveriaca nerobila nic zle ked sa pomodlila za vztah, neviem sice akym sposobom. vsak ona casom uvidi v akom smere jej ten rozchod pomohol..
ako ja toto chapem, ja som len toho nazoru, ze farari a cela cirkev ako institucia to cele to pekne kazia, pretoze krestanstvo ako myslienka sama o sbe je pekna, len mne to znechucuju tie ostatne veci, ja si idem za svojim a hotovo, moje modlitby zatial padli na urodnu podu, aj ked su ineho charakteru ako to co sa modlia v kostole......, kazdy mame nieco ine a mne kostol nic nikdy nedal....
bon, farar je clovek nie Boh, prirodzene sebecky a kruti si podla svojho ako kazdy clovek, ja len tolko. mne sa krestanska moralka paci, nehovorim ale, ze sa mi pacia fararove reci. koniec koncov, kto veri cirkvy ako institucii, kazdy veri v svoje modlitby, ale k tej modlitbe je potrebne poznat Boha cez nabozenstvo, ako inak sa o nom dozvies.
myskaseda, ja som tiez nasilu chodievala do kostola, a prvykrat asi v 15 som si uvedomila ze to co farar rozpraval je totalna hlupost, a ze nam tlaci do hlavy to co nema, aj ked ten farar bol u mna autorita, a bol to velmi mudry clovek a asi jediny normalny farar od ktoreho som pocula vacsinou dobre kazne dovtedy.....potom som to cele zacala v nimat inak a v kostole som bola parkrat asi pred rokom, ked som musela kvoli robote, a to som odtial odchadzala zakazdym velmi nahnevana......, takze ja len tolko, a verim aj ked mozno nie priamo v Boha, ale verim v nieco, ale nie je to cirkev, a nie je to kostol, a nie su to farari a ich slova.....
a neveriaca, neprestavaj verit, viera cloveku pomaha prezit, a kazdy v nieco verime, inak by sme len tazko prezili...,to co sa stalo sa stalo preto, ze sa to malo stat, raz na to preco sa to skoncilo dostanes odpoved, kazde "preco" ma aj svoje "lebo".......