rozpadnuty vztah po modlitbach

Príspevok v téme: rozpadnuty vztah po modlitbach
neveriaca

Chodila som uz s bvyvalym priatelom. Myslela som si, ze hoci nam je dobre, trebalo by sa za nas vztah aj modlit. Lenze par dni ci tyzdnov po tom modleni ma byvaly priatel nechal. Znamena to, ze Boh nema rad lasku medzi partnermi? Alebo nas len skusal, ci sa k sebe vratime? Alebo on nebol ten pravy a chcel ma uchranit? Ci to bola iba nahoda? Predtym, ked som sa nemodlila, bolo vsetko v poriadku. Na par drobnych hadok, ale tie sme si vedeli rychlo vyjasnit. Teraz som sa zatala a ked nemusim, ani do kostola nejdem. Vraj Boh je dobrotivy, ale preco nas potom nenechal na pokoji, nech si zijeme svoj vztah? Vdaka, ak odpisete aj veriaci, aj neveriaci.

lost

Svet je velmi komplikovany, ale pripada mi to extremne nefer, aby zopar ludi vladlo nad spolocnostou.. Pretoze kazdy jeden clovek, hoci aj skaredy trulo z dedinky co nema nohu a ma len jednu ruku by mal mat pravo na dostojny zivot :)
co nie vzdy ma..
niekto moze povedat "sikovnym patri svet" - ano patri..
ale dnes sa dava prednost skor krasnej spolocnicke (nie som proti :P) - avsak toto je tiez ako keby nejaka nadvlada nad "nevinnou dusou".....
Ono to tak bolo vzdy, ako uz Napoleon povedal ze vladcovia tu budu navzdy, len sa budu menit "hodnosti", repsektive ako ich nazveme.. kral, prezitident.. a ktovie co potom.

mozno som odbocil od temy, ale ked som to uz napisal... :D

.. ale pokial niekomu psychicky pomaha modlenie, tak preco nie :)

ale to ci modlenie pokazilo vztah - no to neviem.

mam taky mensi priklad, co som si vsimol.. ale nepamatam si to presne, asi pred 5 rokmi sme sa ako rodina zvkyla modlit kazdy den vecer, asi tak 30 minut rozne modlitby, a po nejakom case, mozno rok, mozno menej, sa prestalo darit celkovo, (nepamatam si v com), ale pocul som mamu ze hovori alebo sa pyta nieco na sposob "preco my, cim viac sa modlime tym tazsie to je"
takto spatne je to vcelku transparentne a lahsie sa to hodnoti, a TECHNICKY sa da povedat ze to aj je pravda, avsak na druhu stranu.. to moze mat praveze opacny efekt, ako keby "clovek isiel dole, aby potom pocitil ten pocit hore", pretoze iba ten co bol smutny moze vediet ako chuti pocit stastia..
ak Boh existuje, mozno je to len test, ako vela znesies, ako silna je tvoja viera, a ak Boh nieje, alebo hoci aj ked Je - mozno je to len ludska hlupost a paranoia ze si tu modlitbu nejak spoji s negativom..

ale uz tu bol velmi krasny priklad s tym polom-rolnikom-synom-konom a vojou.. ten to krasne vystihol :)

lost

na druhu stranu, vesmir je tak neskutocne komplexna vec, ze ked ju niekto stvoril, tak musel byt taky genius, ze proste az "Boh" :)
alebo... alebo sme len jedna chyba v systeme, taka vyrazka na tvary a skor ci neskor nas nejaky pripravok zmyje (z vesmiru, alebo rovno cely vesmir)

je to zaujimave, ale clovek to asi nikdy nepochopi, a mozno je to tak lepsie ;)
(i ked som s tymto nazorom dlho nesuhlasil)

lost

Ezechiel - to bol taky extremne priklad, ktory BY mohol nastat, ak vidim nejakych zufalych ludi.

Myslis si, ze ten co pracuje 16 hodin denne, aby dokazal uzivit deti a podobne, teraz nastane vela problemov ako zvysenie dani, nestastie v rodine, kriza uz akakolvek, a bol by to povedzme ze krestan a cely zivot obetoval (teraz uz) "nicomu", ze by s chladnou hlavou zil dalej ako "otrok" v zacarovanom kruhu ?
Alebo by si snazil svoj zivot "menej čestne" zlepsit.
Clovek, ktory nema co stratit je relativne nebezpecny pre ostatnych.

A ako som uz pisal, staci malo % ludi na to aby zvladli pokazit zivot vela % ludi.

Ved spocitaj kolko ludi a ako malo penazi staci na zabitie par tisicov ludi..
Teoreticky ti staci 5 ciferna suma a par desiatok ludi na spachanie takeho cinu ako 9/11

Akokolvek sa snazim pozerat na tych najnebezpecnejich a najchamtivejsich ludi sveta (pozravujem Rockefellera a Rotschilda), tak mi beha az mraz po chrbte. Daaaleko za nimi iste skupiny ludi co nam menia zivot nie k najlepsiemu (pozdravujem farmaceuticke koncerny a financnych zralokov) alebo popripade zopar ambicioznych jedincov (pozdravujem Kima a zopar podobnych z minulosti), popripade pesiakov (pozdravujem vodcov statov), tak vzdy negativa prevysuju tie pozitiva. A preco? Prave pre tu chamtivost a moc vladnut.. Najlepsie pre jedinca by bolo si to anu neuvedomovat, ale co sa da robit?

Co sa asi stane pokial si to uvedomi vacsina populacie? No mozno sa staci pozriet do dejin a najdeme vela prikladov a vela opakovani.

Vacsina jednoduchej populacie prave veri v Boha, alebo v nieco ine, aby mali ako taku utechu ze "vsetko bude dobre", aspon podla toho co vidim. Alebo jednoducho "nema gule" nieco robit, alebo proste maju strach ze stratia svoj zivot, ktory by mohli ASPON ako tak prezit, i ked nie najlepsie, ale "lepsie ako nic".

A co ma drzi pri svedomi.. nie je to len viera, ale skor nieco ako "nerob to co nechces aby robili tebe".. pretoze aj keby som bol schopny porazit 99% ludi v mojom okoli, to 1% by ma tiez porazilo skor ci neskor.. Dalej ma pri svedomi drzi aj to, ze jednoducho mam nedestruktivne medoty ako dosiahnut svoj ciel, a nemam potrebu nicit (ludi)..
Ked uz tak, skor mam tendencie im pomahat, avsak "za dobrotu na zobrotu" vrelo plati aj dnes, ale to je ina tema :D - taketo nieco povazujem za vlastnu naivsku blbost :P

excell

Považujem za zavádzajúce hovoriť o existencii boha, kým diskutujúci nedisponuje definíciou pojmu „boh“, nakoľko podľa mňa slovo „boh“ reprezentuje zmysluprázdny pojem.

jajka001_

záblesky svetla? :)co myslis, kde su mysle a duse ludí z praveku? inkarnovane, rozptylene, ci pretransformovane?

millli

Zas, musi tu byt nieco viac, lebo si neviem predstavit, ze vieme mysliet a potom by to zrazu len tak skoncilo? Keby sme len zili a potom by nebolo nic, nemali by sme ani predtuchy a varovania z hora, co pride, nemyslite si to aj vy?

Ezechiel

@Lost

Ja som neveriaci, teda sa vobec neobavam co pride po smrti, ale to neznamena ze teraz budem druhym ludom ublizovat.

Ak naozaj len viera ta drzi pred tym, aby si zahodil svedomie, tak nemas co robit v civilizovanej spolocnosti. Ja len dufam ze nie vsetci veriaci rozmyslaju ako ty...