rozpadnuty vztah po modlitbach

Príspevok v téme: rozpadnuty vztah po modlitbach
neveriaca

Chodila som uz s bvyvalym priatelom. Myslela som si, ze hoci nam je dobre, trebalo by sa za nas vztah aj modlit. Lenze par dni ci tyzdnov po tom modleni ma byvaly priatel nechal. Znamena to, ze Boh nema rad lasku medzi partnermi? Alebo nas len skusal, ci sa k sebe vratime? Alebo on nebol ten pravy a chcel ma uchranit? Ci to bola iba nahoda? Predtym, ked som sa nemodlila, bolo vsetko v poriadku. Na par drobnych hadok, ale tie sme si vedeli rychlo vyjasnit. Teraz som sa zatala a ked nemusim, ani do kostola nejdem. Vraj Boh je dobrotivy, ale preco nas potom nenechal na pokoji, nech si zijeme svoj vztah? Vdaka, ak odpisete aj veriaci, aj neveriaci.

jajka001_

stále sme bezmocní pred silou prírody :)trpíme ilúziou moci, lebo máme vedu, vieme, ako veci fungujú - čiastočne, ale aj to je len zlomok toho, ako to v skutočnosti je. najvacsi vedci verili v boha, lebo ked prisli na koniec svojho badania nenasli odpovede, len dalsie otazky :)
prisposobujeme okolie sebe, ako to robia zvierata, ze sa dokazu prisposobit okoliu? nicime tuto planetu, len pre vlastne pohodlie, mame nadprodukciu , aj tak trpia miliony hladom, nemaju domov, ziju v totalnej biede, vo vojnách.
sme múdrejší ako ten, čo vytvoril dokonaly system, kde vsetko fungovalo? my sme len ubohi nicitelia

LadysFilth

Ludia sa báli aj vlastného tieňa. Boli sme bezmocný pred mnohými prírodnými javmi. Oheň, vietor, voda.Príroda vládla nad nami a nie mi nad ňou.
Mali sme Bohov na všetko… Karta sa obrátila a na Boha morí už neverí nikto. Už mame lode a ponorky na jadroví pohon…
Čo však zostalo ? Čo pociťuje človek od úplného počiatku svojej existencie ?
Bezmocnosť, nikto nieje všemohúci.
Ľudia tomu veria lebo tomu chcú veriť, lebo im to robí dobre.
Aké príjemné je povedať nikomu predkým sme bezmocný “Boh ta tresce” “Veď aj na teba príde” “Božie mlyny melú pomaly ale isto”.
Aké príjemné je kryť svoje zlé skutky za náboženstvo.

To môžem ,lebo to mi viera nezakazuje.
To nič veď sa vyspovedám.
Alláh ma odmení lebo zabíjam neveriacich.

Vojny ,bitky ,ked sa pozrieš do minulosti ..za všetkým bolo skryté náboženstvo .
Ja ,nechcem sa hádat ,...to je moj názor .

jajka001_

nemusim suhlasit a nesuhlasim :) zle na ludi moze vplyvat nespravne chapanie. naopak spravne ponimanie viery pomohlo mnohym ludom preniest sa cez zivotne situacie, ktore by inak nezvladli. ked nemas urcitu vieru, potrebujes minimalne zivotnu filozofiu, a ak je ta nespravna, cely zivot je nespravny.

LadysFilth

Ale zase musite uznat aj vy ,že naboženstvá ako také vplývaju zle na život ludí ...to nie je len o tom ,že verím ..už nie .

millli

Pre lost. Tvoj posledny prispevok ma pravdu, ja nad tym tiez niekedy takto uvazujem, co by bolo, keby sa ludstvo nebalo, co bude potom. To by si tu kazdy robil, co chce a niektori by ani nemali sancu prezit. Neplatili by ziadne pravidla a zavladol by tu chaos, ludstvo proste musi mat pred niecim respekt.

jajka001_

lost, svedomie len tak nezahodis, bohuzial :)a zvieratá naživaju v súlade s prírodou, tj s bohom, nezabijú viac, ako zozeru - načo - len ludia zhrnaju a zhrabuvaju, a vyhadzuju, a ničia - minule som citala o veverickach a mysiach, robia si zasoby z najkvalitnejsich semien, zahrabu do zeme, a co nezjedia, vyklici - ako múdro vymyslené...